KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu

This event occurred on
October 28, 2023
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ana Jembrek

Kako sam svoj spektar sakrila u knjige
ana.jembrek@gmail.com

Andrew Lee Miller

Kako će vam radikalno putovanje riješiti sve životne probleme
Andrew Lee Miller marketinški je stručnjak iz Silicijske doline koji je potaknuo razvoj nekoliko startup tvrtki pred kolapsom u vrijednosti od preko 200 000 000 $. Piše i objavljuje knjige, vrstan je govornik, uspješno promiče i zastupa rad na daljinu te je digitalni nomad koji je u posljednjih 20 godina posjetio, živio i radio u više od 70 zemalja. Više o Andrewu i tome kako pomaže startup tvrtkama možete saznati na www.andrewstartups.com.

Bruce Yerkovich

Osobna legenda – kako ne protratiti život
Doc. dr. sc. Bruce Yerkovich diplomirao je 1995. molekularnu biologiju na Sveučilištu u Zagrebu. Na Wesleyan sveučilištu u SAD-u doktorirao je 2001. molekularnu biofiziku. Od 2001. do 2003. na sveučilištu Rockefeller specijalizira bioinformatiku. Sredinom 2003. pridružuje se timu znanstvenika u Merck & Co. gdje radi na dekodiranju ljudskog genoma. Na akademsku funkciju sveučilišta City University of Seattle prelazi 2006. godine. Krajem 2008. dolazi na Sveučilište u Zadru gdje 2009. pokreće Centar za samoodrživost. Na Sveučilištu u Zadru ostaje do 2018. kada se potpuno predaje svojim poduzetničkim pothvatima. Osnivač je nekoliko tvrtki s fokusom na visoki i iskustveni turizam. Njegov ranč na Velebitu, Linden Tree Retreat & Ranch, osvojio je brojne svjetske i domaće nagrade, a 2022. vodeće britanske dnevne novine, The Telegraph, svrstale su ga na popis 20 mjesta na svijetu koje treba posjetiti s obitelji.

Dinka Juričić

Pobunjeni oldtajmeri
Zovem se Dinka Juričić i oldtajmerica sam iz sredine prošloga stoljeća. Nekoć sam živjela u Zagrebu i bila mama, profa, urednica u izdavačkoj kući i motivacijska govornica. Sad sam samo živahna i radoznala baka koja obožava učiti, okupljati i povezivati ljude, organizirati velika događanja i adrenalinske avanture. Živim u Šarengradu, na Dunavu. Vodim svoju ekipicu od 11 tisuća duša na fejsu, svoju vrlo svestranu i aktivnu udrugu te Kapitenovo camping: kamp za bicikliste, hikere i kanuiste (potražite ga na Google Maps).

Hrvoje Jurić

Traveler
Hrvoje Jurić vrsni fotograf, biciklist i putopisac. Nakon prekida studiranja na Ekonomskom fakultetu kako bi se u potpunosti se posvetio pisanju, od čega i danas živi objavio je e-knjigu "Bic bajs putopis", putopisni roman "Marijanov put", roman Na rubu : put oko svijeta u 133 dana 6 sati i 10 minuta, a trenutno promovira novu knjigu “Put sjevera”. Objavio je niz putopisnih članaka i reportaža i surađivao sa svim najčitanijim portalima.

Jurica Hrenić Ana Jembrek

Musician
Musician, composer and arranger from Croatia with a Master Degree in Music

Marija Ott Franolić

Užitak u čitanju
Marija Ott Franolić nezavisna je književna kritičarka i teoretičarka, doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Teorijski se bavi povezanošću čitanja, mišljenja i empatije. Ne ide nigdje bez knjige, a podjednako uživa u umjetničkim slikovnicama, debelim romanima, teorijskim i filozofskim tekstovima. Bila je članica Povjerenstva za izradu Nacionalne strategije poticanja čitanja pri Ministarstvu kulture. Vodila je projekte poticanja čitanja i držala predavanja o važnosti čitanja po knjižnicama i vrtićima diljem Hrvatske. Na portalu Moderna vremena pokrenula je rubriku „Preporuke kvalitetnih slikovnica“. U knjižari Fraktura u Zagrebu vodi književnu radionicu „Kabinet čuda“ koja joj omogućuje da s drugima raspravlja o dobroj književnosti. Autorica je knjige „Dnevnik ustremljen nedostižnom: svakodnevica u ženskim zapisima“ (Disput, 2016.).

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer