NoviSadWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 2, 2012
4:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
Novi Sad, Vojvodina
Serbia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Filozofski fakultet
Dr Zorana Đinđića 2
Novi Sad, Vojvodina, 21000
Serbia
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Novi­Sad­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aleksandra Izgarjan

Profesor
Vanredni profesor na odseku za Anglistiku, Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Na osnovnim i master studijama drži kurseve iz američke književnosti XIX veka, savremene američke književnosti, afroameričke književnosti i američke kulture i istorije. Predaje i na master i doktorskim studijama u Centru za rodne studije, ACIMSI, Univerziteta u Novom Sadu. Oblasti istraživanja: američka književnost, ženska književnost, afroamerička književnost, azijskoamerička književnost, rodne studije i multikulturno obrazovanje.

Gordana Čomić

Narodna poslanica, fizičarka, aktivistkinja
Po struci je diplomirani fizičar. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu je radila sve do 1999. kao asistent na predmetu Fizika. U Demokratskoj stranci je od njenog osnivanja. Narodna poslanica u Skupštini Srbije od 2000, a u periodu 2001 – 2008. obavljala je funkciju potpredsednice Skupštine Srbije. Bila je članica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS (2005 – 2012). Od 2006. je predsednica Foruma žena Demokratske stranke. Aktivistkinja je ženskog pokreta i “Ženske političke mreže” od 2000. godine. Udata je i majka četvoro dece. Govori engleski jezik, služi se nemačkim i francuskim jezikom.

Organizing team

Ivana
Korom

Novi Sad, Serbia
Organizer

Dejan
Radeka

Co-organizer
  • Jelena Zdjelar
    Curation