Andres Lozano

Parkinson, depresion dhe celesi qe mund ti fike ata.

1,308,482 views • 15:34
Subtitles in 28 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Stimulimi i thellle i trurit po behet gjithnje e me preciz. Kjo nderhyrje i lejon kirurget qe te vendosin elektroda ne pothuajse cdo pjese te trurit, dhe ti aktivizojme apo blokojme - si butonat e radios apo termostatit- per te ndrequr keqfunksionimin. Nje veshtrim dramatik ne teknikat me te fundit, nderkohe qe nje grua me Parkinson resht se dridhuri ne moment sepse zonat e mberthyera nga Alzheimeri risillen ne jete. (Filmuar ne TEDxCaltech.)

About the speaker
Andres Lozano · Neurosurgeon

The chair of neurosurgery at the University of Toronto, Andres Lozano has pioneered the use of deep brain stimulation for treating Parkinson’s, depression, anorexia and Alzheimer’s disease.

The chair of neurosurgery at the University of Toronto, Andres Lozano has pioneered the use of deep brain stimulation for treating Parkinson’s, depression, anorexia and Alzheimer’s disease.