Sırrı Yırcalı Anatolian HS
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 30, 2023
Balıkesir, Balıkesir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Sırrı Yırcalı Anatolian Highschool Conference Hall
Paşa Alanı, Yeni Sanayi Sitesi 4. Kapı Karşısı, Karesi/Balıkesir
First Floor
Balıkesir, Balıkesir, 10010
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Sırrı ­Yırcalı ­Anatolian ­H­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alp Günvaran

CEO
Balıkesir doğumlu olan Alp Günvaran, 1993 yılında Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Kariyerine 1999 yılında P&G Müşteri Yöneticisi olarak başladı ve 2004 yılı sonuna kadar bölgesel ve ulusal boyutta önemli ticari kanalların sorumluluğunu üstlendi. 2004 yılı Aralık ayında Shell Türkiye’ye transfer olan Alp Günvaran atanan en genç Şirket Operasyonları Müdürü olarak 2 yıla yakın bu görevi yürüttü. 2006 yılında P&G’ye geri dönen Günvaran 10 yıl içinde sorumluluk alanını sürekli genişleterek bir dizi görev üstlendi. Günvaran, uluslararası sorumlulukları, ticari operasyonlar konusundaki tecrübesi ve müşteri deneyimi konusundaki birikimi ile Eylül 2016’da Prometeon CEO’luğu görevine getirildi. Şubat 2020’de Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin CEO’su olarak göreve başladı. Günvaran 2022 yılının Kasım ayından bu yana Deceuninck Türkiye ve Asya Pasifik CEO’su olarak görevini başarıyla sürdürmektedir.

Gürçin Gökçebağ

Gürçin Gökçebağ: Mindfulness eğitmeni, Stratejik Yönetim Uzmanı Ankara Üniversitesinde antropoloji ile siyaset bilimi bölümlerinden lisans ve siyaset bilimi yüksek lisans derecesini almıştır. İstanbul Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler doktora programına devam etmektedir. Roketsan'da stratejik yönetim uzmanı olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. Şirketler ve profesyoneller/gruplar için “Stres Azaltma” ve “Bilinçli Farkındalık” konusunda çözümler sunan, alanında söz sahibi ve uluslararası bir isimdir. Uluslararası standartlarda bilimsel ve kanıta dayalı olarak; Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı ile Mindfulness Temelli Şefkatli Yaşam programlarının uluslararası eğiticisi ve tasarımcısıdır. Deprem bölgesindeki insanlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak ve kendilerini daha iyi hissettirebilmek adına Mektup Arkadaşlığı projesinin yürütülmesinde öncü olarak bir sosyal sorumluluk davranışı göstermiştir.

İlker Ayrık

İlker Ayrık; Tiyatrocu, oyuncu, sunucu ve yönetmen Balıkesir doğumlu olan İlker Ayrık Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Aykut Taşkın ile birlikte Pervasız Tiyatro'yu kurdu. Kendisini daha çok filmlerde gördüğümüz başarılı oyuncu ilker Ayrık, ilk kez kamera karşısına "Tatlı Hayat" isimli filmle geçmiş daha sonra da "Son Osmanlı Yandım Ali", "Arog", "Çakallarla Dans", "Geniş Aile" ve "Seksenler" gibi öne çıkan yapımlarda karakterlere hayat vermiştir. Bunun yanı sıra "Var Mısınız Yok Musunuz", "Çarkıfelek" ve "Ben Bilmem Eşim Bilir" gibi eğlence programlarında sunuculuk yapmış, Akbank gibi şirketlerin reklamlarında boy göstermiştir. Bir çok programdaki üstün oyunculuğu ve sunuculuğu sayesinde 4 adet Altın Kelebek ödülü ve bir çok ödüle layık görülmüştür. Kendisi usta bir oyuncu olmakla birlikte ülkemizde sürdürebilir tarımın da büyük destekçilerinden. Eşi ile birlikte kurdukları Rita Çiftlik sürdürülebilir tarım ile üretilen taze ürünlerin çiftlikten sofraya taşındığı bir yer olarak yenilikçi ve sürdürülebilir bir bakış açısını taşıyor .

Mustafa Sarı

Prof. Dr. Mustafa Sarı Lisans eğitimin Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümünde(1984-1988), Yüksek Lisansını Erzurum Atatürk Üniversitesinde(1989-1991), doktorasını Ege Üniversitesinde(1993-1997) tamamladı. Sarı, 24 yıl boyunca Van Gölü inci kefalinin korunması, sürdürülebilir balıkçılık için çalışmalar yürüttü. Ulusal ve uluslararası birçok projede yürütücü, araştırıcı olarak görev aldı. On üç yıl yönetim kurulu başkanlığımı yaptığı Doğa Gözcüleri Derneğinin kurucular kurulunda yer aldı. 1997 yılından bu yana Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfında (CEKÜL) görev alp Yardımcı Danışma Kurulu Üyesidir. 2004 yılında Dünya Sosyal Girişimciler Ağı (ASHOKA) üyeliğine seçildi. 2007 yılında Schwab Vakfı üyesi oldu. Oxford Üniversitesi başta olmak üzere, çok sayıda sayın üniversite, sivil toplum kuruluşu ve özel kuruluşun davetlisi olarak çok sayıda uluslararası toplantıda inci kefalini anlattı. Üniversitede her kademede çeşitli yöneticilik görevleri üstlendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde 24 yıl çalıştıktan sonra 2016 yılında kurucu dekan olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesine geçti. Prof. Sarı’nın 10 adedi kitap olmak üzere 100’ün üzerinde bilimsel çalışması bulunmaktadır. Van Gölü inci kefalinin korunmasıyla ilgili çalışmalar esnasında yeni bir katılımcılık modeli olan “Problem Temelli Sosyal Katılımcılık Modelini” geliştirdi. 2007 yılında Ernst&Young, Milliyet Gazetesi ve Schwab Foundation tarafından “Yılın Sosyal Girişimcisi” seçildi. Van Gölüyle ilgili yaptığı çalışmalar, çok farklı kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görüldü. Prof. Sarı, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve Dünya Girişimcilik Forumu (WEnF) üyesidir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanem Ayrık

Kariyer tercihlerimiz boyunca hep mükemmeli ve en iyi olanı ararken acaba kalp yolumuzdan sapıyor muyuz? Mükemmeli aramak, mükemmeliyetçilik ve kalp yolu arasındaki ilişkiyi Sanem Ayrık’ın kendi hayatından verdiği örnekler ile destekleyerek eleştirmesini dinleyin. Sanem Ayrık Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesini bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Kariyerine 2002-2009 yılları arasında tekstil sektöründe başladı. 2009-2013 yıllarında senaryo metin yazarlığı yaptı. 2018 yılında ise eşi İlker Ayrık ile birlikte sürdürülebilir tarım ile üreten taze ürünlerin çiftlikten sofraya taşındığı Rita Çiftlik’i kurdu. Sanem Ayrık samimi, içten kişiliği, çok yönlülüğü ve sürdürülebilir yaşama katkılarıyla birçok gence rol model olmanın yanı sıra toplumun her kesimi için örnek alınması gereken birisi.

Yeliz Utku Konca

eliz Utku Konca; Bilim İnsanı, Akademisyen, Yoga Eğitmeni, Çevirmen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesinde okumaya başladı. 2003 yılında mezun oldu. Daha sonra New York Üniversitesi’nde önce lisansüstü eğitimini tamamladı, ardından biyolojik moleküllerin kimyası ve kanser ilaçları üzerine doktora yaptı. 2007 yılında Jivamukti Yoga Okulu’nun Omega Enstitüsü’ndeki 350 saatlik yoğun yoga hocalığı eğitimini tamamlayarak Jivamukti Yoga sertifikalı yoga eğitmeni oldu. Aynı yıl içinde vegan bir hayat tarzı benimsemeye karar verdi. Bunun sonucunda halen yazarlığını yaptığı veganyemekler.com web sitesini kurdu. 2009’da New York’taki merkezde, Jivamukti tarzının kurucularından olan David Life’ın kardeşi ve usta yoga hocası Julie Kirkpatrick ile 500 saatlik uzmanlaşma eğitimini tamamladı ve 800 saat sertifikalı Jivamukti Yoga hocası ünvanını kazandı. 2016 yılında yayınlanmış “Yoga ve Vejetaryenlik” kitabının çevirmenidir. Yakın zamanda, uzun süredir çevirmekte olduğu “Jivamukti Yoga” kitabı yayınlandı. Şu anda Koç Üniversitesi kimya fakültesinde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışırken aynı zamanda yoga dersleri ve vegan seminerler veriyor.

Organizing team

Fatih
Çelikaslan

Balıkesir, Turkey
Organizer

Begüm
Güler

Balıkesir, Turkey
Co-organizer