KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu

This event occurred on
June 15, 2024
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

Velike ideje u malom gradu! Od svibnja 2013. godine Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica dio je velike TED zajednice. Knjižnica kao ustanova koja, između ostalog, osigurava pristup znanju i informacijama, organizacijom TEDxKoprivnicaLibrary događaja podržala je i vrijedne ideje te omogućila njihovo širenje.

Pokazalo se da se i u malom gradu kao što je Koprivnica mogu uspješno širiti velike ideje. Nadamo se da će naši govornici i njihove ideje inspirirati posjetitelje događanja te da će ih potaknuti na razmišljanje i djelovanje.

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bojan Šarkanj

College professor
Bojan Šarkanj, pročelnik odjela za prehrambenu tehnologiju, mikotoksikolog i amaterski vrtlar/voćar. Rođen je 11. listopada 1984. godine, završio je Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku gdje je i doktorirao 2014 godine. Dobitnik je državne nagrade za znanost 2019 godine te je znanstveni rad posvetio proučavanju mikroorganizama u i na hrani. Predaje od 2007. godine na Sveučilištima širom Europe, a rado se bavi popularizacijom znanosti, razbijanjem prehrambenih mitova i poučavanjem onih koji su znanja željni.

Denis Košćak

Activist
Bok, ja sam Denis Košćak rođen u Koprivnici 8. 11. 1985. godine. Tijekom srednjoškolskih dana uključujem se u rad udruga s područja kulture, a od samog početka počinjem se baviti raznim stvarima vezanima uz glazbu. Dok drugi razmišljaju kako položiti Rimsko pravo, ja razmišljam koji koncert sljedeći organizirati. Začetnik sam nekoliko organizacija civilnoga društva i nekoliko uglavnom glazbenih festivala. Volim sladoled i pse. U međuvremenu sam zavolio i mačke.

Francesca Prenka

Psychologist
Diplomirala sam psihologiju u Italiji 2016., a tri godine kasnije osnovala sam šumski vrtić Šumska djeca, jedan od prvih takvih u Hrvatskoj. Poznavanje psihologije dalo mi je dublji uvid u stvarne procese i dobrobiti ovakvog pristupa odrastanju te mogućnost da spojim svoja dva najveća područja interesa, a to su povezanost s prirodom i razvoj emocionalne inteligencije kod djece. Od tada pa do danas držala sam brojna predavanja i edukacije na temu šumske pedagogije, rizične igre i povezanosti s prirodom. Majka sam dvojice dječaka koji su me i inspirirali da pronalazim nove i bolje načine odrastanja, da razbijam predrasude i da krenem otkrivati zaboravljeno znanje naših predaka koji su živjeli u skladu s prirodom.

Igor Berecki

Doctor
Igor „Doc“ Berecki je zadnjih trideset godina liječnik na Odjelu intenzivnog liječenja djece Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek, zadnjih dvadeset i pet godina stalni suradnik i kolumnist informatičkog časopisa BUG, zadnjih par godina stariji od 60, a cijeloga života radoznalo opčaran znanošću i tehnologijom. Pedijatar-intenzivist, veteran rasprava na društvenim mrežama i tvrdoglavi propagator znanosti, prakticirajući zaljubljenik u blues i kuhanje, pivarski homebrewer i lutajući predavač na seminarima, konferencijama, simpozijima, fakultetima, dječjim rođendanima i umirovljeničkim vjenčanjima.

Justus Reid

Influencer
Justus Reid is a 23 year old American influencer living in the Balkan region. He’s been making viral videos on TikTok and Instagram for over 3 years and has amassed more than 1 million followers across social platforms. He is known for making short videos about Balkan music, food, and culture.

Maja Sever

Journalist
Stažirala sam na Hrvatskoj televiziji kada je izbio rat i četiri sam godine radila kao ratna izvjestiteljica. Kasnije sam diplomirala i postala politička novinarka, a s vremenom i urednica Hrvatske uživo (dnevni list) gdje sam se više usredotočila na društvene probleme. Više od 20 godina borim se za profesionalnu i neovisnu javnu službu u Hrvatskoj. Godine 2019. postala sam predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i vrlo aktivna u radu Europske federacije novinara koja se bavi radničkim pravima novinara, ali i unapređenjem lokalnih medija u jugoistočnoj Europi te borbom za novinarsku profesiju; borbom za točne i pouzdane informacije dostupne svakom građaninu, borbom za demokraciju.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer