Budapest
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 20, 2013
3:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Budapest, Budapest
Hungary

We aim to raise awareness of the importance of sustainable cities and, within this area, sustainable transportation. We intend to find out how people imagine an ideal city and show, through our presenters, that this idea is achievable. Through the presentations we stress the importance of sustainability, environmental protection and local value creation. We aim to raise the question of what we can do in order for our cities (like Budapest) to be more healthy and pleasant living spaces in the not too distant future.

Design Terminal
Erzsébet tér
13
Budapest, Budapest
Hungary
Event type:
TEDxCity2.0 (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

TEDxBudapest City 2.0

Szeptember 20-án, délután 3 órától kezdetét veszi az első TEDxBudapest esemény, a City 2.0, amelynek leghangsúlyosabb motívuma a városi élet újraértelmezése. Mi már nagyon várjuk, hogy meghallgathassuk az előadókat, reméljük, ti is.

András Polgár

Az ember és a város kapcsolatát kutatja, elsősorban a lakhatási problémák és a metropoliszok világa érdekli. Videóiban és fotóin a város építészetileg izgalmas arcát, a városi életet, a lakókat, a társadalmi problémákat mutatja be. Szerinte a riói Rocinha favela lakóinak kitartó, kreatív közösségkovácsoló viselkedése nem csak a nyomorban élők számára lehet példaértékű, de minden városi közösségnek tanulsággal szolgálhat. Kíváncsiak vagytok, mit tanulhat tőlük Budapest?

Áron Halász

Bringás aktivista, a Cyclechic szerkesztője, a Kerékpárosklub elnökségi tagja, médiamunkás. A 2011-es TEDxYouth@Budapest előadásában arról beszélt, hogy „Biciklisták márpedig nincsenek”. Ma úgy látja, Budapest új korba lépett: fel kell építenünk a City 2.0-át a Biciklis Kultúra 3.0 megteremtésével, ahol a várost egy jól közlekedhető, jól sétálható „játszótérnek” tekinti. Áronnak arra is van válasza, hogy hogyan reagálhat a város a kerékpáros forradalomra. Szerinte a kerékpározás eszköz, amelyet használhatunk azért, hogy városunk élhetőbb legyen.

Dávid Smiló

Szerkesztő, műsorvezető, publicista, az Építész Szakkollégium hallgatója. Az építészeti tevékenységre a körülöttünk lévő épített környezet értelmezéseként tekint, így annak produktuma számára nem kizárólagosan épített lehet. Szerinte egy épületi földszinti részei köztérként definiálhatók.

Nelli Krajcsó

A Slow Budapest alapítója. Előadásában a lassú városok koncepciójából kiindulva arról fog beszélni, hogyan tudjuk magunkat otthon érezni egy többmilliós városban is azáltal, hogy alacsonyabb fokozatba kapcsolunk. Nelli szerint először tisztán kell látnunk, hogy mi az, ami minket boldoggá tesz, melyek azok a dolgok, amiket jónak ítélünk meg. Így lehet elindulni lépésről lépésre azon az úton, amely során felfedezzük a város részleteit, és eljutunk a város fenntarthatóságának kérdéséig.

Orsolya Stefanie Nevelős

20 éve foglalkozik stratégiai kommunikációval. A rendszerben gondolkodás, avagy a „minden mindennel összefügg” és a „dolgoknak nem csak következményük, de okuk is van” elméletek híve.

Péter Várdai

Formatervező, designer. Az általa tervezett tömegközlekedési rendszerben, a buszon járkálva, mi magunk is a rendszer részévé válunk, lépteinkkel energiát termelünk. Péter felfogásában szerepet kap az „adok-kapok”, illetve a „rész-egész” újraértelmezése, leegyszerűsítve ezzel Budapest tömegközlekedését.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer

Krisztina
Szörnyi

Budapest, Hungary
Co-organizer