Lleida
x = independently organized TED event

Theme: Natural Ment

This event occurred on
November 17, 2023
4:00pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Lleida, Lleida (ca)
Spain

El fil conductor de l’edició d’enguany es troba sota el paraigua del lema Natural Ment, que esdevindrà el punt de trobada de propostes innovadores sorgides de la ment humana per aconseguir que el nostre territori i societat avancin dins d’uns paràmetres de millora. També veurem com ens relacionem amb les màquines i que podem aportar nosaltres com a fet diferencial. Tot plegat en àmbits com l’art, l’alimentació, el disseny, l’empresa o la tecnologia, entre d’altres.

Perquè tot allò artificial, neix a una ment natural.

Orfeó Lleidatà
Carrer Sant Martí, 60, 62
Lleida, Lleida (ca), 25004
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lleida events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Assumpció Vilaseca Viladrich

Arquitecta
Arquitecta. La seva inquietud la porta a realitzar el Màster en bioconstrucció IBN-IEB-UDL (Institut für Baubiologie + Oekologie Neubeuern, l’Instituto Español de Baubiologie i la Universitat de Lleida) i el Postgrau en Gestió Energètica d’Edificis. La seva especialització és en Geometria Natural i Sagrada. Actualment compagina les tasques de professional liberal amb les de docència a l’Escola d’Art Municipal de Lleida en el cicle de grau superior de ‘Projectes i direcció d’obres de decoració i d’arquitectura efímera’ a més de realitzar tasques d’assessorament tècnic al Col·legi d’Arquitectes de Lleida. Des del juliol de 1998, desenvolupa projectes d’arquitectura tot i que, en l’actualitat, la seva activitat està centrada en la Bioconstrucció i la salut a l’hàbitat i a les edificacions.

Helena Aznar

Mestra
Mestra i llicenciada en Geografia i Història. Directora a l’Institut Escola Magraners de Lleida. Especialista en educació visual i plàstica. Amant de l’art i de les reaccions que provoca en els infants. Sempre intentant que la creativitat surti a la llum.

Joan Alvares

Periodista i director creatiu
És soci i director creatiu a PutosModernos. Periodista de formació, publicista de professió i copywriter per exigències del guió. En el camp de la publicitat ha dirigit campanyes per Nike, Lacoste, Beefeater, Ray-Ban, Cabify,Roxy, Damm, Pepsi, Absolut, Red Hat, Imagin, Pompeii, Deutsche Bank, Malpaso Ediciones, Penguin Random House, Mobile World Capital, Teatro de la Maestranza, Spotify o Ajuntament de Barcelona. Creador i co-guionista de la sèrie homònima a Filmin i professor en universitat com l’Istituto Europeo di Design (IED). El seu treball ha estat reconegut amb 4 premis Laus (ADG-FAD), amb el Premio Graffica i amb el premi a Creativo del Año (Agripina, 2021). Aquest 2023 Forbes l’ha inclòs en la Llista dels 100 Creatius espanyols més influents en el món dels negocis.

Jordi Murgó Ambou

Expert en cyberseguretat i hacktivista
Expert en cyberseguretat a GFT i al departament Antifrau de BBVA. És un “vell hacker” de 55 anys que ha treballat als departaments de Recerca i Innovació d’Indra i GFT, participant en projectes d’anàlisi massiu de dades, documents i imatges per al sector financer. Aquest hacker amb ètica, hacktivista amb causa, inquiet i irreverent per naturalesa, té una màxima: les regles estan per hackejar-les.

Lídia Vives

Fotògrafa i artista visual
Fotògrafa i artista visual amb base a Barcelona. La seva obra ha estat publicada en revistes com ara Esquire i Vogue Itàlia, i exposada en nombroses galeries, fires i museus arreu del món, incloent el Louvre de París i la galeria Saatchi de Londres. Des de la seva primera exposició el 2013, la Lídia ha viatjat pel món presentant la seva obra i ha rebut diversos premis internacionals, incloent medalles d’or al Trierenberg Super Circuit el 2018, el premi Fine Art Photographer of the Year als Monochrome Awards el 2021 i el Professional Photographer of the Year 2021 als MUSE Photography Awards. A més de la seva feina com a fotògrafa publicitària i de moda, Lídia ven la seva obra a col·leccionistes, decoradors i arquitectes.

Mª Pilar Salillas Teruel

Enòloga
Directora general i enòloga del Celler Lagravera. De formació, enginyera agrònoma i una enamorada de la viticultura, fet que la porta a llicenciar-se en enologia primer i en sommelieria després. Ha treballat en cellers de Califòrnia, de la Terra Alta, de la vall del Cinca i de casa nostra; primer a Raimat i després al celler Lagravera d’Alfarràs.

Nona Aixalà

Mestra
Mestra i cap d'estudis a l’Institut Escola Magraners de Lleida. És especialista en educació musical i és fan de les persones. De totes. Siguin com siguin. Interessada en qualsevol tema, però sobretot amant de la música i de les emocions que provoca en els alumnes.

Patrícia Aymà Maldonado

Biotecnòloga i enginyera ambiental
Presidenta i CTO a VEnvirotech Biotechnology, una start-up dedicada a la transformació de residus orgànics a bioplàstics biodegradables mitjançant bacteris. Biotecnòloga i enginyera ambiental de formació, l’any 2018 funda Venvirotech Biotechnology on en l’actualitat executa funcions de CTO liderant el desenvolupament tecnològic dels bacteris productors de bioplàstic.

Organizing team

Jordi
Gervas

Lleida, Spain
Organizer