Gumushane University
x = independently organized TED event

Theme: Hayatın Ritmi

This event occurred on
October 20, 2023
Gümüşhane, Gümüşhane
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi
Bağlarbaşı, 29100 Gümüşhane Merkez/Gümüşhane
Gümüşhane, Gümüşhane, 29000
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gumushane ­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Can Altunışık

Akademisyen
1982 yılında Trabzon’da doğan Altunışık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2004 yılında lisans diplomasını,2011 yılında doktora unvanını alarak 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2012’de Doçent, 2018 yılında Profesör kadrosuna atanmıştır. 4 adet kitabı, 1 adet kitap bölümü, 5 adet kongre düzenleme kurul üyeliği, 141 tanesi SCI/SCIE olmak üzere toplam 212 bilimsel yayını, 130 adet ulusal/uluslararası bildirisi, 2683 adet uluslararası atıfı bulunmaktadır. 2015-2020 yıllarında KTÜ’de “Yılın Genç Bilim İnsanı” ve “Yılın Bilim İnsanı” ödüllerini aldı. 2016 yılında uluslararası “Araştırmada Mükemmeliyet” ödülüne, 2020 yılı “TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü” ve “ODTU Mustafa Parlar Araştırma Teşvik Ödülü” ne layık görüldü.

Aydanur Aydın

Akademisyen
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Hemşirelik Bölümü’nden 2011 yılında mezun olan Aydın, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır. Bilişim ile sağlık özelinde araştırmalarını sürdüren Aydın, bir start-up kurmuş ve “Genç Girişimci” ödülü kazanmıştır. Sağlık alanında sanal gerçeklik ve yapay zeka konularında araştırmalar yürütmüş, TÜBİTAK, SANERC ve Kalkınma Ajansı kurumlarından destek alan birçok projede görev yapmıştır. Sağlık ve inovasyon konusunda bir kitabın mesleğe kazandırılmasında öncülük etmiştir. Karadeniz’in Sağlıkta İnovasyon Elçisi olarak hastanelerde teknolojik alt yapılı araştırmalarını sürdürmektedir. Sağlık alanının teknolojik ürünlerle zenginleştirilmesini destekleyen ve gençlerde yenilikçi ufuklar açan hevesli bir eğitmendir.

Barış Yalçınkaya

Eğitmen
1979 yılında Rize' de doğdu. Halen yaşamaya devam ediyor. Öğrenme aşkıyla pek çok Üniversite'de farklı bölümlerden diploma aldı ve kurslara katıldı. Okumaya, yazmaya, oynamaya, eğitmeye, deneyim paylaşmaya devam ediyor. Aynı anda pek çok işi yapan bir babadır.

Buğra Ayan

Bilişim Uzmanı
Buğra AYAN, KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunudur. Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'nde yüksek lisans yapmış ve doktora çalışmasına tez aşamasında devam etmektedir. Yüksek lisans tezi İslamofobinin yapay zeka ile tespiti üzerinedir. Web3 Teknolojileri Derneği kurucusu olan Ayan'ın 14 yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. 2015 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı'nda mühendis olarak görev yapmaktadır. Yerel ve globalde birçok konuşmalar yapmıştır.

Deniz Toprak

Girişimci
Afrika’da bir köyde İngilizce öğreterek başladığı yolculuğunu, Boğaziçi Üniversitesi'nde mühendislik okuyarak devam ettirdi. Uluslararası şirket deneyiminin yanına film ve belgesel yapımcılığını ekledi. Sri Lanka'da açtığı sörf otelinden edindiği tecrübeyle Karadeniz'deki balıkçı kasabalarında sörf okulları kurdu. Hayallerinin, rüzgârın ve dalganın buluştuğu Karadeniz’de kendilerini sörfle ifade eden nesiller yetiştirmek şimdi en büyük tutkusu.

Dilek Ertürk

İnsan Hakları Danışmanı
1974 tarihinde Ankara’da doğdu. Beş yaşında geçirmiş olduğu bir kaza sonucu görme yetisini kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1993 yılında Ankara Keçiören Lisesi’nden okul birincisi olarak, 1998 yılında da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden üçüncü olarak mezun oldu. Çalışma yaşamına 1999’da Maden Tetkik Arama Kurumu’nda mütercim-tercüman olarak başladı. 2000 yılında geçtiği Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları ve Avrupa Konseyi Genel Müdürlüğünde 10 yıl memur olarak çalıştı. 2010’da Dışişleri Bakanlığı’nda İnsan Hakları danışmanı olarak atandı ve Türkiye’nin ilk görme engelli diplomatı unvanını kazandı. Haziran 2011-Ekim 2012 arasında Dışişleri Bakanlığı Göç Dairesinde görev yaptı. 2015’te ise Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Müdürlüğünde danışman olarak görev yaptı. Şuan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyeliğini devam ettirmektedir.

Ecehan Yıldırım

İnovasyon Geliştirme Uzmanı
Ecehan Yıldırım, Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde, Yüksek Lisans eğitimine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği bölümünde yapay zeka ve metaverse konuları üzerine devam etmektedir. Üniversite hayatı boyunca yapay zeka projelerinde çalışmalar sürdüren Ecehan Yıldırım, 2020-2021 yılları arasında bir oyun şirketinde oyun yazılımcısı olarak yeni bir alanı da portfoyüne eklemiş. 2021 yılında Lichteistein merkezli bir Blockchain şirketinde hem yazılımcı hem de Yeni teknolojiler araştırmacısı olarak görev almıştır. 2023 itibariyle Türkiye'nin onde gelen telekomunikasyon ve teknoloji şirketlerinden birinde İnovasyon Geliştirme Uzmanı olarak görevini sürdürmektedir.

Fatih Aydın

İş İnsanı
Fatih Aydın, 2006 İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunu olan Fatih Aydın, 2006 – 2014 yılları arasında sırasıyla STFA Yatırım Holding Grubu, ZORLU Enerji Grubu ve CENGİZ Holding bünyesinde Uzman Mühendis, Ticaret Müdürü ve Doğal Gaz Dağıtım/Ticaret Direktörü pozisyonlarında görev yapmıştır. 2010 yılında Bilgi Üniversitesi’nde İşletme alanında MBA yapmış olup, 2014 yılında kurucusu olduğu ARENYA Enerji Yatırım AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdürmektedir. Ayrıca enerji sektörü dışında BONA Medikal, LONGA Gıda ve TEKNOHER Bilişim şirketlerinin kurucusu olup ilgili sektörlerde de faaliyetlerde bulunmaktadır. Sivil Toplum Kuruluşu olarak Erzurum Fen Lisesi Mezunları Derneği Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Güney Sevindik

Girişimci
Güney Sevindik, 10 yıldır profesyonel iş hayatıma etkinlik planlama ve yönetim üzerine devam etmekte. Etkin Kampüs adına kendi etkinlik ajansını yönetmekte. Bir çok üniversite kulüpleri, derneklerde girişimcilik üzerine konuşmalar yaptı. Aynı zamanda Web3 Teknolojileri Derneği başkan yardımcısı. Belediye, üniversite, dernek iş birlikleri ile kariyer etkinlikleri düzenleyerek ülkedeki gençlere tecrübe ve deneyim aktarım programlarına devam etmektedir.

Oktay Yıldız

Akademisyen
Yaratıcı fikirleriyle dikkat çeken Yıldız, akademik kimliğinin yanında girişimci ve mentor kimliklerini de taşımaktadır. Trabzonda Okta AR-GE isimli bir start-up’ı olan YILDIZ Karadeniz Teknik Üniversitesinde Kimya Bölümü Öğretim Üyesidir. Özellikle arı ürünleri üzerine akademik ve ticari çalışmalarının yanında bölgesine ve ülkesine katkı sağlayan YILDIZ; TÜBİTAK, Kalkınma Ajansı ve Bakanlık projeleri gibi destekli birçok başarılı projeye imza atmıştır. YILDIZ aynı zamanda doğa tutkunu bir babadır.

Orhan Koç

Yönetici
Gümüşhane, Torul, Arpalı köyünde doğdu.Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Genel Müdürlük, Kurum Başkan Yardımcılığı gibi üst düzey yöneticilikler yaptı. Evde sağlık hizmetleri, palyatif bakım hizmetleri, sağlık finansmanı ve yönetimi, sağlıkta enerji verimliliği, kaynak yönetimi, genel sağlık sigortası, rehabilitasyon hizmetleri, iş sağlığı ve güvenliği, kurum bakımı gibi bir çok konuda akademik çalışmaları bulunmaktadır . Halen, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte ve aynı zamanda Türkiye Evde Sağlık ve sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını devam ettirmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır

Organizing team

Mert
Surul

Organizer

Fevziye
BEKAR

Gümüşhane, Turkey
Co-organizer
  • Ersin Diker
    Marketing/Communications