KarlovacLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 22, 2023
Karlovac, Karlovačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxKarlovacLibrary
Ljudevita Šestića 1
Karlovac, Karlovačka županija, 47 000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Karlovac­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Đurđica Orepić

sportašica
Đurđica Orepić rođena je na Rabu 1964 g., djetinjstvo i školovanje provela u Karlovcu, sada živi u Istri. Privatna je poduzetnica i majka troje djece koja do svoje 47 g. nije imala tenisice u ormaru. Nakon 1. maratona istrčanog zbog oklade mijenja svoj život naglavačke. Do danas je u 9 g. uspješno završila 11 Ironmana ( swim 3,8 km / bike 180 km/ run 42.2 km) diljem svijeta, od kojih je šest puta bila na postolju u svojoj dobroj skupini. Tri puta je bila sudionica Svjetskog prvenstva u Koni na Hawaiima što do sada nikome u Hrvatskoj nije uspjelo. Nalazila se i na 1.mj svjetske triatlon ranking liste svoje dobne grupe , u konkurenciji 1650 žena iz cijelog svijeta. O njoj je snimljen dokumentarni film "Ironwoman" koji se od tada nebrojeno reprizirao i postigao zavidnu gledanost. Dobitnica je mnogih nagrada, a njoj najdraža je "Istriana," županijska nagrada za sportašicu- sportaša godine Istarske županije.

Filip Trezner

poduzetnik
Filip Trezner, rođen 21. 5. 1995. osnivač je i predsjednik udruge mladih Izvan fokusa te potom i direktor Izvan fokusa produkcije te organizator mnogobrojnih manifestacija i festivala. Kao predsjednik udruge bavio se volonterskim radom za što je osvojio Državnu nagrade za volontera RH i Najvolontera Grada Karlovca, a za vođenje festivala «Foto dana mladih» i nagradu za najboljeg mladog projektnog voditelja u RH koju dodjeljuje HUUP. Izabran je i u top 6 svjetskih mladih projektnih voditelja na natjecanju Young Project Manager of the Year 2016. i dobio priznanje za osobna postignuća. Od 2017. direktor je poduzeća Ferial d.o.o., a od 2018. i poduzeća Izvan fokusa d.o.o. koje se bavi proizvodnjom video, fotografskih, filmskim i TV sadržaja te organizacijom manifestacija. Kroz vođenje poduzeća Izvan fokusa producira različite TV emisije. Filip je diplomirao stručni diplomski studiji menadžment održivog razvoja turizma Veleučilišta VERN.

Hrvoje Jurić

putopisac
Hrvoje Jurić vrsni je fotograf, biciklist i putopisac. Rođen je 30. travnja 1986. godine. Godine 2006. upisuje Ekonomski fakultet kojega nakon dvije godine prekida kako bi se u potpunosti se posvetio pisanju, od čega i danas živi. Objavio je e-knjigu "Bic bajs putopis", putopisni roman "Marijanov put", roman Na rubu : put oko svijeta u 133 dana 6 sati i 10 minuta, a trenutno promovira novu knjigu “Put sjevera”. Objavio je niz putopisnih članaka i reportaža i surađivao sa svim najčitanijim portalima.

Natko Beck

specijalist radiologije
Rođen 1980. u Zagrebu, diplomirao 2007. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2011. godine do danas radi u privatnom zdravstvenom sektoru, a propagira teleradiologiju i implementaciju umjetne inteligenciju u radiologiji i medicini. Autor i koautor je nekolicine znanstvenih članaka i popularnih medicinskih članaka. Od 2018. godine aktivan je na društvenim mrežama s javnozdravstvenom misijom zdravstvenog opismenjavanja, za što dobiva nagradu Hrvatske udruge za odnose s javnošću “Komunikator godine 2020.” Od 2021. je suorganizator medicinsko komunikacijskog summita “Back Together” u kojem se obrađuju aktualne teme kroz niz panela. Uz podcast u kojem predstavlja ljude iz medicinskog clustera kojeg vodi od 2018., 2022. na prvog programu Hrvatske Radio Televizije započinje s moderiranjem emisije “Dr. Beck” u kojoj približava stanja iz medicine. Od 2022. godine suosnivač je “Zaklade Zora”. Otac je i suprug.

Nikola Borić

farmer
Nikola Borić rođen je u Zagrebu gdje je završio Kineziološki fakultet. Aktivno se bavio biciklizmom i triatlonom u kojem je nekoliko puta bio juniorski i seniorski prvak. Nakon aktivne sportske karijere postao je svjetski uspješan trener; bio je trener 4 sportska kluba, trenirao više od stotinu individualnih sportaša te kao kondicijski trener osvajao brojne medalje na državnim i svjetskim natjecanjima. Bio je i uspješan biznismen. Prije osam godina je svoje tri tvrtke vrijedne milijune eura poklonio i otišao živjeti u blizini sela Kokočak pokraj Orahovice gdje je sagradio svoju prvu kuću od zemlje, drva i slame i na svoju farmu doveo životinje. S djevojkom Zoranom Vujatović je osnovao Shumsku Farmu i klaster pod nazivom Made in Papuk. Par uzgaja hranu na organski i ekološki način za vlastite potrebe, ali i za prodaju.

Organizing team

Miroslav
Katic

Karlovac, Croatia
Organizer

Vedrana
Vrana

Co-organizer
  • Lidija Šajatović
    Operations