Youth@Pamvotis
x = independently organized TED event

Theme: Define Life

This event occurred on
March 31, 2013
12:00pm - 6:30pm EEST
(UTC +3hrs)
Ioannina
Greece

~HELLENIC (Ελληνικά)~

TEDxYouth@Pamvotis 2013. οι Νέοι!

Οι νέοι πάντοτε είχαν και συνεχίζουν να έχουν υψηλούς και μεγαλεπήβολους στόχους, πίστη στην κοινωνία και ένα μικρό φόβο για την αποτυχία. Φόβο, γιατί φυσικά πάντοτε υπάρχουν και εκείνοι που θα λένε πως οι μεγάλες αυτές ιδέες, τελικά, θα αποτύχουν.

Οι ιδέες αυτές, όμως, εξαρτώνται από τον ίδιο το νέο για το αν τελικά θα δουλέψουν. Η λύση των αυριανών προβλημάτων είναι ως επί το πλείστον πάνω στους σημερινούς νέους! Διότι το μυαλό και το πνεύμα του νέου, αποτελούν τα κύρια κριτήρια της αγαστής προόδου και εξέλιξης της κοινωνίας.

Έτσι, αντί να περιορίζουμε και να διαλύουμε τα όνειρα και τις ιδέες των νέων, το TEDxYouth@Pamvotis, μέσα από μια σειρά μοναδικών ομιλιών από διακεκριμένους ομιλητές των χώρων της Εκπαίδευσης, της Τεχνολογίας, της Οικονομίας, της Τέχνης και της Επιχειρηματικότητας, θα δώσει τα κατάλληλα εργαλεία και ερεθίσματα ώστε ο νέος να αναθεωρήσει τις Δημιουργικές πτυχές της ζωής του και η πραγματική αλλαγή στον κόσμο μας να γίνει εφικτή.

~ENGLISH (Αγγλικά)~

TEDxYouth@Pamvotis 2013. Youths!

Young people have always had and continue to have high and ambitious goals, faith in society and a little fear of failure. Fear, mainly because there are always those who will say that these great ideas will ultimately fail.

However, whether these ideas will eventually work, depends very much on those Youths. The solutions to tomorrow's problems are mostly up to today's Youths! Because the mind and spirit of the Youths are the main criteria of the genuine progress and development of our society.

So instead of limiting and dispersing the dreams and ideas of young, TEDxYouth@Pamvotis, through a series of unique lectures and talks by distinguished speakers of the premises of Education, Technology, Economy, Art and Entrepreneurship, will give the appropriate tools and incentives so that the Youths will be able to revise the creative aspects of life and a real change in our world will be attainable.

Πολυχώρος, Παλιά Σφαγεία (Palia Sfayia)
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 2
Leoforos Archiepiskopou Makariou 2
Ioannina, 45221
Greece
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Pamvotis events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Θεοδόσης Τάσιος - Theodosis Tasios

Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος αποτελεί εξέχουσα μορφή στην επιστημονική και επαγγελματική ζωή της χώρας, υπήρξε δάσκαλος χιλιάδων μηχανικών, δημοσίευσε εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες στις περιοχές της Εδαφομηχανικής, της Τεχνολογίας του Σκυροδέματος και της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, ενώ ασχολήθηκε με μια ευρύτατη περιοχή επιστημονικών, τεχνολογικών και εκπαιδευτικών θεμάτων (ευρωπαϊκοί και εθνικοί κανονισμοί, αντισεισμική προστασία, προστασία μνημείων, δημόσια έργα) αλλά και με θέματα Φιλοσοφίας, Παιδείας, Γλώσσας, Ορολογίας, καθώς και με κοινωνικά θέματα ως συντάκτης Επιφυλλίδων στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο. Ο Θεοδόσης Τάσιος είναι Επίτιμος Καθηγητής σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του Κόσμου, είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος πολλών ελληνικών Επιστημονικών Ενώσεων, μέλος αμερικανικών και ευρωπαϊκών Ενώσεων, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της RILEM, της CEB, του «Model Code 90», Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών αλλά και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Διονύσης Ζήνδρος - Dionysis Zindros

Ο Διονύσης Ζήνδρος είναι τελειόφοιτος προπτυχιακός φοιτητής Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί στη δημιουργία του deviantART, κοινωνικού δικτύου που σήμερα αριθμεί 14 εκατομμύρια μέλη, έχει ιδρύσει μία εταιρεία παραγωγής video games, καθώς και το Ελληνικό κοινωνικό δίκτυο zino.gr. Είναι μεταλλιούχος στις διεθνείς ολυμπιάδες πληροφορικής και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής για μαθητές όπου ασχολείται με την προετοιμασία και διδασκαλία μαθητών. Ενδιαφέροντά του αποτελούν η ανάπτυξη εφαρμοσμένου λογισμικού, η επιχειρηματικότητα και η κρυπτογραφία.

Θόδωρος Παπαγιάννης - Thodoros Papagiannis

Ο Θόδωρος Παπαγιάννης είναι Έλληνας γλύπτης, που γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων το 1942. Σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) της Αθήνας με καθηγητή το Γιάννη Παππά (1960 - 1966), ενώ μαθήτευσε και στα εργαστήρια χαλκοχυτικής κοντά στο Νίκο Κερλή. Στα 1981-82, συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole des Arts Appliques et des Metiers d' Art στο Παρίσι. Επηρεασμένος από τις σύγχρονες τάσεις στη γλυπτική, συνδυάζει στο έργο του στοιχεία από τα προϊστορικά ειδώλια με τις εξπρεσιονιστικές φόρμες και την αφαίρεση του Χένρυ Μουρ. Πέρα από τα γλυπτά έργα του, ο Παπαγιάννης φιλοτέχνησε και μετάλλια, όπως το μετάλλιο της εισόδου της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. το 1979 και το μετάλλιο για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Βουλής των Ελλήνων το 1978. Έργα του Θόδωρου Παπαγιάννη βρισκονται σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πέρα από τις ατομικές εκθέσεις του, έχει παρουσιάσει το έργο του σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Θόδωρος Παπαγιάννης είναι Διευθυντής του Α' Εργαστηρίου Γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας.

Σταύρος Μπένος - Stavros Benos

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 30 Δεκεμβρίου 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός. Ο Σταύρος Μπένος υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας ως Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004, Β΄ Αθήνας 2004-2007) και Υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του κ. Μπένου στη δημόσια σφαίρα είναι η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) όσο και από την Europa Nostra. (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης), η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ». - "Ο,τι υπάρχει γύρω σας είναι όλες οι μεγάλες στιγμές της δημόσιας ζωής μου. Οι μεγάλοι σταθμοί - Σεισμός Καλαμάτας, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ΔΙΑΖΩΜΑ και οι μεγάλες μου αγάπες -Δημόσια Διοίκηση, Πολιτισμός Περιβάλλον. Ύστερα από τριάντα χρόνια στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας ζωής, τώρα ζω ίσως την πιο γοητευτική εμπειρία μου μέσα από την Κίνηση Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ". Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκολληθείς από τους μηχανισμούς της εξουσίας. Νιώθεις όμως μία απέραντη ικανοποίηση και ιερή ανασφάλεια, όταν προετοιμάζεσαι για ένα νέο ταξίδι που δεν ξέρεις πως και που θα σε πάει. Τι ωραίο αίσθημα όμως να υπάρχει ο στόχος που σε κινητοποιεί και σε οδηγεί ! Και όσο ευκρινής είναι ο στόχος -η ανάδειξη δηλαδή όλων των αρχαίων θεάτρων της χώρας- τόσο αστάθμητη είναι η πορεία. Δρόμος προς το στόχο δεν υπάρχει. Τον δρόμο τον χαράζουμε καθώς περπατάμε."

Stavros Messinis - Σταύρος Μεσσήνης

Stavros is the coFounder and community curator of coLab Workspace, Greece’s largest network of coworking spaces which host a number technology startups and most of Greeces tech meetups. Stavros has had a long career working in a senior IT role for the British Government. A founding member of the Hellenic startups association, stavros now serves on their advisory board. Stavros is most recently involved as co-founder and CTO of coLabIgniter, a community based Startup Accelerator project based in Greece which offers startups Mentoring, workspace, early-stage funding, incorporation services, customer discovery services and helps teams build their business and launch to generate revenue. On weekends, Stavros teaches children programming through the CoderDojo and CodeCamp initiatives.

Βασίλης Κωστάκης - Vasilis Kostakis

ΕΛΛΗΝΙΚΑ: O Bασίλης Kωστάκης (PhD, MSc, MA) είναι ιδρυτής του ανοικτού εργαστηρίου τεχνολογίας και τέχνης P2P Lab. Eίναι research fellow στο Tεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Tάλιν και το διεθνές ερευνητικό ίδρυμα P2P Foundation. Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη μελέτη της παραγωγής πληροφορίας, εξετάζοντας τη δυναμική του ομότιμου κινήματος που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Eπίσης δραστηριοποιείται ως συγγραφέας και μουσικός με το ψευδώνυμο “Eλ Pόι”. Mε την ομάδα του έχουν δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, το πολυσυλλεκτικό έργο “Mατριόσκα” και το πρώτο θεατρικό έργο ανοικτού κώδικα “O άνδρας με την πουά γραβάτα”. ENGLISH: Vasilis Kostakis (PhD, MSc, MA) is the founder of the P2P Lab, an open space dedicated to the research, documentation and promotion of peer to peer practices and ideas. Currently he is serving as a research fellow at Tallinn University of Technology as well as at P2P Foundation. Occasionally he does stints as a public speaker, business and government consultant, author, and musician under the pseudonym “El Roy”. His ongoing research focuses on the collaborative models of social production and their impact on economy, culture, and education. In the context of his research, he has been the co-ordinator of the community that created the manifold project “Matrioska” and the first open source play “The man with the spotted tie”.

Organizing team

Pavlos
Sepetas

Ioannina, Greece
Organizer

Odysseas
Varvounis

Ioannina, Greece
Co-organizer
 • Anastasis Dermitzoglou
  Design Team
 • Antonis Tsakanikas
  Entertainment Team Executive
 • Sophia Kyriaki
  Design Team Executive
 • Constantinos Skorilas
  Design Team
 • Theodora Mastiki
  Design Team
 • Alexandros Zikopoulos
  Entertainment
 • Anta Limperatou
  P.R. Team Executive
 • Chris Souris
  P.R. Team (Social Media)
 • Nepheli Beri
  P.R. Team
 • Angelica Tzeka
  P.R. Team
 • Constantinos Papadopoulos
  P.R. Team
 • Dimitra Papayianni
  P.R. Team
 • Anthony Klaroudas
  P.R. Team
 • Filikos Kachrimanis
  P.R. Team
 • Nicholas Vadivoulis
  Mass Media Executive
 • Sarah Popa
  Mass Media
 • Thanos Stavelas
  Multimedia Team Executive
 • Dimitris Ntaras
  Multimedia Team
 • Pericles Katopodis
  Multimedia Team
 • Odysseas Varvounis
  Sponsors Team Executive
 • Olga Papadopoulou
  Sponsors Team
 • George Stathis
  Sponsors Team
 • Pavlos Sepetas
  Speakers Team Executive
 • Lefteris Kalogiannis
  Speakers Team
 • Ioannis Fotiadis
  Speakers Team
 • Panos Golas
  Volunteer
 • Eleni Fotopoulou
  Multimedia Team
 • Katerina Panagiotou
  Volunteer
 • Vassilis Lazos
  Volunteer
 • Photis Sarras
  Volunteer Photographer
 • Dimitris Basoukas
  Musicians Team
 • Vicky Vasiliou
  Musicians Team
 • Olga Adamou
  Volunteer