Constanta
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 14, 2023
9:00am - 5:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Constanta, Constanța
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

City Park Mall
Bulevardul Alexandru Lapusneanul, 116C
Constanta, Constanța, 900419
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ana-Maria Stancu

CEO Bucharest Robots
Ana-Maria Stancu este CEO al Bucharest Robots (primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii), fondatoare a RoboHub (un centru de învățare în domeniul roboticii și programării) și una dintre cele 50 de femei în robotică din lume pe care trebuie să le știi. Ana-Maria a inițiat, alături de alte organizații în domeniu, Coaliția pentru Educație Digitală în România și se implică activ în elaborarea politicilor publice în domeniul noilor tehnologii, atât la nivel național, cât și la nivel european.

Bogdan Acatrinei

Dr. Stomatolog Bogdan Acatrinei
Dr. Bogdan Acatrinei este medic stomatolog cu o experiența de peste 18 ani și fondator al Superdent Premium Education, un proiect dedicat educației și formarii stomatologilor din România. Cu un master in implantologie și estetică dentară in cadrul UCLA California LA, Bogdan și-a dedicat cariera îmbunătățirii tratamentelor oferite pacienților săi, abordând constant metode inovatoare de tratare. Astfel că, în anul 2013, devine unul dintre pionierii implantologiei ghidate din România. Astăzi, își împarte timpul ca medic in clinicile sale din Constanța și din Bucuresti, ca lector la congresele și workshopurile locale și internaționale și ca membru reprezentant al României in cadrul organizației Tommorow Tooth.

Costin Dămășaru

Dr. Psih. Drd., Founder & CEO Veruvis & Veruvis Kids
Costin a studiat la MIT (Massachusetts Institute of Technology) din Boston, SUA, în cadrul programului de Executive Education – Neuroscience for Leadership. Acolo a lucrat cu cercetători de renume la nivel global, în domeniul îmbunătățirii performanței creierului uman, folosind tehnologia Brain Mapping și Brain Computer Interface. Este Doctor în Management, licențiat în Psihologie și a obținut un Masterat în Administrarea Afacerilor. În prezent este Doctorand în Fizică, în cadrul Facultății de Neuroștiințe Aplicate din Universitatea Politehnică București și Masterand în Neuroștiință Aplicată în cadrul Universidad Isabel I din Burgos, Spania. Este fondatorul și directorul general al Centrului de Cercetare în Augmentarea Performanțelor Neuronale Veruvis, un proiect de o viață pentru el, adânc înrădăcinat în călătoria sa de vindecare și în lupta sa cu o boală neuronală foarte crudă: Tinitus. Misiunea sa: este de a ajuta oamenii să-și acceseze imensa putere de vindecare a creierului.

Danielle Cudjoe-Michalski

Neurodiversity Catalyst
Danielle, a change catalyst and co-founder of the Neurodiversity Network, redefining inclusivity paradigms. Beyond her role as project manager, she's the orchestrator of change, weaving an 18-year corporate career with her vivid, lived-in experience as a neurodivergent individual. She urges organisations to not only embrace differences but to cherish them as the mosaic that enriches the tapestry of humanity. Welcome to Danielle's world, where neurodiversity ignites change.

Elena Ovreiu

CEO & Co-fondator BIOdyssey
Dr. Elena Ovreiu este expert în tehnologie medicală, cu un doctorat obținut în Franța. Este CEO si co-fondator al BIOdyssey, hub de inovație în sănătate, un proiect romano-israelian dedicat educației și formării de antreprenori în HealthTech. De asemenea, este fondator si președinte al HealthTech Forum (fost SSIMA), cea mai prestigioasă conferința din Europa de Est, dedicată inovații în tehnologii medicale. În 2021, Dr. Ovreiu a fost consilierul ministrului sănătății și bursier Fulbright în Statele Unite ale Americii. În calitate de lector la Universitatea Politehnica din București, Elena Ovreiu a introdus si predă cursurile de eHealth, Telemedicină și Inovație în HealthTech.

Elena Unciuleanu

CEO Reporting Center
Elena Unciuleanu a petrecut peste 15 ani construind sisteme de raportare pentru peste 20 de bănci. Drept urmare, pe lângă abilitățile sale tehnice puternice, ea are vaste cunoștințe în afaceri bancare. În 2016, ea a lansat Elite Reporting Platform – un instrument inovator pentru a automatiza cu acuratețe Raportarea obligatorie reglementă pentru bănci și alte instituții financiare. Acesta acoperă extragerea datelor, analizarea datelor, calculele algoritmilor, exportul rapoartelor în format standard (Excel, XBRL, XML, CSV, TXT etc.). Conține o bază de date cu toate rapoartele de reglementare cerute de autoritățile bancare europene (FINREP, COREP, BASEL etc.). Această aplicație a fost adoptată rapid de către bănci, deoarece a funcționat în 5 Bănci diferite, la doar 3 luni de la lansare. Între timp, aplicația a fost folosită de 12 bănci, 4 instituții financiare nebancare, 1 unicorn FinTech și 5 companii.

Lili Sumănaru

Profesor învățământ primar
Liliana Sumănaru este profesor pentru învățământul primar și preșcolar din 2007 iar din 2018 este fondatorul ”Copilării Urbane”. Proiectul a apărut tocmai din nevoia de a-i educa altfel pe cei mici, stimulându-le creativitatea, îndemnându-i să fie activi, curioși și sociabili. Noile generații au parte de provocări diferite așa că e important să te adaptezi, dar și să-i implici pe cei mici în activități care să-i smulgă din fața ecranelor. Interacțiunea cu copiii din medii sociale diferite a împins-o să studieze programarea neurolingvistică și să adapteze/integreze tehnicile de lucru în activitățile și cursurile pe care le creează pentru copii, ajutându-i să-și depășească barierele și să capete încredere în forțele proprii. Din 2016 este inițiator și organizator de proiecte culturale de promovarea a tradițiilor românești, devenind astfel ambasador ”La blouse roumaine” datorită pasiunii și dragostei pentru cultura și patrimoniul românesc.

Mihai Cosor

Renewable Energy Trader
Sunt un adept al eficienței și al maximizării resurselor noastre la potențialul maxim. Călătoria mea a început în 2006, când am absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică. Cariera mea timpurie s-a desfășurat în industria auto, un spațiu interesant, dar nu tocmai pasiunea mea. În acest timp am început să-mi descopăr adevărata chemare. Am început să lucrez pentru o companie românească specializată în comercializarea energiei regenerabile. Această mișcare s-a dovedit a fi transformatoare, oferindu-mi o perspectivă unică asupra complexității producției de energie. Pe măsură ce am aprofundat materia de studiu a energiei regenerabile, în cei zece ani petrecuți acolo am devenit fascinat de orchestrarea generării de energie în jurul modelelor meteorologice, a fluxurilor / refluxurilor de consum / producție, dar și de complexitatea piețelor energetice. Împreună cu o echipă dedicată, ne-am orientat atenția spre implementarea strategiilor inovatoare necesare integrării RES în economia viitorului.

Steliana Economu

Autor
Steliana van de Rijt-Economu, descrisă de presa olandeză ca ”liderul care a conectat managerii eficienți și mamele influente”, autoarea cărții ”Mothers as Leaders”, premiată la conferința globală WIN din Atena, și coach pentru echipe și lideri. Fost președinte al AIESEC Constanța, și-a început călătoria în antreprenoriatul social în anul 2020 când a câștigat premiul de inovație al Băncii Mondiale. Tot în 2020, a fondat comunitatea ”Mothers as Leaders”. Contribuitor frecvent la Thrive Global și Institutul de Coaching Harvard McLean, abordează echitatea și diversitatea pentru clienți precum ING Bank, Shell, Heineken, Microsoft Azure, Renault, Salesforce. Stabilită în Texas din 2021, sprijină în continuare antreprenorii români și diaspora.

Zaki Milhem

Antreprenor, Medic, Cercetător
Zaki Milhem își împarte timpul între antreprenoriat, cercetare și psihiatrie, ca medic rezident. A fondat start-up-ul WakeZ, cu care a câștigat numeroase premii, inclusiv Forbes 30 Under 30 și Innovation Labs. Prezentat inițial ca proiect de cercetare la Stanford Medicine X în 2019, WakeZ propune un nou status quo în ce privește sănătatea mintală - o moleculă digitală, livrată prin intermediul tehnologiei de larg consum, la îndemâna oricui - smartwatch-uri și telefoane mobile.

Organizing team

Cornel
Marcu

Constanta, Romania
Organizer