Canakkale
x = independently organized TED event

Theme: BİR YOLU BULUN(ur) DU!

May 11, 2024
12:00am - 1:00pm +03
(UTC +3hrs)
Çanakkale, Çanakkale
Turkey
This event is open to the public.
Tickets are available.

Başlangıç noktasını uzaklarda aramak sadece varışı geciktirir, belki de imkansızlaştırır.
Her nereye gitmek istiyorsak, başlangıç noktası hep aynıdır; “Bir Yolu Bulun(ur)du!”
“Nereden başlanır ki?” diye soran umutsuzlar, “Yok artık bu ortamda mı?” diyen küskünler, “Peki kim yapacak?” diyen kararsızlar, “Yanımda birileri olsaydı” diyen melankolikler, “Dünkü çocuk bunlar!” diyen gönül perçemi ağarmışlar, hep beraber “Hadi bakalım!” diyerek “Bir Yolu Bulun(ur)du!” diyoruz!

içdaş kongre ve konferans merkezi
Çomü
Çanakkale, Çanakkale, 17100
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Canakkale events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Doç.Dr. Yavuz SAMUR

Activist-Education-Instructor-Founder of Game Friendly Schools Project
Doç. Dr. Yavuz Samur 2022 'Yılın Akademisyeni Ödülü' sahibi Samur, Muğla Üniversitesinde lisans ve yüksek lisans eğitiminin ardından Fulbright bursu ile Amerika Virginia Tech Üniversitesinde Öğrenme Bilimleri ve Teknoloji- Eğitim Programları ve Öğretim alanında doktora ünvanını alır. Oyun Dostu Okul, Oyun Dostu Öğretmen, Oyun Dostu Ebeveyn, Oyun Dostu Belediye projelerinin kurucusudur. Uğur Games şirketinin kurucu ortaklarından olan Samur, birçok eğitsel oyun şirketine danışmanlıklarda bulunur. Bunun yanında Yenilikçi Eğitim Geliştirme ve Araştırma Merkezinin başkanlığında bulunurken aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü'nde görev yapmaktadır.

Dr.Zihni Onur UYGUN

doctor-medicine-scientist
Ege Üniversitesi Biyokimya Bölümü’nden mezun olup Yüksek lisansını Onsekiz Mart Üniversitesinde yapar. Araştırma görevlisi olarak Ege Üniversitesi'nde Yüksek Lisans ve Doktora programlarını tamamlayarak bilim doktoru ünvanını alır. Sağlık teknolojileri ve biyoelektronik alanlarında çalışmalar yaparak 2023 yılında doçent ünvanını alan Uygun akademik kariyerini Kafkas Üniversitesinde Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olarak sürdürmektedir. Sağlık alanında TET ArGe Proje Pazarı Üçüncülüğü,Çanakkale ArGe Proje Pazarında Çanakkale Özel Ödülü’ne layık görülür. Türk Biyokimya Derneği tarafından Prof. Dr. Nazmi ÖZER Özel Ödülü, TEKNOFEST Sağlık Alanı Doktora 1.’lik Ödülü'ne layık görülür. IFCC Emerging Technologies, Mobile Health and Bioengineering in Laboratory Medicine komitesine üye olarak seçilir. Royal Academy of Engineering’in LIF eğitim programını başarı ile tamamlayarak Fellowship alır. Yeni nesil sensörler geliştirmeyi amaçlayan projesi ile ülkemize uluslarası bir patent kazandırır.

İpek ONGUN Defne ONGUN

writer
İpek ONGUN: 1942'de Ankara’da doğan yazar New York'ta tiyatro eleştirmenliği kursu aldıktan sonra Time and Life gibi yayın kuruluşlarında görev yapar. Yazın hayatına lise yıllarında Doğan Kardeş dergisine çeviriler yaparak başlar. "Yaş On Yedi" gençlik için yazdığı ilk romandır. Arkasından Bir Genç Kızın Gizli Defteri, Arkadaşlar Arasında, Kendi Ayakları Üstünde, Adım Adım Hayata ve İşte Hayat adlı kitaplarını yazar. 1991'de Tüyap'tan Altın Kitap ödülü; Toros, Akdeniz, Tarabya Rotary Kulüplerinden Meslek Hizmet Ödülü alır. 1998'de Oriflame Firması tarafından 250.000 kişilik bir halk jürisine yaptırılan anket sonucu "Yılın En Başarılı Kadın Yazarı" seçilir. 2012'de “Uluslararası Çukurova Sanat Ödülü”nü 2014'te Lions Kulübü tarafından verilen "Melvin Jones Yaşam Boyu Hizmet Ödülü" nü kazanır.

Mehmet Kemal ÖZKARAHAN

Entrepreuner.
Mehmet Kemal Özkarahan Gaziantep’te doğar, henüz 2 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınır. Liseyi bitirdiği yıl gümrük memurluğu sınavını kazanarak iş hayatına atılır, aynı anda okuduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra master yapmak için Amerika'ya gider. Yaşamını kazanmak için pek çok işte çalışır.Bir otele iş başvurusunda bulunur ve kısa sürede yükselerek asistan menajer olur. Amerika'nın en prestijli ayakkabı mağazlarının birinde satış elemanı olarak çalışmaya başlar. 5 yıl içinde tüm Batı eyaletleri içerisinde başsatıcı olur. Daha sonra emlak sektörüne geçer. Birkaç sene içinde sektörde yükselir ve sektörün en saygın isimlerinden biri olur. Çanakkale'de küçük bir butik otel açan Özkarahan Berkiz otel zincirini başlatır. Otelleri dışında üzüm bağları gibi pek çok yatırımda da bulunur.

Prof.Dr.Bilge UZUN

writer-educator-mindfulness
Prof. Dr. Bilge Uzun: Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında alan Uzun, akademik hayatına üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başlar. Doktora sırasında Berlin Humboldt Üniversitesinde araştırmacı olarak bulunur. Derecesini Roehampton Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında tamamlar. Doktora ve sonrası yürüttüğü "Ertelemenin Kültürlerarası Karşılaştırılması" çalışmasııThe New York Times dergisinde araştırmacı olarak yer alır. Erteleme eğilimini farkındalık ile ilişkilendiren araştırmacı, "Mindfulness Temelli Erteleme Azaltma Programı"nı geliştirir. Son yıllarda "Eğitimde Mindfulness Uygulamaları" alanlarına yönelmiş, uluslararası düzeyde eğitimlerini tamamlayarak "İleri Düzey Mindful Okul Eğitimcisi" ünvanını almıştır. Mindful Schools Institute kurucusu olan Uzun’un “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar: Bu Bir Farkındalık Yolculuğu” başlıklı kişisel kitabı da bulunmaktadır.

Prof.Dr.Ramazan Cüneyt ERENOĞLU

Rektör-Mühendis-akademisyen
Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamlar. Yıldız Teknik Üniversitesinde Jeodezi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi ve doktor öğretim üyesi olarak görev alır. 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Doktor Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayan Erenoğlu, 2017’de doçent, 2022 yılında da Profesör ünvanını alır. 2013 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlar. Harita Mühendisliği-Jeoteknik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, GPS-GNSS, Arazi Ölçümleri, Harita Teknikleri, 3D Modelleme, Mühendislik ve Teknoloji alanlarında çalışmalar yapan Erenoğlu, Bölüm başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Dekan Yardımcılığı, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato üyeliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Genel Sekreterlik ve Rektörlük gibi çeşitli yönetim görevlerinde bulunur. Farklı ölçeklerde 41 araştırma projesinde yönetici ve araştırmacı olarak yer alır ve 235 makale ve bildiri yayımlar.

Saadet ŞEN

Motivational Speaker
Türkiye'nin ilk kadın motivasyon konuşmacısı ve bir dönüşüm lideri olan Saadet ŞEN, 20 yılı aşkın süredir liderlerden sporculara, CEO'lardan girişimcilere ve saygın kurumlara geniş bir kitleye hitap eder. Sektörel farklılıklara göre içerik oluşturmadaki uzmanlığı ile etkileşimi maksimize eder ve izleyicilerini harekete geçirir. Türkiye’nin önde gelen firmaları, kurumları ve liderleriyle çalışarak onların başarı performanslarını ve kontrollü güçlenmelerini destekler. Dünyaca ünlü eğitmenler ve koçlarla çalışarak geniş ve çeşitli bir eğitim yelpazesi edinen Şen, her konuşmasıyla katılımcıların hayatlarını kalıcı ve olumlu değişiklikler yaratma potansiyeli olan bir deneyime dönüştürür. "Saadet Şen ile Yüksek Performans" adlı podcast serisi ile başarılı girişimciler, sanatçılar ve sporcuların deneyimlerini; YouTube kanalı ile içsel motivasyon ve harekete geçme temalarını paylaşarak geniş kitlelere ilham verir.

Tülin AKIN

Sosyal Girişimci-Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucusu
Tarım ile teknolojiyi bir araya getiren sosyal bir girişim olan TABİT’i 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Pazarlama bölümünde öğrenciyken kurmuştur. Türkiye’nin ilk tarımsal sosyal iletişim, bilgilendirme ağını ve ilk tarımsal e-ticaret sistemini hayata geçirmiştir. Türkiye'nin ilk çiftçi kredi kartını modelleyerek, çiftçinin zarar görmeden finans kaynağı bulmasını sağlamıştır. Dünyanın ilk çiftçilere yönelik uygulamalı teknoloji eğitimi veren Akıllı Köy’ünü kurarak Türkiye’de 1,5 milyondan fazla Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 7 milyon çiftçinin bilgi ve teknoloji ile bir araya gelmesini sağlamıştır. Eğitim hayatına ise Anadolu Üniversitesi İşletme, Boğaziçi Üniversitesi Mikro MBA ve Harvard Üniversitesi Sistem değişikliği için Liderlik Eğitimlerini alarak devam etmekte olan Tülin Akın 2018 Yılında World Economic Forum da Schwab Vakfı Dünyanın En İyi Sosyal Girişimcisi seçilmiştir. 2022 Bloomberg New Economy 2022 Class of Catalysts arasında seçilmiştir.

Organizing team

MERYEM
TOPARLAK

Çanakkale, Turkey
Organizer

Yahya
DOĞAN

ÇANAKKALE, Turkey
Co-organizer
  • Ali Gökçe Çelebi
    Team member
  • Arda Çayak
    Team member
  • Ayberk ŞAHİNER
    Production
  • Bora Bostancı
    Team member
  • Burak Ulusoy
    Team member
  • Çınar Alptuğ Hasekioğlu
    Team member
  • Defne Sayı
    Team member
  • Ece Vurucu
    Team member
  • Ecem Ceyda Çakır
    Team member
  • Efe Kalay
    Marketing/Communications
  • Efekan Demirtaş
    Team member
  • Ela Hamarat
    Team member
  • Eren Güngör
    Team member
  • Gökhan Topbaş
    Post production
  • Göksu Meriç
    Team member
  • Göksu Ece Karaman
    Team member
  • İlaydasu Ayan
    Operations
  • İmge Pelin YILMAZ
    Operations
  • Kerem Tuna Avcı
    Marketing/Communications
  • Nimet Eşelekli
    Team member
  • Nuri Öztunç
    Team member
  • Özgü Bedizci
    Team member
  • Poyraz Karaman
    Team member
  • selen yurdabak
    Operations
  • Sevde Naz Sonkaya
    Curation
  • Simay Kırgız
    Team member
  • Tuana Karabaş
    Team member
  • Yağız Efe GÜL
    Operations
  • Yaser Efe Doğan
    Production
  • Yiğit Kuşçu
    Production
  • Yusuf Koca
    Team member
  • Zeynep Ada Akgül
    Team member