Manresa
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 18, 2023
4:00pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Manresa, Barcelona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kursaal
Passeig Pere
Manresa, Barcelona (ca), 08243
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Manresa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ALBERT VILAR REBOLLO

Director Creatiu Executiu de VICIO
Després de treballar com a creatiu publicitari en marques com Doritos, BMW, Adidas o el FCB, va decidir emprendre i convertir-se en el Director Creatiu Executiu de VICIO, una hamburgueseria que va néixer just després d’incorporar-s’hi i gràcies a la tecnologia, al producte i la marca va passar de ser 7 treballadors a més de 600. També és conegut per ser Ex-Mascota d’ACB, animador i bon fill dels seus pares.

DAVID NAVARRO FONT

Bartender i actualment guanyador de World Class Espanya
Sóc David Navarro Font, tinc 39 anys, soc bartender i actualment guanyador de World Class Espanya, la competició de cocteleria més important del món. La meva carrera en el món de la hospitalitat comença als 16 anys, treballant a una granja a Manresa, mentre ho compaginava amb els estudis de batxillerat i després de dret a la UAB. Al finalitzar la carrera, no em dedico al món jurídic, sinó que segueixo en la hostaleria, treballant i formant-me, en aquest cas a Barcelona en el curs de sommelier. Allà descobreixo la cocteleria, un àmbit que m’apassiona, i en el que hem capacito de forma autodidacta. Professionalment, he treballat a la Creperia, a la sala de festes Silenci Manresa, a la cocteleria Glaç de Manresa, a l’Oller del Mas i al Lab84 Cocktailbar

FLORA SAURA MACIÀ

Periodista
La Flora, porta més de 20 anys treballant als mitjans de comunicació Idea original, guió, investigació i presentació de NO PENSO TORNAR A BEURE MAI MÉS, documental sobre alcoholisme per a Televisió de Catalunya. Actualment està cursant el Master de drogodependències de la Ub.

LETICIA COX

Photographer and Investigative Journalist
La Leticia ha viatjat pel món i viscut a molts països diferents, cosa que li ha brindat una rica i àmplia varietat d’experiències ambientals i culturals. Va començar la seva carrera com a fotògrafa i periodista de recerca de vida silvestre mentre vivia a Tailàndia. Actualment se centra a cobrir històries importants sobre qüestions mediambientals i delictes contra la vida silvestre a Sud-àfrica. També ha publicat històries sobre violacions de drets humans a diferents parts del món. El seu estil natural i veraç de fotografiar la converteix en una fotògrafa aclamada a molts camps diferents. La seva visió artística i instints de supervivència la converteixen en una companya de viatge excepcional i coneixedora, disposada a aventurar-se en allò desconegut i capturar les emocions crues dels vilatans, la natura i fauna. Els seus retrats mostren el seu talent per capturar moments humans petits i significatius plens de compassió i de bondat.

LLUC CRUSELLAS CAPDEVILA

Xef pastisser
Lluc Crusellas neix a Santa Eulàlia de Riuprimer (1996). Estudia a Vic i es forma com a pastisser a Barcelona a les escoles Hofmann i Espai sucre. Després passa per La Pastisseria Barcelona, i és al 2017 quan entra al grup PaVic del qual és l’actual encarregat. Allà segueix creixent personal i professionalment i encara el repte de la seva vida, el WORLD CHOCOLATE MASTERS, el campionat del món de xocolateria, aconseguint la victòria d’aquest preuat concurs el 2022. Un any després ha llençat a la venda la seva marca de xocolates, amb una botiga i fabrica de 700m2 i amb comercialització a tot Europa. Amb 27 la seva passió, constància i convicció han fet que sempre es definís amb la frase, no deixem res a la improvisació, perquè d’imprevistos ja en surten.

MIREIA RODÓ DE LLORENS

Directora artística i de fotografia.
Mireia Rodó (25 anys, Manresa) Directora artística i de fotografia. Graduada en Història de l’Art (UAB), Postgrau en Arts en Salut (UPF) i estudiant del Màster en Humanitats (UOC).

OLGA SUANYA SAG

Directora de l’oficina de Barcelona de l’agència de comunicació corporativa Tinkle Consultants
Suanya i Sag (Manresa, 1973). Llicenciada en Geografia i Història (especialitat en Antropologia Cultural) per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Directora de l’oficina de Barcelona de l’agència de comunicació corporativa Tinkle Consultants. Autora de ‘Chelsea Hotel’, un projecte multiplataforma (blog, llibres i podcast) que comparteix històries de cançons.

TONI MASSANÉS SÁNCHEZ

Gastrònom i investigador
Gastrònom i investigador. Ha escrit, dissenyat, dirigit, protagonitzat, participat o comissariat llibres, estudis, inventaris, col·leccions, plans estratègics, enciclopèdies, webs, guies, revistes, documentals, ràdio, TV… Ha conegut, de la ma de productors i cuiners, les cultures alimentaries més prestigioses i ha fet ponències arreu del món. Actualment escriu al COMER de La Vanguardia, a la revista Cuina, parla a Un restaurant Caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio i surt al Planta Baixa de TV3. Ha rebut, entre d’altres, el Premi Ciutat de Barcelona de Gastronomia i el Juan Mari Arzak de Gastronomía y medios de comunicación. Ha estat escollit recentment pels seus companys com un del 35 principals comunicadors gastronòmics i a la llista de les 50 persones més creatives de la Gastronomia a Espanya. Des de la seva creació l’any 2003 és director general de la Fundació Alícia

TXE ARANA

Comunicadora i Actriu
De molt jove s’inicia treballant al teatre, la ràdio, la premsa, la televisió i el doblatge i des d’aleshores combina tot el seu aprenentatge al llarg de 35 anys d’experiència, des d’una perspectiva 360º. La seva activitat professional ve marcada pel seu pas per a diferents mitjans de comunicació catalans, com actriu i presentadora amb una llarga trajectòria als platós de televisió de TV3, al seu pas pels escenaris de teatre amb companyies com Comediants, com a mestra de cerimònies d’esdeveniments culturals i institucionals i sobretot destacant per la seva sòlida trajectòria com a reconeguda actriu de veu com a narradora de tot tipus de treballs audiovisuals, programes de ràdio i TV, documentals, audiollibres i publicitat. Actualment presenta dirigeix i presenta també el VideoPodcast de Salut de @OafiFoundation a Youtube i també exerceix com a mentora i coach de comunicació.

Organizing team

Núria
Cabrera Pla

Manresa, Spain
Organizer