Питер Дулитл

Како вашата "работна меморија" го осмислува светот

2,012,880 views • 9:29
Subtitles in 35 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

"Животот тече со огромна брзина, и тоа бесформно течение ние, на некој начин, треба да го осмислиме." Во овој забавен и поучен говор, образовниот психолог Питер Дулитл зборува за важноста — и ограничувањата — на вашата "работна меморија," оној дел од мозокот кој ни овозможува да разбереме што се случува во моментов.

About the speaker
Peter Doolittle · Educational psychology professor

Peter Doolittle is striving to understand the processes of human learning.

Peter Doolittle is striving to understand the processes of human learning.