Tarragona
x = independently organized TED event

Theme: Llegat

May 4, 2024
11:00am - 8:30pm CEST
(UTC +2hrs)
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain
This event is open to the public.
Tickets are available.

Hi ha arbres que poden passar dels cent metres d’alçada amb diàmetres que també es poden comptar en metres. Però tots ells creixen només uns centímetres cada any. Això vol dir que les persones que els van plantar per formar-ne, per exemple, un bosc sabien que amb tota seguretat no en veurien el resultat final.
Les idees poden tindre el mateix recorregut que aquests arbres. Poden tindre un impacte immediat, però la seva força, el seu recorregut, perdura en el temps.

Palau de Congressos de Tarragona
Arquitecte Rovira, 2
Tarragona, Tarragona (ca), 43001
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Blanca Esteve

Estudiant
Estudiant del col·legi Sant Pau Apòstol, de Tarragona

Carles Baiges Camprubí

Arquitecte
Els projectes d’en Carles aconsegueixen transformar els espais en un entorn cooperatiu creant societats involucrades que enforteixen els lligams que multipliquen l’impacte a la comunitat. Mostrarà com a través de l’arquitectura, el cooperativisme i la participació es pot transformar l’economia i les comunitats que envolten els seus projectes. És arquitecte per l’ETSAB-UPC amb un màster en Sociologia Urbana per la Universiteit van Amsterdam. És un dels socis fundadors de la cooperativa d’arquitectes Lacol amb la qual ha rebut diversos reconeixements, entre ells la categoria Emergent del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premis Mies van der Rohe 2022. El seu projecte també ha estat seleccionat a les biennals d’arquitectura de Venècia (2016, 2021), Buenos Aires (2017) i Sant Sebastià (2019). La Borda també ha estat guardonada als Premis Europeus d’Habitatge Responsable i al World Habitat Award.

Carles Cortés Martínez

Periodista
Si t’agrada el món casteller, segurament la veu d’en Carles et soni perquè és una de les veus més conegudes de la retransmissió dels castells. Per a en Carles, els castells són molt més que una tradició. Una tradició amb uns valors tan potents com la pinya d’una gran estructura. I des de 2014 retransmet les diades castelleres de La Xarxa de Comunicació Local. Però no només ha retransmès castells, també ha sigut la veu d’altres esdeveniments esportius perquè narrar l’esport és un art que ell domina molt bé. És periodista Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB i l’has escoltat a Tarragona Ràdio entre 1994 i el 2000; a SER Tarragona Entre 1994 i el 2000 i a Ràdio Barcelona de 2008 a 2012. Des de 2009 també és col·laborador de TAC-12. Actualment, és l’encarregat de la informació castellera al Diari Més.

Gerry Garbuslky

Conversador
En Gerry Garbulsky va ser comediant d’stand-up, però no va aconseguir ni que els seus amics riguessin, tot i que els pagava perquè ho fessin. Va participar en el Torneig d’Escacs per correspondència. Les partides podien durar 3 anys i les cartes trigaven 15 dies a arribar. Va quedar per la meitat de la classificació, ja que alguns participants van morir abans d’acabar la partida. Gerry va estudiar física a la UBA i al MIT. Va ser consultor de negoci a BCG, va fundar TED en Español i TEDxRíodelaPlata. Al seu pòdcast, Aprender de Grandes, comparteix coneixement per a aprendre durant tota la vida. Té un rècord mundial i una vegada el van confondre amb Diego Maradona.

Júlia Barbosa

Estudiant
Estudiant de l'escola Sant Sebastià, de Pallaresos

Laura Calvet Mir

Investigadora
Laura Calvet és especialista en agricultura rural i urbana. Ella aprofita el coneixement tradicional de l’agricultura com a eina per a conservar la diversitat biocultural i combatre el canvi climàtic. En un món on l’agricultura industrialitzada pateix una gran crisi, aposta pel coneixement ecològic tradicional i les plantes silvestres. És coordinadora del postgrau en dinamització local agroecològica de la UAB i sòcia del col·lectiu Eixacolant que fomenta un model agroalimentari socioeecològicament més just a través de la recuperació d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals. La Laura sap que no sempre “allò que s’ha fet tota la vida” és dolent i que no cal que tot pateixi un canvi. De vegades el que funciona és el més senzill: la tradició. És doctora en ciències ambientals i treballa a l’Institut Metròpoli en l’àrea de Sostenibilitat. També és investigadora vinculada al Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global (TURBA) de la UOC.

Marina Arnaldos Orts

Investigadora
La Marina sap molt bé que la crisi de l’aigua és un tema que ens hauria de preocupar molt. Les situacions de sequera persistents fan que no pari de pensar maneres de descobrir com optimitzar aquest recurs tan necessari per a nosaltres. Entre la comunitat científica és una líder destacada en enginyeria de l’aigua i mediambiental i parla dels recursos tecnològics per aconseguir fonts d’aigua alternatives. Gràcies a la seva tasca, ha contribuït a la investigació desenvolupament i implementació de solucions d’avantguarda en la gestió dels recursos hídrics. És gerent de Cetaqua Barcelona, Veolia España i Doctora en Enginyeria Ambiental en el Illinois Institute of Technology de Chicago i té un Executive MBA d’ESADE.

Marina Marroquí

Educadora social
Marina Marroquí és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, educadora social i especialista en violència de gènere. És presidenta de l’Asociación Ilicitana contra la Violencia de Género (AICVG). Ha impartit tallers de prevenció i detecció de violència de gènere a més de 80.000 adolescents i ha ofert formació especialitzada en violència de gènere a diferents cossos de seguretat, jurídics i sanitaris a escala nacional. Ha obtingut el premi de les Corts Valencianes a una de les 25 dones més importants de la història de la comunitat valenciana, el reconeixement de la Palma d’Or de la ciutat d’Elx, i el Premi Nacional Ana Tutor per la Lluita contra la Violència de Gènere (2019). A més a més, és autora del llibre Eso no es amor, en el qual planteja 30 reptes per reflexionar i treballar a favor de la igualtat.

Marina Massaguer Comes

Socio-lingüista
La llengua forma part de les relacions de poder. Això ho sap molt bé la Marina Massaguer, que ha dedicat la seva recerca a estudiar com els no-catalanoparlants viuen a Catalunya. Defensa que la política lingüística ha d’anar més enllà de la perspectiva catalanoparlant per incloure també el punt de vist dels que no parlen la nostra llengua. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Rovira i Virgili i doctora en sociolingüística per la Universitat Oberta de Catalunya, és una referència en l’estudi de la part qualitativa i antropològica dels estudis de la llengua. És autora de diverses publicacions sobre el rol de les llengües en la construcció de desigualtats i sobre política lingüística a Catalunya. En l’actualitat és assessora en política lingüística al Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat.

Naiara Fernández

Estudiant
Estudiant de l'escola Carmelites de Tarragona

Natza Farré i Maduell

Periodista
Potser a la Natza l’has escoltat a la ràdio (segurament et sona de “La competència”) o a la televisió on ha participat en diferents programes a TV3. El que potser no saps és que la Natza va guanyar un premi de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya que li va reconèixer la seva habilitat per comunicar en clau d’humor amb una visió no sexista. La podràs llegir en els seus llibres:”Curs de Feminisme per microones“, “Que no t’expliquin contes!” i “Tinc algunes certeses i molts dubtes”. I també escriu una contra setmanal al diari “ARA. És autora de l’obra de teatre IF (l’últim desig) i ha comissariat l’exposició “Feminista havies de ser” inaugurada al Palau Robert de Barcelona el 2020. Li agrada l’hivern i la música tot l’any. I a nosaltres ens encanta escoltar-la perquè la seva manera de veure el món sempre arrenca una gran rialla.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Patxi Castillo
    Curation