KoçSchool
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 12, 2023
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Koç School AD Hall
Koc Ozel Lisesi, Orhanlı Koyu
Cayirlar Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34941
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Ertürk

1980 yılında Sakarya'nın Karas ilçesinde doğan Ali Ertürk, Bilkent Üniversitesi'nde lisans eğitiminin ardından doktora için Max Planck Nörobiyoloji Enstitüsü'ne ve doktora sonrası araştırma için Genentech Inc. şirketine katılmıştır. Günümüzde Münih'teki Helmholtz Doku Mühendisliği ve Rejeneratif Tıp Enstitüsü'nün (iTERM) Direktörü olan Ali Ertürk aynı zamanda nörobilim, nanoteknoloji, ileri mühendislik ve derin öğrenme de dahil olmak üzere birçok alanda çalışmaktadır. DISCO doku şeffaflığı teknolojisini bularak, bir fareyi saydam hale getirmeyi ve tüm hücre ve moleküllerini görüntülemeyi başarmıştır. Geliştirdiği DISCO metodu The New York Times'da haber olarak yer almış ve 2019 yılında Focus Dergisi tarafından "Almanya'da Beyin Göçü Yerine Beyin Kazanımı" başlıklı makalede 7 bilim insanından biri olarak anılmıştır. Manzara ve şehir manzaraları fotoğraflarıyla da tanınan Ali Ertürk'ün üç fotoğraf sergisi (2008 Münih, 2012 San Francisco, 2015 Münih) bulunmaktadır. 2021 Nomis Vakfı araştırma Fonu ödülü, 2020 Rolf Becker-Preis, 2017 Fritz Thyssen Stiftung Ödülü ve 2014 Humboldt Vakfı Sofja Kovalevskaja Ödülü gibi onlarca ödüle layık görülmüştür.

Can Faga

Can Faga 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Koç Lisesi ve Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2002 yılında reklamcılığa başladı. Kariyeri boyunca sırasıyla "Ogilvy", "McCann", "Rafineri", "DDB&Co." ve "MullenLowe"da çalıştı. Tanınmış Türk markalarıyla çalışırken 2011-12 yıllarında Cannes'da 2 ödül kazandı. Ayrıca, 13 Shortlist başarısının yanı sıra Eurobest, Golden Drum, Epica, Effie, Kristal Elma ve Felis ödüllerine layık görüldü. Türk Hava Yolları "Iğdır" reklam filmiyle Türkiye'nin yurtdışındaki ilk Film Grand-Prix'sini kazanan Faga; Cannes Lions, Eurobest ve Dubai Lynx'te jüri üyeliği yaptı. Sektöre dair özgün bakış açısı sayesinde "Reklam sektörüne yön verecek 10 yaratıcı yönetmen" arasında gösterildi. Can Faga, şu anda 1 Kasım 2020 tarihinde kurduğu ajansı "aRthuR"da çalışmaktadır.

Nathalie Suda

İki asırlık Beyaz Fırın markasının 5. Nesil Temsilcisi olan Nathalie Stoyanof Suda Koç Üniversitesi'nde İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Le Cordon Bleu Paris'e giderek Pastacılık üzerine eğitim almıştır. 1999 yılının Aralık ayında ürün geliştirme ve pazarlama sorumlusu olarak Beyaz Fırın'daki görevine başlayan Suda, yıllar içerisinde markanın vizyon ve misyonunun belirlenmesi, orta ve uzun vadeli hedeflerin konularak gerekli strateji ve politikaların belirlenmesini sağlamıştır. Beyaz Firin'in kurumsal bir yapıya sahip olmasına yönelik, saha ve merkez departmanlarının yeniden yapılandırılması, insan kaynakları ve eğitim, pazarlama, kurumsal satış, maliyet denetim, kalite ve teknik işler departmanlarının oluşturulmasında rol oynamış ve 2007 yılı itibari ile, markanın 4. Nesil temsilcisi Dimitri Stoyanof dan devraldığı genel müdür pozisyonu ile Beyaz Fırın'ın 4 mağazadan, 2022 itibari ile tümü İstanbul'da olmak üzere 11 mağazaya ulaşmasını sağlamıştır. Suda'nın yönetiminde sektördeki gelişmeleri takip ederek konseptlerin geliştirilmesi, Beyaz Firin markasına brasserie konseptinin eklenmesi ve "Beyaz Firin Brasserie" markasının yaratılması, Beyaz Fırın'ın çikolata markası olan "Chocolat Chez Nathalie" markasının yaratılması, tüm birimler dahilinde kalite sistemlerinin geliştirilmesi gibi konular ile yıllar içerisinde markanın büyümesinde etkili olmuştur. Suda'nın yıllar içerisinde edindiği deneyim ile yazdığı 4 adet de kitabı bulunmaktadır: Beyaz Mutfak (2005), Beyaz Fırın'dan Yeni Çıkmış Kurabiyeler (2010), Beyaz Fırın'ın Tarif Defterinden Kahvaltı & Brunch (2016) ve Nathalie'nin Mutfak Hikayeleri (2021) 2022 yılında başladığı "Nathalie ile Tatlı Tuzlu Sohbetler Podcast serisinde" ağırladığı konukları ile sürdürülebilirlik, gastronomi, geçmişten günümüze İstanbul, iş hayatı, hayaller, gerçekler ve daha pek çok konuda hayatın tadı tuzu üzerine keyifli sohbetler gerçekleştiriyor.

Naz Çakıroğlu

Naz Çakıroğlu Koç Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimine Duke University’de başlamış ve eğitimini Koç Üniversitesi’nde İşletme bölümünde bitirmiştir. Eğitim hayatı sonrasında 2 yıl boyunca sosyal etki yaratımı, websitesi ve sosyal medya kullanımı alanlarında çalışmıştır. Kariyerine sadece sevdiklerini koruma duygusu ile başladığını ifade eden Çakıroğlu, bunun üzerine ülkemizde güvenilir çiğ mama eksikliğini gidermek adına Raw For Us markasını kurmuştur. Naz günümüzde uluslararası çapta konuşmalar düzenlemekte ve mama markası ile binlerce hayvansevere ulaşmaktadır.

Selen Beytekin

1987 yılında İstanbul'da doğan Selen Beytekin İTÜ İnşaat Mühendisliği okurken kendi ACapella korosu Jazz Cappella'yı kurdu. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesini onur listesinde bitirerek üzerine yine İTÜ'de mimarlık okudu ve üzerine Mimarlık Master'ı yaptı. Selen Beytekin 8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve lise yıllarında da müzik ile amatör olarak ilgilenirken bir yandan A Cappella korolarda söylemeye devam etti. European Voices A Cappella korosunda Viyana Konservatuarı şefi Vijay Upadhyaya ile çalıştı. Üniversite yıllarında ünlü piyanist İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına başladı.İlk kez Q Jazz Bar'da piyano çalıp şarkı söyleyerek kendi solo programini yapmaya başladı. NTV'de kendi Talk Show ve Müzik programı "Selen Beytekin ile Müzik Sahnesi" ve Joy Fm ve Joy Jazz Radio'da "Jazz In The House", NTV Radyo'da "Afro Caz" ve Flow HipHop Radyosu'nda "Black Don't Crack" olmak üzere kendi radyo programlarını yapmaktadır. Beytekin halen İnşaat & Mimarlık alanında profesyonel olarak çalışmakta ve aynı zamanda müzik kariyerine profesyonel olarak devam etmektedir.

Sema Ergenekon

9 Nisan 1977 doğumlu olan Sema Ergenekon, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Dramatik Yazarlık bölümünden mezun olmuştur. 2003 yılında İstanbul'a taşınmış ve 2005 yılında yayınlanan "Gümüş" adlı televizyon dizisinde senaryo yazarı olarak sektöre adım atmıştır. Ergenekon; "Sıla", "Melekler Korusun", "Yer Gök Aşk", "Kara Para Aşk" gibi dizilerde de senaristlik görevini üstlenmiştir. 2014 yılında 41. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri'nde "Karadayı" dizisinin senaryosu ile "En iyi Senaryo Yazarı" ödülünü kazanan senarist, 2022 yılında ise "Yargı" dizisi ile Pantene Altın Kelebek "En İyi Senarist"Ödülünü almıştır.

Organizing team

Ela
Kızak

Istanbul, Turkey
Organizer

İdil
Ateş

Co-organizer