Lunca Argesului Youth
x = independently organized TED event

Theme: Disconnect from the Usual

This event occurred on
September 7, 2023
Pitesti, Argeș
Romania

TEDxLunca Argesului Youth, primul eveniment din Pitești licențiat de către Fundația TED!

În cadrul acestuia, 10+ speakeri din domenii vaste se aduna cu scopul de a inspira tinerii.

“Disconnect from the usual” reprezintă modul nostru de a lăsa în urma tot ceea ce știam până acum, și de a ne concentra pe inovație, pe dezvoltare, pentru a aborda o nouă viziune asupra vieții.

Întrebarea este, putem lăsa totul in urmă, ne putem deconecta pentru a ne bucura din plin de prezent?

Te așteptam la Cinema Trivale Pitesti pentru a îți demonstra, că modul cel mai bun de a fi conectat, este să te deconectezi de la ceea ce nu îți permite să evoluezi!

Cinema Trivale
Victoriei, Trivale Shopping Center
etajul 3
Pitesti, Argeș, 110017
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lunca ­Argesului ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandru Draghia

Delegatul de Tineret al României la ONU
Alexandru este Delegat de Tineret al României la Națiunile Unite. Proaspăt absolvent de liceu și viitor student la Harvard, el este pasionat de implicarea tinerilor în societate, drepturile omului și educația incluzivă de calitate. Acesta a ocupat mai multe poziții în cadrul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii și Consiliului Național al Elevilor și are o vastă experiență în reprezentarea intereselor copiilor, elevilor și tinerilor. În prezent, el are un internship la American Councils for International Education și lucrează alături de PLAN International pentru coordonarea răspunsului la criza umanitară din Ucraina.

Andrei Dragomir

The High-achiever
Cel mai tanar speaker pe care il avem, Andrei paraseste orasul natal in clasa a 9a pentru a ajunge la o performanta academica. Dupa o serie de medalii de aur la olimpiadele internationale de fizica incepe sa isi spune intrebarea: “Imi place acest domeniu sau pur si simplu ma pricep la el?”. Andrei reuseste sa discute despre o problema a tinerilor din ziua de azi - burnout-ul si gasirea propriei pasiuni.

Catalina Popoviciu

The Mental Health Specialist
Catalina Popoviciu este psiholog clinician si psihoterapeut, lucrand in mod special cu tinerii adulti si adolescentii. Este doctorand in psihologie si isi realizeaza Teza de Doctorat cu tema ”The impact of Social Media use on youth mental health”. A castigat bursa Fulbright Student Award si a studiat la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii. Ea crede ca o comunitate sanatoasa din punct de vedere mintal este vitala pentru bunastarea individului si evolutia societatii.

Cristian Popidan

The Builder
Proaspat absolvent de liceu,dar si fost membru lider al echipei TehnoZ - campioana națională și reprezentantă a României la Campionatul Mondial de Robotică din Houston - Cristi urca pe scena pentru a ne explica ce inseamna robotica si cum poate ajuta la formarea noii generatii. El ne demonstreaza ca daca esti pasionat de un domeniu poti trece peste orice bariera.

Daciana Enache

Former Gymnast
Daciana Enache: “vrei sa regreti o viata intreaga ca nu ai facut sau sa vezi ce puteai face mai bine..”. Ea este o fostă sportiva de performață, componenta a lotului național de juniori și seniori al României la gimnastica aerobica, care in prezent este un antrenor experimentat recunoscut de Federatia Romana de Gimnastica. Încă din 2010 a fost multipla campioana internațională și nationala, iar in 2015 a fost tripla vicecampioana europeană.

Diana Pirciu

The Community Builder
Head of education la Academia Națională de fotbal, managerului celui mai mare program de voluntariat sportiv din Romania, UEFA EURO 2020, si vicepreședintele UEFA ACADEMY Board, Diana Pirciu are o exeperiență de peste 8 ani în lucru cu oamenii, formarea de comunități și organizare de evenimente. Consideră că educația și sportul trebuie să facă parte din rutina zilnică a tuturor și prin proiectele sale încearcă să inspire oamenii din jurul ei să fie cât mai activi.

Julia Boca

The Romanian International Student
Crescută în Galați, Julia Boca a urmat o cale îndrăzneață care a condus-o până la Wellesley College, în inima Americii. După 5 ani de studii, învățare și creștere, Julia este gata să împărtășească realitatea din spatele mitului cu tinerii români care visează să studieze în SUA. După ce a asistat cu succes zeci de liceeni în procesul de admitere, Julia a decis să se întoarcă în țara natală, continuându-și misiunea de a împărtăși cunoștințele adunate pe parcursul anilor. Astfel, a luat naștere 'Julia Boca Academy', o inițiativă ambițioasă care își propune să pregătească următoarea generație pentru ceea ce îi așteaptă cu adevărat peste ocean. Vă prezentăm o femeie cu o viziune clară și un impact semnificativ, care transformă visele în realitate și care inspiră următoarea generație de lideri.

Krrysopher

The Artist
Maria Juganaru (Krrysopher), proaspat trecuta in anul 2 la conservator si fosta finalista a concursului Superstar, se urca pe scena pentru a ne incanta cu una din primele ei piese scrise. Ea ne detaliaza procesul din spatele producerii unei melodii, dar si a primului ei album si modul in care sentimentele o conduc catre alegerea potrivita a versurilor.

Larisa Bucur

NGO Founder & Executive Director
Co-Fondator al Asociatiei Down Plus Bucuresti inca din 2014, Larisa este co-organizator al tuturor proiectelor creative ale ONG-ului, avand in palmares numeroase proiecte cultural-sportive realizate la nivel national si international. Pe lista se pot enumera prezentari de moda, competitii sportive, scrierea de articole & realizarea de materiale intelectuale, toate avand in centru promovarea abilitatilor persoanelor cu dizabilitati intelectuale. In prezent, Larisa este si Co-Fondator al Health & Sports Club, dedicat performantei sportive a persoanelor cu sindrom Down, dar si Project Manager pentru SanThe Fitoceainarie, un proiect social in care servirea produselor comandate din meniu este realizata de persoane cu dizabilitati intelectuale.

Olimpia Doru

The Leader
Olimpia este un antreprenor de peste 30 de ani și membru al echipei Maxwell Lidership Certified Team încă din 2014. Hotărâtă, cu o atitudine proactiva, trăsături dublate de viziune și de o strategie bine pusă la punct a fondat compania New Design Composite. Deși nu este usor pe tocuri, a demonstrat că poate ține pasul cu bărbații antreprenori, punându-și o amprentă puternică în acest sector.

Rares Cotoi

Youth activist
Rares este fost reprezentant al elevilor la nivel național, fiind parte din echipa de elevi care a contribuit prin amendamente și negocieri la schimbări majore ale sistemului educațional din perioada 2022 - 2023. Din 2021 a început să contribuie la evoluția comunității de tineri din Cluj, organizând și fiind parte din evenimente relevante pentru comunitatea locală. El nu a refuat niciodata o oportunitate care poate ajuta la dezvoltarea elevilor.

Sorin Obersterescu

Spiritual Coach
Sorin: “La inceput a fost gandul, ideea si dorinta”. El este fondator Dharma Project, deoarece a dorit sa gaseasca un mod in care sa combine sportul si spiritualitatea. Cu o dorinta puternica de a purta pe toata lumea intr-o calatorie a subconstientului, el se urca pe scena sa ne vorbeasca despre propriul concept, mental gym.

Organizing team

Razvan
Negru

Pitesti, Romania
Organizer

Florin Elvis
Tudor

Co-organizer