Atapark
x = independently organized TED event

Theme: Designing the future

This event occurred on
November 19, 2023
Usak, Uşak
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ataturk Cultural Center
umhuriyet neighborhood Atatürk Square Street. Number:49, 64200 Uşak Merkez/Uşak
Usak, Uşak, 64100
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Atapark events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ataman Özbay

entrepreneur, writer
İzmit’in Akçakoca mahallesinde doğdu. 7 Yaşından sonra gazete satıcılığı matbaacılık ve gazetecilik yaptı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okudu. 27 Aralık 1968 yılında Eczacı Simten Özbay ile evlendi. Aynı yıl Hayrabolu’ya yerleşerek ilk eczanesi olan “Yeni Eczaneyi” açtı. 1971 yılında ikinci eczanesi olan “Bizim eczaneyi” açtı. 1973 yılında Hayrabolu’nun sesi gazetesini satın alarak Trakya’nın en büyük matbaasını kurdu. 1973 yılında Hayrabolu’da ki yağ fabrikasına genel müdür ve ortak oldu. 1985 yılında İstanbul Sirkeci de bir yedek parça dükkanına ortak oldu. 1989 yılında İstanbul ve Hayrabolu da Ataman ecza deposunu kurarak toptancılığa başladı. 1994 yılında Islak mendil imalatına başladı. Şelale Pera Max- Limoni – Uni – Uni Mad – Uni Baby Yeni Doğan ve 50 nin üzerinde markanın kurucusudur. 12 11 2012 de fabrikasını Eczacıbaşı’na devretti. 20 00 metre kare alana kurulu fabrikasında 65 ülkeye ıslak mendil ihracatı yaptı. 8 Ülkede sektör lideri oldu.

Burçak Yüce

educator, writer
Merhaba Burçak Yüce ben. Yıldız teknik üniversitesi fizik bölümü mezunuyum. İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım. Fizik öğretmeniyim. Mesleğini 20 yıldır özel sıradanlıktan uzak halde yürütüyorum. Çocukluğumdan itibaren yazıyorum. Dört kitap ve ayrıca farklı içeriklerde üç tane proje kitabım var. Yaklaşık 3 yıldır Onedio da köşe yazarıyım. Ayrıca üç farklı dergide köşem var. Teolojiye sevdalı, Felsefeye takıntılıyım. Ressamım. Sergilerde ve imza günlerinde sevenlerimle buluşmaya bayılıyorum. Geçtiğimiz yıllarda TRT Belgeselde araştırma sorumluluğu üstlendim. Tİvi6 kanalında Akıl Ötesi programını hazırlayıp sunuyorum. YouTube kanalımda alanında uzman medyatik isimleri konuk alıyorum. Aynı zamanda bir kız evlat sahibiyim. Önceki hayatımda kesin kediydim. Akıllı değil, Zekiyim :)

Ece Üvey

educator
Portakal çiçeklerinin açtığı vakitlerde Tarsus’ta dünyaya geldi. Kimya ve sosyoloji alanında lisans derecesine, pazarlama ve psikoloji alanlarında yüksek lisans dercesine sahip olup 1999’da başladığı iş hayatının 12 yılını satış pazarlama alanında çalışarak geçirdi. İzgören Akademi Eğitmen Uzmanlık, Beden Dili Eğitimci Eğitimi, Bilişsel ve Davranışçı Terapilerin Klinik Uygulamaları, Yönetici ve Takım Koçluğu, Enneagram İle Koçluk, Zihin Haritaları Eğitici Eğitimi, Şema Terapi, Transaksiyonel Analiz, Dijital Öğrenme Tasarımı ve Müzikle Terapi gibi farklı birçok alanlarda eğitimlere katıldı. İzgören Akademi’de eğitim kurulu üyesi, eğitmen ve uğur böceği olarak öğrenme ve öğretme yolculuğuna devam ediyor.

Emrah Kozan

educator, writer
Emrah KOZAN 13 Mart 1986 Ankara Doğumludur. Kemer Kolejinde Bilgisayar öğretmeni olarak görev yapmış ve aynı kurumda 4 yıl bilgisayar öğretmenliği, sistem yöneticiliği ve müdür yardımcılığı yapmıştır. Bilge Adam Bilişim Grubu daveti ile kariyerine 4 yıl boyunca İstanbul’da devam etmiştir. Bilge Adam Bilişim Grubu bünyesinde Web Grafik ve Dijital Tasarım eğitmeni, bölüm başkan yardımcısı ve birim müdürü olarak görev yaptıktan sonra sırasıyla Adobe ve Apple Certified Trainer unvanlarını alan Emrah Kozan 2 yıl Master Trainer olarak eğitmen yetiştirmiş ve kurumsal bir çok firmaya Apple, Adobe ve web tasarım alanlarında eğitimler vermiştir. Kurumsal danışmanlık ve eğitmenlik hizmetini; TBMM Bilgiişlem Daire Başkanlığı, Koç Üniversitesi, Doğuş Yayın Holding, Turkcell Global Bilgi, SGK Genel Müdürlüğü, Migros Türk Aş, İSKİ, ATG Hotels, Voyage Hotels gibi ulusal ve global kurum ve kuruluşlara sunmuştur. Uzmanlık alanlarında 10.000 saaten fazla ders tecrübesi edinmiştir.

Erkin Şahinöz

strategic management consultant
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde tamamlamıştır. ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak önce MBA yapmış sonra da aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek eğitimini tamamlamıştır. Şahinöz, 2002 yılında Nebraska eyaletinin en başarılı genç iş insanı ödülüne layık görülmüştür. 2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edilmiştir. 2007 yılında Türkiye’ye dönmüş ve Yurtiçi Kargo’yu da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding’de Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme bölümünü kurmuştur. 2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Birçok kurumun bağımsız yönetim kurulu üyeliğini icra eden Erkin Şahinöz aynı zamanda reel sektördeki firmalara stratejik yönetim, kurumsal yönetim, dijital dönüşüm, markalaşma, finansal yönetim, ihracat pazar araştırması, blokzincir ve 4.0 alanlarında danışmanlık yapıyor.

Gökhan Okçu

educator, writer
Mühendislik fakültesi mezunu olan OKÇU, Eğitmen Akademisi Eğitmen Uzmanlık Programı, Beden Dili Eğitimcinin Eğitimi Programı, Uluslararası NLP Practitioner Programı, FA Academy Koçluk Programı, Başarı Psikolojisi Diploma – Uzmanlık – Master programları mezunudur ve Yale Üniversitesi’nde “The Science of Well-Being” sertifika programına devam etmektedir. Dokuz farklı şirkette üretim, satış, eğitim ve danışmanlık alanlarında 29 yıllık özel sektör deneyimine sahip olan OKÇU, son 14 yıldır profesyonel eğitmenlik, danışmanlık ve yönetici koçluğu yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası bilinirliği olan 1000’den fazla şirket ve kurumda 5000 günden fazla birebir danışmanlık, sunum yapmış ve 250 binden fazla ülke insanına ulaşmıştır. Bu süreçte 1500’den fazla kurumsal eğitmen yetiştirmiştir. Aynı zamanda bir yazan olan OKÇU’nun; ikisi ortak yazarı olduğu, birisi kendisine ait olan Küçük İyilik Fikirleri, Melekler İçin Şeytan Tüyü ve Aceleci Sinek Süte Düşer isimli yayımlanmış üç kitabı vardır.

Halil Erdoğmuş

ceo
Halil Erdoğmuş; 2000 yılı Mayıs ayında kurduğu “En Ucuz Pazarlama ve Telekomünikasyon Şirketi’nin bünyesinde hayata geçen ebebek’in kurucusu, hâlihazırda Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Yeniliklere önem veren ve inandığı fikirlerden asla vazgeçmeyen Erdoğmuş; İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Dünyada ve Türkiye’ de B2C Organizasyonlar” adında bir Yüksek Lisans tez çalışması olan Erdoğmuş ’un, öncelikle bilgilendirme amacıyla kurulan bebek.com web sitesi, alanında birçok kere “En İyi Sağlık Portalı” seçildi, Altın Örümcek dâhil farklı yarışmalarda çeşitli ödüllere layık görüldü. bebek.com’a bağlı olarak anne-babalara doğru ürün satılması amacıyla kurulan ebebek.com 2005’ten bu yana açılan 213 mağazası ve yaklaşık 230,000 m2’den fazla bir alanda yürütülen bebek mağazacılığında farklılaşmayı başarmış ve rakiplerini geride bırakmıştır. 1969 Uşak doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Halil Erdoğmuş; İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur.

Kamil Bayar

management consultant, writer
İş dünyasına yönetim, liderlik ve stratejik planlama konularında danışmanlık hizmeti sunmaktadır.Lisans eğitiminin ardından İşletme Yöneticiliği’nde (MBA) yüksek lisans ve Yönetim-Organizasyon alanında doktora çalışmasını tamamladı. 2007 yılında iş hayatına; LCWaikiki şirketinde Proje Yönetici olarak başlamıştır. Halen kurucusu olduğu VIA Consulting Strateji ve Yönetim danışmanlığı şirketi bünyesinde yurtiçi ve yurt dışında büyümekte olan firmalara işletme yönetimi, kurumsallaşma, stratejik planlama, insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda yönetim danışmanlığı hizmetleri sunmaktadır. TÜBİTAK Tüsside‘ de Stratejik Yönetim Eğitmeni olarak Türkiye’nin önde gelen şirketlerine “Stratejik Yönetim” eğitmeni, danışmanı ve mentoru olarak hizmet vermiş olan Dr. Kamil BAYAR, bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için pek çok üniversite ve sivil toplum kuruluşunda konuşmacı olarak yer aldı. Halen İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nde Yüksek Lisans Programında “Stratejik Yönetim” dersi vermektedir.

Mehmet Kara

management consultant
1982 Uşak Doğumlu Dokuz Eylül Çalışma Ekonomisi Mezunu 2017’den bugüne society of Human Resources (uluslararası insan kaynakları derneği) tarafından verilen cerficiated professional ( insan kaynakları profesyoneli) ünvanına sahip Bugüne kadar Eldoradogold TRT World ve Balta Group şirketlerinde İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalıştı Performans yönetimi sistemi konusunda 2016 yılında PDR International tarafından ödüle layık görüldü Şiir denemeleri olan Mehmet Kara mehmetkarasözler isimli kişisel sosyal medya bloğunu da yönetiyor

Orhan Aztekin

entrepreneur
1973 yılında, Çorum’un Sungurlu ilçesinde doğmuştur. 1988 yılında askeri lise ile askerlik yaşamına başlamıştır. Lisans eğitimini işletme üzerine yapmıştır. Bir yıllık ön hazırlık sonrasında 5 Ocak 2014 tarihinde dostları Ahmet Şerif İzgören ve Zafer Erbaşlar ile birlikte Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği’ni kurdu. Bilgi-iyilik- üretim sloganı ile çıktıkları yolda, Kara Oklar Ekolojik Hayat Çiftliği; hayat amacını “Daha eğitimli, daha çok okuyan ve üreten bir ülke için çalışıyoruz” olarak belirlemiş bir eğitim merkezidir. Kuruluşunun 2.yılında Kara Oklar Çiftliği, merkezi İsviçre’de bulunan FIBL ve Ekolojik Tarım Organizasyonu (ETO)’nun ortaklaşa yürüttüğü Türk-Alman İşbirliği ile Türkiye’de organik tarımın geliştirilmesi amacı ile düzenlenen yarışmada “Türkiye’nin En İyi Organik Tarım Çiftliği” seçilmiştir. Çiftlikte üreticilere yönelik ücretsiz düzenlenen festival, çalıştay, eğitim ve projelerle bölgede sıfır olan organik üretici sayısı 2019 rakamları ile 314’e ulaşmıştır.

Özgür Akın

ceo
12 Nisan 1995 yılında AKINSOFT’u kurdu. Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Lisans, Endüstri Mühendisliğinde Yüksek Lisans, Fen Bilimleri Enstitüsü Robotik Teknolojisi alanında da doktora eğitimini yaptı. Wolvox ERP E- Business Yazılımı başta olmak üzere, geliştirmiş olduğu ticari ve sektörel 120’yi aşkın program ve sunduğu 7 farklı dil seçeneği ile 36 ülkeye yazılım ihraç etmekte. Türkiye’nin ilk insansı robot prototipi olan iki ayaklı AKINCI serisini, tarım robotları PNCR serisini, servis robotları ADA serisini, hostes serisi Mini ADA’yı ve arazi robotu ARAT serisini geliştirerek bir ilke imza attı. Türkiye’nin ilk ve tek robotik kafesi olan Cadde Meram Kafe’yi kurdu. “Dünyanın İlk İnsansı Robot Fabrikası” olan AKINROBOTICS’in 2017 yılında açılışını gerçekleştirdi. "Dünya’nın İlk İnsansı Robot Müzesi"ni İstanbul'da hizmete açtı. Pek çok kurum ve kuruluşta “Ütopyana Dokun” adı ile 100’ü aşkın seminer verdi ve aynı zamanda “Ütopyana Dokun” kitabının yazarı.

Sevay İpek Aydın

R&D manager, experience designer, futurist
hD. Sevay İpek Aydın'ın akademik uzmanlığı, siyaset (bölgesel kalkınma, teknoloji yönetimi), finans (yeşil ekonomi ve vergilendirme) ve iletişim (teknoloji ve toplumsal değişim) alanlarındadır. 20 yılı aşkın mesleki kariyeri boyunca, finans, teknoloji ve bilgi transferi, Ar-Ge ve yenilik, girişimcilik, yaratıcı ekonomi ve yaratıcı endüstriler alanlarında akademisyen, araştırmacı, uzman, danışman ve yönetici olarak çalıştı. İki roman ve iki akademik derginin (Dokuz Eylül Araştırma ve İnovasyon Dergisi_DERİN ve İEÜKREA Yaratıcı Ekonomi Dergisi) editör-in-chief ve creative editor olarak görev yaptı. "İzmir Aşkına 8500" müzikalinde amatör tiyatro oyuncusu. Halen "Uygulamalı Girişimcilik ve İnovasyon" alanında akademisyen ve Ar-Ge merkezi direktörü. Create in İzmir projesi koordinatörü. Ayrıca, Creative Business Network_Denmark, Creativity for Sustainability Pact_UK, Imaginarium XR_USA'nın Ulusal Temsilcisidir.

Tuğba Çanşalı

social entrepreneur, educator
Akdeniz Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü okuduktan sonra yüksek lisansını Amerika’da SIT Enstitüsünde ‘Uluslararası ve Karşılaştırmalı Eğitim’ alanında yaptı. Avrupa Konseyi/Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi eğitim danışmanlığı yaptı ve bir çok uluslararası ve ulusal eğitimin koordinasyonunu ve program tasarımını yaptı. 2006 yılında RCBS/Avrupa Konseyi Avrupa Akdeniz Gençlik programı Bölgesel Kapasite Geliştirme ve Destek Programları uzmanlığını yürüttü ve Erasmus gibi bir çok Avrupa Birliği programının eğitmenliğini ve proje koordinatörlüğünü yaptı. T.C. AB Bakanlığı Ulusal Ajans’ın ilk ve uzun yıllardır çalışan eğitmenlerinden birisidir. Avrupa’nın bir çok ülkesinde organize edilen Toolfair adlı metot ve oyun fuarının Romanya ve Türkiye Koordinatörüdür. 2013 yılında Öğrenme Tasarımları adlı sosyal girişimi kurdu ve eğitimde yenilikçilik ve yaratıcılığı geliştirme vizyonuyla çalışarak, kurumların ihtiyaçlarına özel oyunlar tasarlamakta ve yaratıcı eğitim programları geliştirmekte

Umut Kılınç

human resources specialist
Umut Kılınç, insan kaynakları profesyoneli ve Work&VISION kurucusudur. Djital içerik üreticisi ve Business influencer olup aynı zamanda Linkedin'de periyodik canlı yayınlar yapmaktadır. Alanında Hacettepe Üniversitesi'nden yüksek lisansa sahiptir. ' İnsan odaklı insan kaynakları' sloganıyla çalışma hayatı ve iş dünyasına yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır. Etkinliklerde, seminerlerde ve eğitim verdiği platformlarda konuşmacı ve moderatör olarak yer almaktadır.

Organizing team

Yenal
Yildirim

Organizer
  • Ada Sarp Sahin
    Production
  • N. Yağmur Yalçın
    Marketing/Communications
  • Özgür Ekizoğlu
    Partnerships/Sponsorship
  • R. Berk Karatas
    Operations