HacettepeUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Contrast

This event occurred on
April 20, 2024
Ankara, Ankara
Turkey

Aydınlık ve karanlığın daha önce hiç olmadığı kadar birbirinden keskin hatlarla, belirgin ve kalıcı olarak göründüğü bir dönemden geçiyoruz. Fikirlerimizin karşıtlıkları da farklılıkları da benzer şekilde birbirinden ayrışıyor. Nasıl bir fotoğraftaki gölgenin belirginleşmesi contrast’ın etkisine bağlıysa, fikirlerimizin de belirginleşmesi o kadar önemlidir. Üç oturumdan oluşacak TEDxHacettepeUniversity Contrast, Dijital Kurgu, X’in Hafızası ve Back To The Future olarak kurgulandı.

Dijital Kurgu
Günlük davranışlarımızı değiştiren, çağ atlayarak gelişen yapay zekayı anlatacak. Nöropazarlama tekniklerinin irdelenebileceği bu oturum, alışveriş alışkanlıklarımızın bu dijital kurgudan nasıl etkilendiği ile başlayacak. Tüm bu gelişim sürecindeki teknik veri güvenliğinin,
siber güvenliğin teknik detaylarıyla değerlendirilmesi ile devam edecek. Oturumun sonunda zanaat ve sanat sektörlerinin sosyal mühendisliğini gerçek hayattaki karşılığıyla son bulacak.

X’in Hafızası
Bazen anılarımızı dile dökerken zorlanırız. Bazı hatıralarımız kendini bizlerden uzak tutar. Ama hayatın her anında hafızamıza kazınan bazı bilgileri unutmamak gerek. Büyük olaylar, afetler büyük sorumluluk ve anılar bırakır. İşte bu sebeple X’in Hafızası oturumunda zihnimizin içindeki olayların contrast’ını arttıracağız. Bazı şeyler X’in Hafızası’nda sizlere gelmeyi bekliyor. Hem profesyonellerin hem de toplumsal figürlerin yer alacağı bu oturumda, asla unutulmayacakları yâd edeceğiz.

Back To The Future
Değişimin hızı değişiyor, bu ivmelenme o kadar güçlü ki bize hayat olarak adlandırabileceğimiz oyunun yıldızlarını doğuruyor. Algılarımız ve bilgilerimiz kümülatif olarak artıyor. Bu süreçte spor, sanat ve bilim alanında değişimin doğurduklarını dinleyeceğiz.

TEDxHacettepeUniversity Contrast
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Hacettepe Ankara Devlet Konservatuarı Konser Salonu
Ankara, Ankara, 6800
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hacettepe­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Zırh

Doctor
Uzmanlık alanı olan Fonksiyonel Beyin Cerrahisi alanında 35 ylı aşkın klinik ve cerrahi deneyimi, 1.300'den fazlası beyin pili ameliyatı olmak üzere başarıyla gerçekleştirdiği 1800ü aşkın cerrahi girişimi uygulayarak ülkemizde ve yakın coğrafyamızda Parkinson ve hareket bozuklukları cerrahisi deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan Doç. Dr. Ali Zırh, 2015 ylından bu yana kuruluşunda Öncülük ettiği Medipol Üniversitesi Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezinde (PARMER) klinik ve akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisi de bir Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Doç. Dr. Zırh, bir yandan tedavisini üstlendiği hastalarından, bir yandan da mesleğini icra ederken hayattan öğrendiklerini paylaşacak.

Kamil Onur Özkaleli

Application Security Engineering
Kamil Onur Özkaleli, ağ güvenliği, mobil uygulama güvenliği, web uygulama güvenliği ve güvenli yazılım geliştirme konularında 7 yıldan fazla deneyime sahip bir Güvenlik Mühendisi olarak öne çıkıyor. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Özkaleli, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda çeşitli teknolojileri başarıyla kullanma fırsatı bulmuştur. Şu anda, kod güvenliği ve siber güvenlik konularında danışmanlık yapmanın yanı sıra TOBB Üniversitesi’nde “Introduction to Cyber Security” dersini vermektedir. Konuşmasında, kod güvenliği ile ilgili kapsamlı bilgi ve deneyimini paylaşarak “Bir Koda Nasıl Güveniriz?” sorusuna profesyonel bir perspektiften cevap verecektir.

Mehmet Cahit Güran

Rector
1969 yılında Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, Yüksek Lisans eğitimini 1995 yılında Gazi Üniversitesi’nde ve Doktora eğitimini 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümü’nde; 2007 yılında yardımcı doçent, 2009 yılında doçent ve 2011 yılında profesör olarak atandı. 2005 yılında ABD/Washington DC’de bulunan Cato Institute’de misafir araştırmacı olarak bulundu. Uluslararası alanda da olmak üzere yayımladığı birçok makale ve proje raporu bulunan Mehmet Cahit Güran Haziran 2020’den bu yana Hacettepe Üniversitesi Rektörü olarak görevini sürdürmektedir.

Murat Atak

Actor, Educator
Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden ve Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldu. Başta Ankara Devlet Tiyatrosu olmak üzere birçok tiyatroda Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulundu. Şimdiye kadar rol aldığı oyunların dışında 100’e yakın esere de rejisör olarak imza atmıştır. Sahneye koyduğu Opera ve Tiyatro eserleri ile onlarca ulusal ve uluslararası festivale katılmış, televizyon dizilerinde, belgesellerde ve sinema filmlerinde rol almış, seslendirme yapmıştır. Halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanat Danışmanı olarak görev yapmakta, H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Murat Atak, bugüne kadar inandığı her şeyi yapmış,bazen zarar görmüş ama daima huzur duymuştur. Atatürk, Türkiye ve Türkçe Hayranıdır.

Nevin Karamahmut Mermer

R&D Manager
2012 yılında YTÜ’de Kimya Mühendisliği’nden mezun olan Dr. Karamahmut Mermer, akademik kariyerine yüksek lisans ve doktora eğitimi ile devam etmiştir. Mezuniyetinin ardından Ar-Ge uzmanı olarak görev alan Karamahmut Mermer, Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Uygulamalı Araştırma Laboratuvarı Yöneticiliği yapmakta ve aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği dersleri vermekte, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Konuşmasında, çimentonun önemine odaklanarak sahnede gerçekleştireceği bir gösteriyle izleyicilere bu alandaki uzmanlığını aktaracaktır.

Rengim Gökmen

Maestro
Rengim Gökmen Ankara Devlet Konservatuvarı’nda piyano ve kompozisyon eğitimini tamamladıktan sonra Türk Hükümeti tarafından orkestra şefliği öğrenimi için gönderildiği İtalya’da önce Roma Santa Cecilia Konservatuvarı’ndan, ardından Siena Chigiana Akademisi ve Santa Cecilia Yüksek Akademisi’nden birincilikle mezun oldu. 1984-89 arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü olarak görev yaptı. 1992-95 ve 2007-14 yıllarında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünü yürüttü. Sanatçı, 1991-2006 arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü ve 2006’dan 2020’ye çeşitli aralıklarla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü olarak görev yaptığı sürelerde yurtiçi ve yurtdışında sayısız konser, kayıt ve turne gerçekleştirdi. Devlet Sanatçısı Rengim Gökmen, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile İtalyan Devleti Şövalye Nişanı sahibi. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Konservatuvarı’nda öğretim üyesidir

Sertaç Yalçın

CEO, Lawyer
2008 yılında Eskişehir’de hukuk eğitimini tamamlayan Av. Sertaç Yalçın, hukuk danışmanlığı veren bir büronun yanı sıra Arabica Coffe House kahve şirketinin kurucusu ve CEO’sudur. Yalçın, hukuki danışmanlık alanındaki profesyonelliğini bir girişimci olarak kahve kültürünün yayılmasına yönlendirerek Türkiye’nin dört bir yanına kahve ürünlerini tanıtmıştır. Farklı disiplinleri başarıyla birleştirerek çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Yalçın, konuşmasında bu başarı hikayesini ve motivasyonunu izleyicilerle paylaşacaktır.

Yagız Oral

Musician
Yağız Oral, “Kabahat” filmi ile Santa Dev Uluslarası Film Festivali, Jakarta Bağımsız Film Festivali ve Avrupa Bağımsız Film Festivali’nde “En iyi özgün müzik” ödüllerini kazanmış, Amazon Prime’da yayımlanan “Meeting” ve Ronin: Two Souls video oyunundan tanınan bir film ve oyun bestecisi/orkestra şefidir. Müzik yolculuğuna polifonik korolar ve elektrikli gitar çalarak başladı. Bestecilik ve şeflik kariyerine başladıktan sonra “Juncture” adlı deneysel kısa film projesi, Cannes Film Festivali’nde özel bir seçki aldı. Yağız Oral; Netflix, Prime ve Exxen gibi dijital platformlarda kısa/film müzikleri, video oyunları ve TV dizileri için müzik yazdı. Yağız Oral aynı zamanda Agora Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörü ve kurucu şefidir. 70’in üzerinde üyesi bulunan bu senfoni orkestrasıyla birçok şehirde konserler verdi. Ayrıca konuk şef olarak Alegria Oda Korosu, Devlet Polifonik Korosu, Bodrum Oda Orkestrası ve Başkent Oda Orkestraları’nı yönetti.

Zümre Gizem Yılmaz

Educator, Writer
Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2010 yılında mezun olan Yılmaz,yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Multidisipliner çalışma alışkanlığı ile tanınan Yılmaz, sınıf kürsüsünde ve tiyatro sahnelerinde başarılı performanslarıyla dikkat çekmektedir. Post hümanizm, hümanizm, filoloji, ekoloji gibi geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Yabancı Diller Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapmanın yanı sıra tiyatro oyunu yazarı ve yönetmeni olarak da tanınmaktadır. “Back to the Future” oturumunda, hızla değişen zaman içinde geçmiş ve gelecekteki insanınkonumunu anlatacak.

Organizing team

Serok Devrim
Aydogan

Ankara, Turkey
Organizer

Öykü
Yıldırım

Co-organizer
  • Ahmet Kaya
    Team member
  • Ahmet Umut Gönülbağı
    Operations
  • Begüm Erdem
    Team member
  • Bekir Abakli
    Team member
  • Berkay Düşünceli
    Team member
  • Berra Tepeli
    Partnerships/Sponsorship
  • Beyza Nur Günaydın
    Team member
  • buket benli
    Team member
  • Bunyamin Cicek
    Team member
  • Buse Açıkgöz
    Team member
  • Deniz Naz Dağ
    Team member
  • Ece Şevval Özer
    Team member
  • Ecemsu Arslan
    Team member
  • Elif Rana Gündüz
    Marketing/Communications
  • Enes Can Şahin
    Team member
  • Esra Yavuz
    Partnerships/Sponsorship
  • Esra Karadoğan
    Team member
  • Hazan Masal Soydemir
    Team member
  • İbrahim Bölükler
    Team member
  • ilkay güneş
    Team member
  • İrem Akgün
    Marketing/Communications
  • İrem Kırış
    Team member
  • Kerem Erdoğan
    Team member
  • Mehmet Mustafa Demirkıran
    Team member
  • Muazzez Selina Güney
    Team member
  • N. Başak Tuncer
    Team member
  • Osman Çoban
    Production
  • Pınar Kurt
    Production
  • Rana Özden
    Production
  • Selen Sezgin
    Team member
  • Sinem Murathan
    Team member
  • Sude Özay
    Team member
  • Tuana Tuğçe Boyacı
    Team member
  • Y. Berkay Gunes
    Production
  • zehra oynaş
    Team member
  • Zeynep Özkan
    Marketing/Communications
  • Zeynep Alakuş
    Team member