Youth@VizyonKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Zümrüd-ü Anka

This event occurred on
January 13, 2024
İstanbul, İstanbul
Turkey

Dünyamız dolayısıyla da hayatımız ciddi bir değişim içerisinde. Bu değişime ayak uydurmak her zaman çok kolay olmuyor. Bazen çöküyor, bazen şaşırıyor ve bazen umudumuzu yitiriyoruz. Halbuki çarelerin tükendiğini sandığımız her an güçlenerek tekrar tekrar doğacağımızın da habercisi oluyor. Kolay değil elbette yola devam etmek ve savaşmak engellerle… Hiç kimse sana inanmadığında bile sen kendine inanmaktan vazgeçmediğinde bir “Anka” olursun.

Tarih boyunca coğrafyadan coğrafyaya kaderimiz ve ismimiz değişti. Bazen Simurg bazen Phoenix olduk bazen de kuşların en devletlisi Hüma olduk. En güzel yolculuğun kendine yapılan yolculuk olduğunu gördük.

Etkinliğimiz Zümrüd-ü Anka'nın efsanelerde küllerinden doğan ve yeniden doğuşu sembolize eden figüründen ilham alıyor. Bu efsanevi kuş, geçmişin zorluklarını aşarak yeniden doğma gücünü temsil eder. Etkinliğimiz, gençleri güçlü ve dayanıklı bir şekilde geleceğe hazırlamaya teşvik etmek, zorlukların üstesinden gelebilmek için içsel bir dönüşümü simgelemek amacıyla gerçekleştirilecektir. Zümrüd-ü Anka'nın öyküsünden ilham alarak, katılımcıları geleceğe umutla bakmaya, kendilerini yeniden keşfetmeye ve toplumsal sorunlara çözüm üretmeye teşvik etmeyi hedefliyoruz. İşte bu nedenle “ZÜMRÜD-Ü ANKA” dedik ve bunu ana temamız olarak belirledik.

Vizyon Koleji
2. Kısım Deniz Cad. 34488 Başakşehir/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34488
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Vizyon­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Deniz Sağdıç

Sanatçı
Ready-ReMade isimli serisiyle, her türlü insan üretimi olan atık materyalleri kullanarak "Sürdürülebilir Sanat" kavramını işleyen dünyada ilk sanatçı olarak tanımlanmıştır. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde (COP27) Türkiye pavilyonun da eserleriyle katılım sağladı. Nesnelerin ve sanatın sürdürülebilirliğini konu edinen "0 Sıfır Noktası" başlıklı sergisi ile dünyanın farklı noktalarında kamusal alanlarda izleyiciyle buluşarak, çevreci ve doğa dostu fikirlere ilham vermeyi amaçlayan projeler gerçekleştirdi. Kurucusu olduğu Sürdürülebilir Sanat Evi’nde sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli kurum iş birlikleriyle sürdürülebilirliğe dikkat çeken projeler üretmektedir.

Dinçer Karaca

Sunucu, Teknoloji Programı Yapımcısı
Gazeteci, fotoğrafçı, teknoloji yazarı, TV prodüktörü ve sunucusu Dinçer Karaca, editörlük ve yazarlık dışında, 2000 yılında açılan 92.3 Bilişim Radyosu’nda ilk kez radyo programı yapmaya ve sunmaya başlayan Dinçer Karaca, 2002’de Türkiye’nin ilk teknoloji kanalı olan Technology Channel’da TV programı yapımcılığı ve sunuculuğuna adım attı. 2003 yılında Show TV’de başlayacak olan ve halen devam ederek TV sektöründe de bir “kült” haline gelen “Silikon Vadisi” programını hazırlayan ve sunan Karaca, 2009-2011 yıllarında Show TV’ye “TeknoTrend” programı ile geri dönen Karaca, Ciner Medya’dan ayrıldıktan sonra 2008 yılında kendi ajansı olan FelisMedia’yı (www.felismedia.com) kuran Dinçer Karaca, şu ana kadar teknoloji programlarının dışında da birçok TV programı yapımcılığı ve prodüksiyonu, TV reklam filmi, sosyal ve dijital medya projesine imza atmıştır.

Esin Aydıngöz

Besteci ve Piyanist
Los Angeles'ta yaşayan besteci, orkestra şefi ve piyanist Esin Aydıngöz, televizyon dizileri, filmler ve video oyunları başta olmak üzere değişik projeler için besteler yapıyor; ayrıca konserlerde, turnelerde ve festivallerde piyanist, orkestra şefi ya da müzik direktörü olarak yer alıyor. Grammy'e adaydır.

Hakan Aygün

Sanatçı, Müzik Öğretmeni
Org çalarak müzik yapmaya başladı. Gitar öğretmeni Savaş Burak Özkan ile Klasik Gitar, Akustik Gitar ve Elektrogitar teknikleri üzerine ve Şan, Piyano ve Armoni alanlarında çalışmalar yaptı. Ankara Armoni Mızıkası Komutanlığı Jazz/Napoliten orkestrasında Solist/Gitarist olarak görevini tamamladı. Koro, Piyano ve Gitar enstrümanlarında eğitimler verdi. Pop, Rock ve Vokal gruplarında Koçluk yaptı. Erkan Oğur ile perdesiz gitar ve makamsal müzik, Neşet Ruacan ile Jazz gitar derslerine katıldı. Blues Gitaristleri gecelerinde birçok usta gitarist ile aynı sahneyi paylaştı. Kendi geliştirdiği Home Stüdyosunda çeşitli aranjeler yaptı. Ses ve kayıt teknolojileri üzerine çalışmalar yaptı. Blues Gitar, Fingerstyle Gitar, Perdesiz Gitar, Vokal, Bateri, Ukulele, Piyano, Perküsyon ve Jazz Gitar teknikleri ile yakından ilgilenmektedir. 2020 Mart'ta “Yağmur Sonrası“ adlı teklisini yayınladı. Eylül 2020’de Kromatik Çiçekler ve Mart 2021 yılında Yalanlar isimli teklilerini yayınladı.

Haluk Oral

Matematik Profesörü, Yazar
1978’de İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünü bitirdi. Boğaziçi Üniversitesinde Yüksek Lisans yaptıktan sonra 1989’da Kanada’da Simon Fraser Üniversitesinde doktora öğrenimini tamamladı. Bir yıl ABD’de konuk öğretim üyesi olarak çalıştı. 1990 – 2010 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2015’te Çanakkale Savaşı çalışmaları dolayısıyla Avustralya Hükümetinden Onur Madalyası (OAM) aldı. Bir Roman Kahramanı Orhan Veli adlı kitabıyla 2016’da Sedat Simav Edebiyat Ödülünü kazandı. Haluk Oral’ın bir oğlu ve bir kızı vardır.

Oğuz Otay

Gezgin, Yazar, Kent Hikayecisi, Radyo Programcısı
Çalışmalarını kendi yarattığı "Gezmek Yetmez" markası altında meraklılarla paylaşıyor. www.gezmekyetmez.com adlı internet sayfası ve @gezmekyetmez adlı instagram hesabı vasıtasıyla ürettiği dijital içerikler sayesinde geniş kitlelere ulaşıyor. Kafa Radyo’da yaşam ve kültür programları yapıyor. 2005 yılında kaleme aldığı ve I. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Boğazı’nda batırılan ilk Türk savaş gemisi olan Mesudiye Zırhlısı hakkında türünün ilk örneği kabul edilen ve yayımlandığında ilgili çevrelerde büyük ilgi uyandıran "Efendi Kaptan Kurtar Bizi" adlı bir incelemesi var. Gastronomi tarihi üzerine eğitim ve eğlence içerikli “Pazardan Muttfağa” adıyla atölyeler düzenliyor. Webinar üzerinden kültür içerikli yaptığı geniş katılımlı toplantılarda seçtiği konular ve anlatım tarzı ile katılımcılara yüksek motivasyon ve yaşam sevinci aşılıyor. Tüm bunları yaparken de, İstanbul Üniversitesi Turizm ve Kültürel Miras bölümünde okuyarak, öğrenmenin ve öğrenciliğin tadını çıkartmaya çalışıyor.

Şerif Kaynar

Headhunter, Korn Ferry Onursal Başkanı
Korn Ferry Onursal Başkan görevinde olan Şerif Kaynar, son 25 seneyi aşkındır Korn Ferry’de görev yapmaktadır. Daha önce 20 senelik profesyonel deneyimi olan Kaynar’ın 13 yıl Westinghouse ve 7 yıl Asea Brown Boveri’de iş hayatı bulunmaktadır. Kariyeri süresince Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya’da bulundu. Istanbul Saint Joseph Fransız Lisesi mezunu olan Şerif Kaynar, Bradford Üniversitesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını Londra City Üniversitesi’nde iş idaresi üzerine tamamladı. Şerif Kaynar anadili Türkçe yanında İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir. Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı’nın kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Şerif Kaynar, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYIAD)’nin 1990-1992 dönem başkanlığını yapmıştır. Halen Istanbul Rotary, Propeller Kulubü, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği üyeliklerini de sürdürmektedir.

Veysi Çeri

Psikiyatrist
2002'de İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde doktorluk eğitimine başlayan Çeri, 2008 yılında 'Tıp Doktoru' ünvanını kazanmıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 yılı aşkın süre İç Hastalıkları asistanlığı yapan Dr. Çeri, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi asistanlık eğitimine başlamış, 4 yıllık eğitim be çalışmaların ardından 2014 yılında uzman doktor olmuştur. Yaklaşık 2 yıl ÇEMATEM’de çalışarak çocuklarla gençlerde Bağımlılık alanında çalışmalar yapmıştır. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede sunumları olan Çeri'nin ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 40'ı aşkın araştırma makalesi bulunmakta, halen Antalya Bilim Üniversitesinde akademik çalışmaları ile öğrenci yetiştirmeye devam ederken özel bir klinikte hasta ve danışan almaktadır.

Organizing team

Nazan
Çakarel Yurdakul

Istanbul, Turkey
Organizer

Ayşenur
Herkesecan

İstanbul, Turkey
Co-organizer