UniversityofCrete
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 10, 2023
10:00am - 8:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Heraklion, Kriti
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

UoC, Department of Mathematics
Voutes, 70013 Greece
Heraklion, Kriti, 70013
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universityof­Crete events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Antigoni Andreaki

Η κυρία Αντιγόνη Ανδρεάκη σπούδασε δημοσιογραφία στο North College -BTEC, στο χώρο της οποία μέχρι κι σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία. Αυτήν την στιγμή εργάζεται στο κανάλι Creta, ταυτόχρονα αρθρογραφεί στο ενημερωτικό site Creta24 και παρουσιαζει καθημερινά ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή στην πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ Κρήτης. Τον Ιούνιο του 2022 νόσησε από καρκίνο και πρόβαλε από την πρώτη στιγμή την περιπέτεια της υγείας της προτρέποντας τις γυναίκες σε προληπτικές εξετάσεις. Την περιπέτεια αυτή μοιράζεται σε ενημερωτικές εκδηλώσεις και ανοιχτές συζητήσεις με στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη κατά του καρκίνου. Επίσης έχει επιλεχθεί ως τακτικό μέλος της Επιτροπής που εδρεύει στην Αθήνα Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα W4O Hellas. Δεν θα μπορούσε να λείπει από το βιογραφικό της η μακροχρόνια εθελοντική δράση.

Artemis Pantelaki

Η μητρική γλώσσα της Αρτεμησίας Παντελάκη είναι η νοηματική. Έχοντας τελέσει πρόεδρος στο Σωματείο Κωφών "Μέριμνα", αυτόν τον καιρό ηγείται του Συλλόγου Διδασκόντων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει την ΕΝΓ και εργάζεται στην ΟΜΚΕ.

Dimitris Armenakis

Ο κύριος Αρμενάκης Δημήτρης είναι σκηνοθέτης και animator. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου το 2017 σκηνοθέτησε και την πρώτη animation μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Absorbed». Από τότε οι ταινίες του έχουν ταξιδέψει και βραβευτεί σε παγκόσμια Φεστιβάλ.🎬 Αυτόν τον καιρό εργάζεται για την δημιουργία της επόμενης ταινίας του με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί πως συνδυάζονται ο ήχος και η εικόνα για την δημιουργία των αγαπημένων μας animations

Gerasimos Terzis

Ο Γεράσιμος Τερζής είναι καθηγητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με ειδίκευση στην μυϊκή ενδυνάμωση και τη νευρομυϊκή φυσιολογία, πάνω στα οποία έχει υπάρξει συγγραφέας και επιμελητής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και επιστημονικών άρθρων.

Ioanna Maria Gkertsou

Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, είναι ψυχολόγος στην Πανεπιστημιακή, Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και συνιδρύτρια της Σχολής Σκύλων-Οδηγών «Λάρα».🦮 Έχει ανώτερες σπουδές στην ψυχολογία κι εξειδικεύεται, τόσο στο ερευνητικό, όσο και στο κλινικό πεδίο. Είναι εκείνη, που θέσπισε τους σκύλους-οδηγούς στην Ελλάδα σαν δωρεάν, κοινωνική μέριμνα ενώ προωθεί και πολιτικές για την παιδική προστασία και την αποϊδρυματοποίηση.

Margarita Gourgourini

Η Μαργαρίτα Γουργουρίνη ασχολείται με την ψηφιακή δημιουργία, τον τομέα του branding και την digital επικοινωνία και στρατηγική, συνεργαζόμενη με επαγγελματίες πολλών κλάδων. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της κατέχουν οι επαγγελίες της μόδας, της οποίας την ιστορία διδάχθηκε στο πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Όλα τα παραπάνω την οδήγησαν στην αφήγηση ιστοριών, το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα στο podcast «O Βασιλιάς είναι γυμνός». Ταυτόχρονα συνεργάζεται σαν μόνιμος πια δημιουργικός σύμβουλος σε brands μόδας και κάνει σεμινάρια και workshops.

Maria Makridaki

Η Μαρία Μακριδάκη σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στην Οπτική και Όραση σε μεταπτυχιακό επίπεδο ενώ στο διδακτορικό της ασχολήθηκε με τις Οπτικές Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. 👀 Εργάζεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) όπου έχει αναλάβει την ανάπτυξη των επιχειρημάτικων δραστηριοτήτων του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Έχει μακροχρόνια εμπειρία στη μεταφοράς τεχνολογίας, τη διαχείριση διανοητικής ιδιοκτησίας, τη συγγραφή και υλοποίηση προτάσεων σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, και τη δημιουργία εταιρειών τεχνοβλαστών (spin-off).

Olga Theodorikakou

Η Όλγα Θεοδωρικάκου είναι υπεύθυνη έργων και στρατηγικής της ΚΛΙΜΑΚΑ, συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και της 24ωρης Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία - "1018"📞. Ως εκπρόσωπος του κοινωνικού συνεταιρισμού ‘’ Κλιμαξ πλας ‘’ είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη και ψυχική υγεία .

Spyros Papaefthimiou

Ο Σπύρος Παπαευθυμίου ασχολείται ερευνητικά με θέματα ενεργειακής διαχείρισης, εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας, τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και βέλτιστης ενεργειακής διαχείρισης υδατικών δικτύων. Διδάσκει στη Σχολη Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημικών, Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Συστημάτων και Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρία Ενεργειακής Οικονομίας. Σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύθηκε το 2022, από το Πανεπιστήμιο του Stanford, ανήκει στο 2% των κορυφών επιστημόνων στον κόσμο στο τομέα της ενέργειας.

Tatianna Papadopoulou

Οι Χορευτές Του Βορρά κινούνται σε καθαρά χορευτικές φόρμες και γύρω από νεοκλασικά και σύγχρονα μοτίβα. Η ομάδα έχει έδρα την Θεσσαλονίκη και ιδρύθηκε το 1994, από τότε διαγραφούν μια πλούσια καλλιτεχνική πορεία, με πολυάριθμες παραγωγές και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ. Τρία από τα έργα έγιναν σε συνεργασία με το Μέγαρο μουσικής, ενώ η δραστηριότητα τους δεν εμποδίστηκε από την πανδημία, αφού οργάνωσαν σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διαδικτυακές προβολές. Την ομάδα διευθύνει η Τατιάνα Παπαδόπουλου, η οποία είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Στο ενεργητικό της έχει αλλεπάλληλες εμφανίσεις ως χορεύτρια και ως χορογράφος. Επίσης είναι μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Χορού της UNESCO και μέλος του ΔΣ του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. 🩰Το έργο που θα παρουσιαστεί ονομάζεται «Βαλπουργιανη Νύχτα», εμπνευσμένο από το την παράδοση γύρω από την νύχτα του θερινού ηλιοστάσιο, την νύχτα την οποία τα υπερφυσικά όντα αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο, την νύχτα που παρατηρουνται τελετές γονιμότητας και ερωτικός παροξυσμός.

Organizing team

Ntinos
Mantzorakis

Heraklion, Greece
Organizer