Џејсон деКаирес Тејлор

Подводен уметнички музеј, преполн со живот

1,455,536 views • 11:09
Subtitles in 30 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

За скулпторот Џејсон деКаирес Тејлор, океанот е многу повеќе од муза — тој е простор за изложба и музеј. Тејлор креира скулптури на тема човечки форми и секојдневен животно на копно и потоа ги потопува до океанското дно каде морето ги презема и ги претвора од безживотен камен во енергични живеалишта за корали, ракови и други суштества. Резултатот: Енигматични, прогонувачки и шарени коментари за нашето минливо постоење, светоста на океанот и неговата моќ на регенерација што го одзема здивот.

About the speaker
Jason deCaires Taylor · Sculptor

Jason deCaires Taylor's underwater installations offer views of another world, where the artistic efforts of man meet the vivifying power of nature.

Jason deCaires Taylor's underwater installations offer views of another world, where the artistic efforts of man meet the vivifying power of nature.