Youth@NKFLSchool
x = independently organized TED event

Theme: BİR FARK YARAT

This event occurred on
April 21, 2024
Manavgat, Antalya
Turkey

Our theme is "Make a Difference!" and we focus on change in the society we live in, to inspire those who listen to people who have pioneered difference and innovation. was chosen. With this theme, we have chosen to focus on the role of organizations that bring about change not only with words but also with the steps they take.
speakers are expected to inspire the audience to take action for the innovations they want to make in their own lives. to encourage them to move on. Our main goal is not to succumb to the stereotypes of society
to highlight the positive aspects of taking different initiatives, despite all the risks.

Manavgat Namık Karamancı Science Highschool Conference Hall
Mimar Sinan Mah., 6046. Sok., No:6, Manavgat, Antalya, Türkiye
Manavgat, Antalya, 07600
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­N­K­F­L­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Berke Sarpaş

Girişimci / Yazar
Berke Sarpaş, 2000'de Bilkent Üniversitesi'nden mezun olmuş ve 2002'de Melbourne Kraliyet Üniversitesi'nde Turizm Yönetimi alanında lisansını tamamlamıştır. 2004 yılında Organik tarım ürünlerini Türkiye'den Uzak Doğu'ya pazarlayan Organic Moods markasını kurmuştur. Aynı zamanda e-dış ticaret eğitimleri veren Sarpaş, Türkiye'nin ilk e-ticaret ve e-girişimcilik kursunun kurucusudur. Dijital ekonomi etkinliklerinde görev alıp birçok konferansta konuşmacı olarak yer almıştır. Bir otodidakt olan Sarpaş, dünyanın ilk disiplinlerarası girişimcilik programı olan Girişim Savaşı'nın yaratıcısı ve 2015 yılından bugüne Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın da mütevelli heyeti üyesidir

Emrah Kozan

Girişimci
2006 yılında Ahi Evran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü üçüncü olarak tamamlayarak lise öğrencisiyken okulu adına ilk web sitesini oluşturmuş ve mezuniyetine kadar bu site üzerinden internet radyo yayınlarına devam etmiştir. Bilge Adam bünyesinde Web Grafik ve Dijital Tasarım Eğitmeni, bölüm başkan yardımcısı ve birim müdürü olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Adobe ve Apple Certified Trainer unvanlarını alan Kozan, 2 yıl Master Trainer olarak eğitmen yetiştirmiş ve kurumsal birçok firmaya Apple, Adobe ve web tasarım alanlarında eğitimler vermiştir. Alanındaki ilk Türkçe kaynak olarak nitelendiren “Design Thinking-Tasarım Odaklı Düşünce” adında bir kitabı bulunan Kozan, kurucusu olduğu Piksel Akademi bünyesinde bilişim alanında proje ve eğitim çalışmaları yapmaya devam etmektedir.

Merve Balaban

Uzay Mühendisi
Merve Balaban, Berlin Teknik Üniversitesi'nde Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Uzay itki sistemleri üzerine uzmanlaşmış ve bu alanda doktorasını sürdürmektedir. Aynı zamanda BERLIN SPACE Consortium şirketi'nde Uydu İtki Sistemleri Proje Yöneticisi olarak çalışmaktadır. Gelecek icin uzay teknolojilerinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Merve, üniversite öğrencilerinin bu alanda kendilerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla mentorluk yapmaktadır. Ayrıca, Türkiye Uzay Teknolojileri topluluğunun kurucusudur. Son dört yıldır Stellar Lab'de koordinatör olarak görev yapmakta ve uzay teknolojileri üzerine eğitimler vermektedir. Stellar Lab, "Herkes için Gökbilimi" felsefesi altında kurulmuş bir sosyal girişimdir, 2021 yılında Sabancı Vakfı tarafından Fark Yaratanlar olarak seçilmiştir ve ülkemizin dört bir yanında uzay ve astronomi temalı eğitimleri her düzeyde vermektedir

Mustafa Fikret Uğur

Girişimci
Mustafa Fikret UĞUR, 2016'da Dünya'nın en genç Mars Rover takımını kurarak Türkiye'yi yurt dışında temsil etmiştir. Sonrasında Future Science Team ekibini kurmuştur. Nasa Marshall Space Center US Space Camptan burs kazanan en genç Türk olmuştur. 2017'de LoogicWorks şirketini kurarak döner kanatlı İHA üzerine çalışmıştır. Askeri ve sivil İHA geliştirmiştir. Aynı zamanda telekominikasyon sektöründe uluslararası atılımlar yapmıştır. Data Turkey platformunu kurmuş ve MAGFI uygulama girişini başlatmıştır. Güç, Liderlik ve Yaşam Üzerine adlı kitabını yazmıştır. Bununla birlikte TÜMMİAD Denizli Başkanlığını ve Macellan Bilişim'in yönetimini üstlenmiştir.

Özlem Mekik

İşletmeci Şef
Küçük yaşlarında babasının mutfak sevdasından etkilenen Özlem Mekik, 2018 yılında merkezi Brüksel'de bulunan dünyaca ünlü ITQI isimli "Üstün Yemek Ödülleri" veren kuruluşun 140 "Masterchef"ten oluşan kadrosuna girmiş ve dünyada kör tadım yapan ödüllü 3 kadın şeften biri olmuştur. Şahsına ait özel tarifleriyle hazırladığı "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" kitabı raflarda yerini almış olup aynı yıl içerisinde "Tarihe Saygı Projesi kapsamında "2018 Troya Yılı" sebebiyle Türkiye'de Antik Çağ dönem yemeklerine çalışan şef olmuştur. Ayrıca Antik Çağ yazarlarının özel bir tatlısı olan "Globi"yi yeniden yaratarak "Çanakkale Troya Tatlısı"nı Çanakkale bölgesine kazandırmış ve UNESCO nezdinde Paris'te gerçekleşen konferansta katılımcılara tatlısını ikram etmiştir. Özlem Mekik, kurucusu ve aynı zamanda şefi olduğu, Türkiye'nin ilk yeni nesil meyhane konsepti olma unvanını taşıyan Ziyade Fasıl'a ve İspanyol ve Türk lezzetlerinden sentezleyerek açtıkları La Rica restoranlarına sahiptir.

Selçuk Yusuf Arslan

Öğretmen
Öğretmenlik kariyeri uluslararası prestijli ödüllerle dolu olan Dr. Selçuk Yusuf Arslan, 2023 yılında JCI tarafından Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik kategorisinde Dünyanın En Başarılı Genci seçilen ilk Türk öğretmen olmuştur. 2021 yılında eğitim nobeli olarak gösterilen Global Teacher Prize’da dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri gösterilen Arslan, özellikle kız öğrencilerin kodlama becerilerinin geliştirilmesi, iklim değişikliği ve STEM yaklaşımı üzerine çalışmaktadır. Arslan’ın çevre ve kodlama eğitimini bütünleştirği eğitim modeli ETF ve UNESCO tarafından Green Skills Award (Yeşil Beceriler) ile ödüllendirilmiştir. STEM Stands Together projesi ile Cambridge Üniversitesinin de dikkatini çekmiş ve Dedicated Teacher (Mesleğe Adanmışlık) ödüllerinde Avrupa kıtası birincisi olmuştur. Bir bilişim teknolojileri öğretmeni olarak Microsoft, Dell, IBM, Lenova ve Intel gibi teknoloji devlerinden ödül alma başarısı göstermiştir.

Organizing team

Hüseyin Ege
ÇINAR

Manavgat, Turkey
Organizer

Ozan
Yılan

Antalya, Turkey
Co-organizer
  • Asya Güven
    Marketing/Communications
  • Azra Saraç
    Marketing/Communications
  • Berrak Şahbaz
    Production
  • Damla TÜRKER
    Production