Adelin Balaure
Proaspăt student la Universitatea Tehnică de Construcții, București, Adelin este implicat, serios și de încredere. Și-a dorit încă de la vârsta de 16 ani să devină lider la un grup de tineri cercetași și să-și asume reasponsabilitatea de a ghida și inspira pe alții. Acest parcurs i-a dezvoltat la rândul abilitățile de leadership și luarea deciziilor.
Andreea Ciobanu
În timpul studenției, Andreea a activat mult ca voluntar, devenind aproape un stil de viață. Spune că asta a inspirat-o și motivat-o mai departe să ia calea antreprenoriatului. Acum sprijină mereu inițiativele tinerilor din comunitatea locală, fiindcă știe ce dificil este să ceri și să primești ajutor. Cum definește ea succesul și care sunt responsabilitățile adulților, în fața tinerilor?
Am profitat de anii voluntariatului unde am coordonat diverse proiecte și am lucrat cu diferite tipologii de oameni pentru a ma cunoaște și a înțelege care sunt principalii factori ce ne determină către acțiune.
La 23 de ani am pășit către antreprenoriat, unde îmi continui drumul și astăzi.
Aleg să mă bucur de prezent și cred că fiecare zi reprezintă o șansă să ne îmbunătățim pe noi înșine.
Gheorghe Lungu
Diletant în zeci de domenii.
Prof de mate, trecut prin multinaționale, IT, reciclare, ecologie. În prezent Ranger la Parcul Național Domogled - Valea Cernei.
Călător pe Via Transilvanica. Povestitor străduindu-se să articuleze o logică mai presus decât cea umană: "Logica Viului".
Luiza Bunea
Luiza este absolventă a facultății de Pedagogie, domeniu în care și-a dorit încă din copilărie sa profeseze, lucru pe care l-a și reușit de curând. În timpul liber îi place să citească, sa meargă în natură și să descopere frumusețile vieții.
Atunci când predau mă simt cea mai fericită în ciuda neajunsurilor materiale. Am învățat că fiecare copil este unic și are nevoie de susținere pentru a se simți stăpân pe sine. Îmi place foarte mult că pot să ajut, că sunt mereu lângă ei dacă au nevoie, iar elevii mei știu foarte bine asta.
Silvia Ciubotaru
A absolvit Psihologia la Universitatea București și s-a specializat în psihoterapie experiențială. Lucrează de 18 ani în proiecte de educație și cultură pentru tineri, cum sunt Ideo Ideis sau In a Relationship. Crede că oamenii fericiți trăiesc în prezent și că prezentul are loc pentru toți oamenii.
A absolvit Psihologia și s-a specializat în psihoterapie experiențială. Lucrează de 18 ani în proiecte de educație și cultură pentru tineri, cum sunt Ideo Ideis sau In a Relationship. Crede că oamenii fericiți trăiesc în prezent și că prezentul are loc pentru toți oamenii.
Silvia Timișescu
Sunt profesor, și de peste 10 ani susțin elevi de gimnaziu în explorarea tărâmului matematicii și în a-și crește încrederea în capacitatea lor de a o învața. Încă de când am terminat facultatea mi-am dorit să am spațiul și libertatea de a face lucrurile diferit, așa că am ales calea antreprenoriatului și am creat contexte în care să pot să predau și explic matematica “altfel”.
Acest “altfel” înseamnă, pe de o parte, abordarea noțiunilor într-un context practic, dar în același timp mai înseamnă și implicare în dezvoltarea moțională a copiilor cu care lucrez.
Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să mă descrie, acela ar fi “curiozitate”. Cred că ea e esențială pentru a trezi dorința de explorare și a descoperi bucuria învățării.