Virovitica Library
x = independently organized TED event

Theme: Djeluj globalno, misli lokalno!

This event occurred on
June 9, 2023
Virovitica, Virovitičko-podravska županija
Croatia

Pod zajedničkim nazivnikom Djeluj globalno, misli lokalno! govornici prvog virovitičkog TEDx programa su sve redom Virovitičani koji su svojim radom i djelom zaslužili nacionalni i/ili globalni uspjeh, a voljni su put do, i ideju iza njega podijeliti s nama. Time će nas, vjerujemo inspirirati na inovativno i kreativno djelovanje u lokalnoj zajednici.

TEDxViroviticaLibrary
Trg bana Jelačića 5.
Virovitica, Virovitičko-podravska županija, 33000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Virovitica ­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Matej Sudar

UX/UI dizajner i poduzetnik
Rođen u Virovitici 1987., gdje sam završio osnovnu i srednju školu - ekonomski smjer. Oženjen i otac trogodišnjeg dječaka. Kako me je vizualni dizajn oduvijek zanimao, to je bio logičan nastavak mog profesionalnog puta. Odmah nakon srednje škole se zapošljavam u prvoj lokalnoj tiskari na poziciji grafičkog dizajnera. Uvijek me je vukla želja za dizajnom digitalnih proizvoda, pa u dogovoru s današnjim poslovnim partnerom uplovljavam u poduzetničke vode, te osnivamo web development agenciju. Skoro 11 godina kasnije, firma zapošljava više od 40 osoba, radi projekte za klijente iz cijelog svijeta, a mene formira u osobu kakva ne bi bio da sam ostao samo zaposlenik u drugoj firmi. Danas na poziciji u kojoj se bavim odnosima s klijentima, njihovim razumijevanjem naše usluge, zadovoljstvom suradnje i planovima u budućnosti. Odluke koje danas donosim imaju značajno veći utjecaj na organizaciju u cjelini.

Miodrag Šajatović

poslovni novinar i poduzetnik
Miodrag Šajatović, novinar, kolumnist i urednik, godinama je autoritet za ekonomske teme na hrvatskoj medijskoj sceni. Od početka profesionalnog djelovanja vezan je uz novine, ali o gospodarskim temama nije samo teoreretizirao. Pokretanjem tjednika Lider i osmišljavanjem cjelokupnog projekta i živi poduzetničku praksu. Rođen je u Virovitici 3. studenog 1958. godine gdje je završio gimnaziju. Iz Virovitice put ga vodi na Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje je diplomirao 1983. godine. Miodrag Šajatović je dobio tri nagrade Hrvatskog novinarskog društva: godišnju nagradu za pokretanje Poslovnog svijeta (1991.), nagradu Marija Jurić Zagorka za kolumne u Poslovnom svijetu (2001.) i istu nagradu za kolumne u Lideru (2007.). Godine 2012. dobio je i nagradu udruženja menadžera, kao poduzetnik u izdavaštvu.

Mirna Šenjug Novak

financijska stručnjakinja i vrhunska sportašica
Rođena u Virovitici, gdje pohađa OŠ Vladimira Nazora i Gimnaziju Petra Preradovića. Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u zagrebu, smjer financije. Završila CFA Program pri CFA Institute, Charlottesville, Virginia, SAD. Profesionalno se na početku svoje karijere bavi investicijskim bankarstvom i poslovnim savjetovanjem u Privredna banka d.d. Zagreb, nakon toga uspostavom odjela kontrolinga u Vaba d.d. banka Varaždin, a posljednjih 11 godina vodi financije u OPTIMPAHARM d.o.o., društvu za organizaciju i provođenje kliničkih ispitivanja. Od početka ove godine je na poziciji glavnog financijskog direktora grupe OPTIMAPHARM koja obuhvaća društva u više od 25 europskih zemlja. Iz sportske karijere najznačajniji rezultati su: tri zlata i tri bronce sa europskog te bronca sa svjetskog seniorskog prvenstva u karateu, disciplina kate pojedinačno. Seniorska prvakinja Hrvatske i seniorska reprezentativka 1999.-2013. godine. Udana, majka troje djece.

Sandra Pocrnić Mlakar

urednica u nakladništvu i poduzetnica
Sandra Pocrnić Mlakar (Virovitica, 1964.), profesorica psihologije, urednica u nakladništvu, dugogodišnja novinarka. Od godine 2016. u vlastitoj nakladničkoj kući Beletra objavljuje priručnike i žanrovsku literaturu hrvatskih pisaca i bavi se brendiranjem autora. U svom radu primjenjuje principe biblioterapije. U novinarstvu radi od 1987. godine kao novinar u dnevnim novinama te redaktorica i urednica u tjednicima i mjesečnicima novinske kuće Vjesnik. U nakladničkoj kući Profil između 2007. i 2016. objavljivala je žanrove i priručnike domaćih i stranih autora. Organizirala je, vodila i moderirala brojne promocije knjiga i autora te njihova predstavljanja u medijima. Sudjelovala je u osnivanju festivala Prvi prozak na vrh jezika – festival proze i poezije za autore do 35 godina te i FraMaFu festivala, festivala reportaže novinarstva i stripa. Godine 2022. pokrenula je Festival žanrova i priručnika Dvotočka, na kojem predstavlja domaće autore.

Organizing team

Robert
Fritz

Virovitica, Croatia
Organizer