ITU
x = independently organized TED event

Theme: Small Moments, Big Transformations (Küçük Anlar,Büyük Dönüşümler)

This event occurred on
April 14, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

Bu yılın teması anların büyüsünü keşfetmeye odaklanıyor. Çünkü küçük anların yarattığı büyük dönüşümler bizi ve etkinliğimizin ruhunu çok iyi anlatıyor.

"Küçük Anlar, Büyük Dönüşümler" teması, hayatın çeşitliliğini ve anlarımızın gücünü kutlama fırsatı sunar. Bu tema, hayatın karmaşıklığını ve güzelliğini vurgular, çünkü her bir anın, ne kadar küçük görünürse görünsün, büyük bir etkisi olabilir. Her birimizin hayatında, belki de ilk bakışta önemsiz gibi görünen ancak sonuçta hayatımızı şekillendiren anılar vardır. Bu anlar, bizi belki de biz yapan anlardır, değerlerimizi şekillendirir ve hayatlarımızın yönünü belirler.
Bu bağlamda temamız, bireyleri, toplumları ve dünyayı olumlu bir yönde değiştirmek için atılan küçük adımların gücünü vurgular. Hayatın her anını değerli kılmak, anılarımızı kutlamak ve paylaşmak temamızın merkezini oluşturur. Hayatın en basit görünen anları, en büyük değişimleri yaratabilir ve hayatımızı daha anlamlı kılabilir.

Bizimle bu tema altında, hayatınızı değiştiren veya etkileyen küçük anılarınızı paylaşmaya ne dersiniz?

#KüçükAnlarBüyükDönüşümler ile birlikte, hayatımızı daha anlamlı kılan detaylara odaklanıp sizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.

#TEDxITU2024

İTÜ Maçka kampüsü
Maçka Kampüsü, Maçka Cad., 34367 Beşiktaş/İstanbul
1
İstanbul, İstanbul, 34353
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­I­T­U events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aydilge

Türkiye 'nin kendi söz ve bestelerini yazan sayılı kadın sanatçılarından Aydilge, 8 yaşında TRT Radyosu sınavlarını kazanıp 15 yaşına kadar, radyo sanatçısı olarak görev aldı. Burslu kazandığı Başkent Üni. Amerikan Kültür ve Edebiyatı bölümünü hem bölüm, hem de tüm üniversite çapında 1. olarak bitirdi. İstanbul Üni’de yüksek lisansını tamamladı. “İletişim Uzmanı” unvanını aldı. Aydilge, 2 roman (Bulimia Sokağı, Aşk Notası) ve 1 öykü kitabı ile başarılı bir yazarlık kariyerine de sahip. Bulimia Sokağı, İnönü Üni.'de sosyoloji bölümünde kaynak kitap olarak gösterildi. 5 yıl boyunca Rock Fm'de programcılık yapan sanatçı, Volume ve Sound dergilerinin editörlüğünü de üstlendi. Bir sene boyunca televizyonda Aydilge ile Bizdensin adlı programı hazırlayıp sundu. Kendi yazıp bestelediği hit şarkıların yanı sıra, Kiraz Mevsimi dizisinin jeneriğini seslendirdi; Kiralık Aşk, Benim Adım Melek, Doya Doya Moda, Kadın İsterse, Çatı Katı Aşk gibi dizi ve programların müziklerini yaptı ve seslendirdi.

Cem Yenel

Müziğe olan tutkusunu çok küçük yaşlarda keşfeden Cem Yenel, 2 yaşında şarkı söylemeye 8 yaşında piyano çalmaya başladı. 2010 yılında katıldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında finale kaldı ve güçlü sesiyle milyonlara ulaşmayı genç yaşında başardı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi - Sosyoloji çift anadal eğitimi üzerine Columbia Üniversitesi’nde Marketing masterı yaptı. Başarılı bir eğitim ve kariyer hayatının yanı sıra müzik tutkusunun da peşinden giderek 2018 yılında çıkardığı "Aşk Bu Biter Mi?" teklisi ile pop müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Aynı yıl, Ajda Pekkan ile yaptığı düet ve Süpestar tarafından “Pop Müziğin Yeni Harika Çocuğu” olarak isimlendirilmesi ile dikkatleri üzerine toplamayı başardı. "Mevsimler Gibi", "Ben Yokken Sen Hep Yalnızsın" , "Pusula" gibi şarkılarıyla dinleyicilerinin beğenisini kazanan sanatçı; 2023 yılında çıkardığı "Seni O Gökyüzüne Ben Koydum" teklisiyle kısa sürede milyonlarca dinlenme ve sosyal medya paylaşımına ulaştı. Aynı şarkı, 2023 yılında Spotify Viral 50 listesinde 6. sıraya kadar yükseldi. En son çıkardığı "Bi Güldün Cenneti Gördüm" şarkısı ise 1 ay boyunca Tiktok Türkiye Top 50’de 1. sırada yer aldı. Ayrıca, İstanbul Üniversitesinin düzenlediği Altın 61 ödül töreninde “Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı” ödülünün sahibi oldu. Güçlü vokali, enerjik sahne performansı ve benzersiz tarzıyla uluslararası arenada sesini duyuran bir popstar olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cem Yenel, müzikseverlerin yeni favorisi.

Kemal Tunçeri

Kemal Tunçeri, 30 Ağustos 1974 doğumlu Milli Basketbolcudur. Basketbola 1983 yılında Galatasaray altyapısında başlamış ve 1992 yılında Galatasaray Basketbol A Takımıyla ilk profesyonel lig maçına çıkmıştır. 1992 yılında başlayan profesyonel basketbolculuk hayatında Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Ülker gibi üst düzey takımların formasını giymiş, 1 sene de Yunanistan'da oynamıştır. Sayısız başarı kazanmış olan Kemal, 2011 yılında aktif basketbol hayatını sonlandırmıştır. Basketbol oynadığı yıllar içerisinde 92 defa Türkiye Basketbol A Milli Takımının formasını giymiştir. Kemal, kardeşi Kerem ile 2000 senesinde kurduğu Tunçeri Organizasyon firması, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kurumsal firmalarına hizmet vermektedir. Aynı zamanda sporun içinde kalmaktan vazgeçmeyen Kemal, Basketbol Oyuncuları Derneği'ni kurmuş ve başkanlığını yapmıştır.

Masis Aram Gözbek

Maestro
Born in Istanbul in 1987, he founded the Boğaziçi Jazz Choir, winning two World Championships. Notable awards include 'Turkey’s Most Successful Youth' and 'Entrepreneur of the Year'. He's conducted workshops worldwide and served as a jury member at prestigious events. Gözbek reached the finals of the World Choir Conducting Competition in Hong Kong in 2019 and represented Turkey at the Fosco Corti International Choir Conducting Competition in Italy in 2021. He initiated the 'Sounds of Cultures Project' and the KOROHANE platform. Recipient of the 2021 European Video Award and the 2022 Atatürk Youth Award, Gözbek leads the Boğaziçi Jazz Choir, Boğaziçi Youth Choir, and MAGMA Choirs, conducting seminars globally on choir music. He has lectured at Haliç University Conservatory and is a member of the Yücel Culture Foundation's Board of Trustees since 2018.

Meltem Aksu Sönmezer

Meltem AKSU SÖNMEZER, 1996-2002 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gördü. 2003 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasına başladı ve 2008 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 yıl boyunca, Obstetri (Gebelik takibi ve Doğum ), Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik), İnfertilite (Kısırlık), Menopoz, Jinekoloji ve Endoskopik Cerrahi ünitelerinde çalıştı. 2009 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde Laparoskopik Cerrahi eğitimi aldı ve bu eğitim sırasında Dr.Resad Paya Pasic ve Dr. Shailesh Puntambekar ile birlikte çalışma fırsatı buldu. 2009-2012 yılları arasında İzmir Aliağa Devlet Hastanesinde hizmet verdi aynı zamanda kendisine ait özel muayenehanesinde çalıştı. 2012 ve 2017 yıllarında Özel Adana BSK Metropark Hastanesi, Özel HRS Ankara Kadın Hastanesi, Özel Ankara Koru Hastanesi, Özel Ankara Medicana International Hastanesi ve Özel Ankara Memorial Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yaptı. Gebelik takibi ve doğum üzerinde yılların tecrübesine sahip olan Meltem Aksu Sönmezer, 2012 yılında görev yaptığı Adana ilinde sağlıklı normal doğum yapan kadınların sayısındaki artışa sağladığı katkı nedeniyle, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından düzenlenen ve takdim edilen Normal Doğum Sayısındaki Artışa Katkı Sağlayan ve Normal Doğuma Özendirici yönde çalışan Hekim Özel Ödül’ne layık görüldü. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tüp Bebek Tedavisi Sertifika Programına katıldı ve aynı sene Tüp Bebek Uzmanı ünvanını aldı. Özel sektörde çalıştığı süre boyunca mesleği ile ilgili çok sayıda yurt içi – yurt dışı kongre, seminer, eğitim ve kurs programlarına katıldı. Katıldığı eğitim ve sertifika programlarından Cinsel Terapi ve Hİpnoterapi ile ilgili uzun süreli eğitim alan Op.Dr.Meltem Aksu Sonmezer Hipnoz eşliğinde Vaginismus tedavisi yapmaktadır. Gebelik ve Doğum, Riskli Gebelik Takibi, İnfertilite (Kısırlık ) tedavileri, Tüp Bebek Tedavisi ve Tüp Bebek Gebelik takipleri, Rahim ve Yumurtalık Koruyucu Cerrahi, Kadın Genital Estetik Cerrahisi, Cinsel Terapi (Vaginismus), Endoskopik (Laparoskopi ve Histeroskopi) Cerrahi özel ilgi alanlarıdır. 2017 yılında kendi özel kliniğini açan ve bu tarih itibari ile muayenehanesinde hasta kabul eden Op.Dr.Meltem Aksu Sönmezer anlaşmalı hastanelerde doğum ve ameliyatlarını gerçekleştirmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

Saadet Şen

Türkiye’nin ilk kadın Motivasyon Konuşmacısı olarak tanınan Saadet Şen, Londra merkezli Sen Consulting Limited çatısı altında bireysel ve kurumsal danışmanlıklarını sürdürmekte ve kendi yaşam hikayesi ve deneyimleri üzerinden insanlara ilham verici mesajlar iletmektedir.

Organizing team

Mustafa
Ergen

Istanbul, Turkey
Organizer