Antoneta Galeș
author, coach
Antoneta Galeș a decis să se dedice consultanței în dezvoltarea oamenilor și a organizațiilor în urma experienței considerabile acumulate. Până în 2018 a fost director de resurse umane, comunicare și dezvoltare într-o companie importantă din retail, după ce a fost consultant într-un proiect al Băncii Mondiale de modernizare a serviciilor de ocupare.
Ca trainer, coach și consultant, toate acțiunile sale sunt îndreptate către crearea unui mediu care să pună în valoare calitățile și punctele tari ale fiecărui om.
În 2019 a publicat Caietul Fericirii, un instrument pentru creșterea capacității de atenție și observație, de analiză a gândirii, care are drept consecință creșterea nivelului stării de bine.
Este autoare și de cărți de ficțiune, a publicat zece romane sub pseudonimul Tony Mott.
Antoneta Galeș - autoare, coach și consultant în dezvoltare organizațională
Bogdan Rațiu
assisstant professor
BOGDAN RAȚIU este doctor în filologie și cadru didactic al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”. Este director-adjunct în cadrul liceului universității, vicepreședinte al Asociației profesorilor de limba și literatura română „Ioana Em. Petrescu” din Cluj-Napoca, profesor laureat MERITO pentru inovație în educație, iar în 2022 a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Târgu Mureș.
Este coautor de manuale, atât în România, cât și în Republica Moldova, de resurse didactice și de auxiliare (nivel primar, gimnazial, liceal), de programe școlare, autor de cărți și studii de specialitate, precum și de articole de opinie. De asemenea, este fondatorul unui centru educațional și susține workshopuri, ateliere și conferințe în domeniul educațional în manifestări naționale și internaționale.
Cosmin Popa
psychologist
Conf. univ. dr. Cosmin Popa este cadru didactic la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, certificat și afiliat la Beck Institute of Cognitive-Behavior Therapy, Philadelphia, SUA. De asemenea, este doctor în medicină, domeniul psihiatrie, având o experiență clinică de peste 17 ani în domeniul sănătății mintale. Este și supervizor certificat de către Colegiul Psihologilor din România, în psihologică clinică și în psihoterapie cognitiv-comportamentală. Din anul 2022 este vicepreședinte, ales, al Comisiei de Psihologie Clinică și Psihoterapie și membru al Comitetului Director al Colegiului Psihologilor din România.
Dumitru Borțun
Professor, PhD in Philosophy
DUMITRU BORȚUN este doctor în filosofie și profesor universitar la SNSPA. Recunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea gândirii critice și a responsabilității sociale, a fost distins cu numeroase premii, inclusiv Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, acordat de Președintele României în 2021.
Autor a peste 160 de studii și cărți esențiale în domeniul comunicării, Dumitru Borțun este o voce importantă în dezbaterea publică despre integritate, guvernanță și rolul comunicării în societatea contemporană. Ca fost președinte al Asociației Române de Relații Publice și actual președinte al Juriului de Onoare al ARRP, el continuă să promoveze excelența în comunicare și dialogul etic.
Prin activitatea sa academică și publică, Dumitru Borțun inspiră o înțelegere mai profundă a modului în care cuvintele modelează realitatea și influențează schimbarea socială.
Gabriel Bebeșelea
opera conductor
Gabriel Bebeșelea este un dirijor recunoscut la nivel mondial pentru măiestria sa și devotamentul față de explorarea muzicii. Este dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din București și director artistic al Musica Ricercata, un ansamblu de muzică veche și festival omonim dedicat interpretărilor istorice.
Renumit pentru versatilitatea sa, Bebeșelea se bucură de o carieră internațională înfloritoare, colaborând cu orchestre apreciate precum Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonique de Marseille, Antwerp Symphony Orchestra, Barcelona Symphony Orchestra, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Singapore Symphony Orchestra, National Philharmonic Orchestra of Russia, Aarhus Symphony Orchestra, Tonkünstler Orchestra și Prague Philharmonia.
Gabriela Szabo
athlete
GABRIELA SZABO este una dintre cele mai titrate atlete din istoria României, campioană olimpică la Sydney 2000 și deținătoare a numeroase titluri mondiale și europene. Cu o carieră impresionantă și un palmares de 28 de medalii câștigate la Mondiale, Europene, Jocuri olimpice, a fost declarată în 1999 cea mai bună atletă a lumii de către World Athletics și cea mai bună sportivă a lumii de către Asociația Presei Mondiale. Tot în 1999, a fost declarată cea mai bună atletă a Europei de către Asociația Europeană de Atletism.
Născută la Bistrița, Gabriela Szabo și-a început ascensiunea internațională la doar 15 ani, demonstrând că disciplina și perseverența sunt esențiale pentru succes. A stabilit recorduri mondiale la 2.000 m, 3.000 m și 5.000 m în sală și record european pe distanța de 3.000 m în aer liber. După retragerea din competiții, și-a dedicat energia promovării sportului, ocupând funcții de conducere, inclusiv cea de Ministru al Tineretului și Sportului.
Horațiu Suciu
surgeon
Prof. Dr. HORAȚIU SUCIU este unul dintre cei mai respectați chirurgi cardiovasculari din România, șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „George Emil Palade”. Specializat în chirurgie cardiovasculară pediatrică, el este unul dintre puținii medici din țară care operează nou-născuți cu afecțiuni congenitale ale inimii.
În 2015, a realizat primul implant de inimă artificială din România, marcând un moment de referință în medicina românească. Cu o carieră dedicată salvării de vieți, a efectuat peste 6.000 de intervenții chirurgicale, dintre care aproximativ 3.500 la copii. Motto-ul său, „Întotdeauna se poate mai bine”, reflectă angajamentul său pentru excelență, inovație și responsabilitate medicală.
Leonard Azamfirei
Rector
LEONARD AZAMFIREI este rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și profesor de anestezie și terapie intensivă în cadrul aceleiași instituții. Sub conducerea sa, universitatea a cunoscut o dezvoltare accelerată, prin implementarea unor metode moderne de instruire.
În 2019, a fondat primul campus medical internațional al unei universități de medicină din România, situat la Hamburg, Germania. și a introdus în premieră în România conceptul de spital universitar și spital inteligent („smart hospital”).
Este membru titular al Academiei de Științe Medicale, Doctor Honoris Causa al Universităților de Medicină din Chișinău (Republica Moldova) și Tbilisi (Georgia), redactor-șef al prestigioasei publicații The Journal of Critical Care Medicine, vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor din România, președinte al Societății Române de Simulare Aplicată în Medicină și al Fundației Române de Anestezie și Terapie Intensivă.
Marius Chivu
writer
MARIUS CHIVU este scriitor, editor și traducător. În 2012 a debutat cu volumul de poezie Vântureasa de plastic (ed. a doua, Humanitas, 2018; premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor şi revistei Observator Cultural). La Editura Humanitas a publicat jurnalele de călătorie Trei săptămâni în Himalaya (2012/2016), Trei săptămâni în Anzi (2016) și Trei săptămâni în Atlas (2023, Premiul Agenției de Carte pentru Memorialistică), iar la Editura Polirom cartea de interviuri literare Ce-a vrut să spună autorul (2013) și volumul de proză scurtă Sfârşit de sezon (2014/2022; nominalizări pentru Cartea anului 2014 la Gala Industriei de Carte și Gala Radio România Cultural). Este autor al mai multor antologii. Din 2011, împreună cu Florin Iaru, ține un atelier de creative writing. Este redactor al revistei Dilema, realizatorul radio-talk-ului cu scriitori „All You Can Read“ și co-moderatorul podcastului Cronicari Digitali. Din 2020 este editorul antologiei anuale de proză scurtă KIWI (Polirom).
Șerban Țigănaș
architect
Șerban Țigănaș este un arhitect din Cluj. Și-a început activitatea câștigând mai multe concursuri de arhitectură și lucrând în Alba Iulia, Brașov și Cluj și având proiecte în toată țara. Cariera sa se dezvoltă pe trei planuri: al profesiei, prin proiectele realizate cu biroul pe care l-a fondat împreună cu inginerul Florin Dico; al formării profesionale, ca profesor la Facultatea de Arhitectură și Urbanism de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și ca activist pentru profesie, în diferite formule, ca președinte al Ordinului Arhitecților din România (2010-2018), ca membru în board-ul Consiliului Arhitecților din Europa (2008-2010), în Consiliul Uniunii Internaționale a Arhitecților (2014-2017), ocupând funcția de Secretar General al Uniunii Internaționale a Arhitecților (2017-2021). În prezent este decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca.