Igualada
x = independently organized TED event

Theme: TEDxIgualada - Sentits

This event occurred on
October 21, 2023
Igualada, Barcelona (ca)
Spain

The Senses can be understood as each of the 33 mechanisms we have to perceive our environment and our interior, and be aware of what surrounds us, what we do and who we are.

They are sensory experiences that converge in our brain to create a fascinating story about our existence in the world we share.

But it can also refer to many other concepts that can inspire ideas around moral sense, common sense or the meaning and purpose of things.

Ateneu Igualadí
Carrer de Sant Pau, 9
Igualada, Barcelona (ca), 08700
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Igualada events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Asun Galera

Nanotechnology
Doctora per la UPC i llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Investigadora del CERPIE Asun Galera és professora associada del Departament d’Organització d’Empreses en la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Espanya. És doctora per la UPC i llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Des de 2007, s’exerceix com a investigadora en el Centre de Recerca per a la Millora i Innovació d’Empreses (CERPIE) de la UPC. Asun Galera també ha estat investigadora principal i redactora de l’Informe sobre Nanotecnologia i Prevenció de Riscos Laborals per al Centre Nacional de Noves Tecnologies de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball. Així mateix, representa a la Universitat Politècnica de Catalunya en l’Òrgan de Govern de l’Entitat de Certificació de Sistemes de Gestió TÜV Rheinland Ibèrica Inspection; Certification & Testing, S.A

Christian Garcia

Periodista i comunicador
Christian Garcia, després de treballar en diferents mitjans de comunicació durant trenta-cinc anys, va haver-se de replantejar els seus reptes a causa de la seva discapacitat visual. Actualment, Christian Garcia es posiciona com conferenciant especialitzat en gestió emocional de persones en processos d’adversitat o canvi. La seva particular vivència és el fil conductor dels discursos que ofereix en les seves xerrades motivacionals. La naturalitat, el to i la connexió que es genera amb els assistents a les seves conferències converteixen aquestes sessions en un moment d’enorme complicitat. Al marge d’això, Christian Garcia també s’ha especialitzat en la recerca i implementació d’habilitats comunicatives en direcció organitzacional i lideratge d’equips. A més, col·labora amb fundacions i institucions sense fi de lucre que fomenten la inclusió laboral de persones amb discapacitat (PAD). En maig de 2022, Ràdio Associació li va atorgar el “Premi d’Honor a la Trajectòria Professional”.

Jordi Gràcia

Periodista i Coach de oratòria
Jordi Gràcia és un comunicador nascut amb el do de la paraula. Amb quinze anys, va començar a narrar partits de futbol a la ràdio local de Parets del Vallès, descobrint la seva vocació comunicativa. Això li va donar l’oportunitat de treballar professionalment a “COM RÀDIO” i poc després va ingressar a RAC1, una nova ràdio del Grup Godó, on va créixer professionalment de la mà de Xavi Bosch i Jordi Basté. El 2006 va deixar el periodisme esportiu per conduir un programa a TV3 juntament amb Albert Om i més tard se’n va anar a Austràlia en un viatge constructiu i formatiu per aprendre anglès i explorar més enllà del periodisme i per aprendre, de la mà de grans comunicadors de la Professional Speakers Austràlia, tècniques d’oratòria, de persuasió i com fer presentacions impactants. Va tornar a Catalunya el setembre del 2009 de nou a RAC1 amb Jordi Basté i Toni Clapés. El seu objectiu és contribuir a fer un món millor ensenyant el poder de la paraula.

Julia de León

Astrofísica
Julia de León Cruz és astrònoma, doctorada en Astrofísica i científica especialitzada en la composició mineralògica d’asteroides. Va formar part del grup encarregat del processament d’imatges en la missió espacial OSIRIS-REx de la NASA i va col·laborar en la missió Hayabusa 2 de l’agència japonesa Jaxa per obtenir mostres d’un asteroide en òrbita. Participa activament en múltiples missions espacials. De León ha centrat la seva investigació als asteroides i, en particular, en l’anàlisi composicional de possibles candidats per ser “visitats” per una missió espacial no tripulada. L’objectiu és estudiar la composició i quins minerals hi ha a la superfície d’aquests objectes a partir de l’anàlisi de la llum que es reflecteix a la superfície. L’astrònom Schelte John Bus, investigador de l’ Observatori de Siding Spring va descobrir un asteroide el 28 de febrer del 1981, que té un diàmetre d’uns 3 quilòmetres i que va batejar amb el nom de Juliadeleon (8324) en el seu honor.

Montse Guardia

Telecom Engineer
Montserrat Guàrdia és especialista en estratègia i creació d’ecosistemes i en gestió de projectes innovadors de gran escala, especialment en aquells que es basen en l’aplicació i ús de les tecnologies de la informació d’última generació, com ara les tecnologies de registre descentralitzades (Blockchain) i la seva convergència amb la intel·ligència artificial o la internet de les coses. Uns projectes als quals aporta una visió humanista i que estan enfocats a la creació o adaptació dels models de negoci d’impacte social que permetin aconseguir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible formulats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per al 2030. Actualment, és presidenta del Consell Social de la UPC BarcelonaTECH, també és presidenta de la Quantum Blockchain Alliance i membre del Consell Assessor de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC).

Raquel Riba Rossy

Il·lustradora i escriptora
Llicenciada en Belles Arts per la UB Raquel Riba Rossy (Igualada, 1990), és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. És coneguda per haver donat vida a Lola Vendetta, una noia amb un missatge ponent i sense pèls a la llengua. A través de les seves vinyetes, planta cara al masclisme, desafia els estereotips de gènere i lluita contra les injustícies. Els dibuixos de la Raquel són una mescla d’enginy i força amb els quals ha conquistat a persones de tot el món. Lola Vendetta és molt més que un personatge de ficció, és una heroïna simbòlica que ens recorda que tots tenim el poder de desafiar els normes i canviar el món. Amb cada traç, la Raquel trenca barreres i dona esperança a aquells que somien en una societat més justa.

Susana Fernandez

Pedagoga
Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i amb un màster en Gestió de Conflictes i Mediació de les Heures (Universitat de Barcelona) Compta amb una sòlida formació en el camp educatiu i empresarial i està acreditada com Coach Executiu per l’Institut d’Empresa de Madrid (IE). El seu objectiu principal era brindar assessorament i suport a les famílies en temes relacionats amb l’educació infantil. També ha participat en diversos programes educatius, com el programa Temps de Família de la Generalitat de Catalunya i L’Aventura de la Vida, dirigit a la prevenció de drogodependències en l’àmbit familiar. Actualment, ocupa el càrrec de Cap de Relacions Corporatives en F.Roca, una empresa especialitzada en menjadors escolars. Les seves responsabilitats inclouen la creació de sinergies de treball positives, la gestió del talent i la millora de la comunicació interna de l’empresa.

Organizing team

Jordi
Solà

Organizer

David
Regordosa

Co-organizer
  • Carles Ramos
    Marketing/Communications
  • Cesc Alcaraz
    Operations
  • Stephanie Marko
    Curation