Aristide Demetriade Street
x = independently organized TED event

Theme: FIRESTARTERS

This event occurred on
November 24, 2023
Timisoara, Timiș
Romania

People from different fields of activity will join our event to ignite the fire of knowledge in Timisoara after 5 years since last event.

Venue Timisoara
Divizia 9 Cavalerie 64
Timisoara, Timiș, 300264
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Aristide ­Demetriade ­Street events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andreea Grecu

Conectează-te!
Călătoria în lumea managementului proiectelor a adus-o pe Andreea Grecu în industria IT (Agile & Waterfall). Ea are experiență vastă în negociere, vânzări, management, dezvoltare business și marketing strategic.

Christopher Roy Turner

Chris is an energetic and enthusiastic leader who thrives in a multinational environment. Quick to find common grounds and builds bridges between all levels of stakeholders. Easily synthesizes ideas and connects with others to deliver results. Capable of learning new skills at a rapid rate and adapting to new situations. Approaches new challenges with a conscientious and proactive attitude that allows him to carry teams forward to execute ideas and make them a reality.

Eden Alimsait

Osmoza - soluția perfectă pentru apa imperfectă
Ultimii 5 ani din cariera lui Eden Alimsait au fost petrecuți departe, pe mare sau ocean. Este Inginer Naval specializat în mecanica vapoarelor de mare tonaj. În prezent este 3rd Engineer în cadrul unei flote internaționale de nave pasagere. De la generatoare de abur, la diesel-generatoare si sisteme de purificare a combustibilului, până la toate instrumentele de siguranță și securitate existente la bordul unei nave de croazieră, acestea sunt sarcinile zilnice ale tânărului nostru inginer mecanic de vapor.

Elena Ifrim

Cercetător în Robotica Socială, Elena Ifrim este românca noastră stabilită la Strasbourg, Franța. Ea își desfășoară activitatea într-o clinică privată, unde Juliette - roboțelul umanoid, ajută persoanele vârstice să aibă o viață mai bună.

Florin Drăgan

Quo Vadis - Educație & Tehnologie
Florin Drăgan este un adevărat lider când vorbim despre mediul academic din Timișoara. Vasta sa experiență din mediul universitar și domeniul tehnic l-au făcut să înțeleagă la nivel profund schimbările din societate și cum putem ghida cu succes generațiile viitoare. Colaborarea cu universități din întreaga lume și pasiunea pentru schimbare îi caracterizează întreaga activitatea. Am învățat de la Florin din ce unghi putem să privim educația, pentru a avea un impact real în viețile oamenilor.

Giorgiana Popan

Din 2008 Giorgiana Popan face teatru de improvizație, atât ca metodă educațională, cât și ca formă de exprimare artistică. Anul 2019 aduce o altă realizare. Giorgi este formatoarea Cursului de Inițiere în Arta Povestirii și Improvizației care a avut 20 ediții și 1199 absolvenți.

Nikoloz Kokhreidze

Breaking the Cybersecurity Ignorance Cycle
Nikoloz Kokhreidze is a full-spectrum information security professional, originally from Georgia with a home in the Netherlands. His cybersecurity journey started at age 13, and since then, he transitioned from a tech-savvy teen to a strategic risk advisor for businesses and individuals. Notable Milestones: → Built 500+ detection mechanisms for various threat actors; → Co-authored a textbook on cyberspace legal issues and penned numerous cybersecurity articles; → Founded and successfully exited a cybersecurity analysis venture.

Răzvan Vlasin

I have a...plan!
Răzvan Vlasin și echipa sa au adus o nouă viziune pe piața farmaceutică din Timișoara, România. El este Chief Information Officer în cadrul unei companii ce reprezintă prima farmacie online din Belgia. În trecut, a gestionat oameni și situații de criză în domeniul telecomunicațiilor și a dezvoltat software pentru bănci și asigurări.

Silvia Fierăscu

Silvia Fierăscu este profesor universitar și cercetător în știința rețelelor. Ultimii 10 ani și-a petrecut pentru a analiza peste 10.000.000 de contracte de achiziții publice semnate. Muncă ei a avizat 28 de state din Europa. Obiectul fiind relația dintre instituțiile publice și firmele care au câștigat contractele respective. Concluzia Silviei raportată la România ne-a dat de gândit tuturor: "Într-o țară unde corupția este o problemă endemică, relațiile pe care le formăm determină cine suntem și ce putem face."

VAL Band

VAL Band este o trupă de coveruri din Timișoara. Este primul band care are performance pe scena TEDxAristide Demetriade. S-a înființat în urmă cu 8 ani (în 2015). Este formată din 5 membri: - Două voci: Vicențiu și Alina - Chitară - Leo - Pian/clape - Costi - Saxofon - Cosmin Numele de VAL provine chiar de la inițialele numelor artiștilor. Abordează stiluri de muzică precum pop, jazz, rock, disco, folk, latino. În 2023 au fost nominalizați la Timișoara Music Awards, secțiunea Cover Band.

Zoltan Veres

Trăiește. Respiră. Gândește
Este expert în dezvoltarea inteligenței emoționale. Zoltan este autor al cărții "CAPCANELE AUTOSABOTĂRII". A creat singurul program din România care te ajută să devii propriul terapeut și coach prin dezvoltarea inteligenței emoționale. Metodologia din program este practicată de peste 2500 de cursanți.

Organizing team

Dragoș
Argint

Organizer

Tibi
Ruczui

Brasov, Romania
Co-organizer
  • Adriana Michaela Stamatin
    Marketing/Communications