Eroilor
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 28, 2023
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Studentilor
1 Piata Lucian Blaga
Cluj-Napoca, Cluj, 400013
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Eroilor events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cristina Bâtlan

Cu o experiență de peste 30 de ani în mediul afacerilor, Cristina Bâtlan este co-fondatoarea brandului de pantofi și accesorii din piele, Musette. Afacerea a început în 1992, iar în prezent compania deține 4 fabrici și peste 20 de magazine atât în țară cât și în străinătate, având o cifră de afaceri de peste 16 milioane de euro. Cristina este implicată activ în numeroase proiecte de antreprenoriat, este investitor în Imperiul Leilor și se dedica dezvoltării femeilor antreprenor din România prin inițiativa Chapters.

Gabriela Bud

Gabriela este medic dermatolog specializat în skincare si estetică. De 6 ani activează în mediul online fiind un creator de conținut care face educație medicală, promovează sănătatea, prevenția și conceptul de self-care. Pe platformele sale sociale inspira si motivează o comunitate de peste 200.000 de persoane.

Gelu Duminică

Gelu se descrie ca fiind: „om, copilul părinților mei, rom”. Spune mereu că este cine este datorită părinților lui și lui Dumnezeu, care i-a zâmbit prin oamenii care au văzut în el mai mult decât o culoare sau o etichetă. De 23 de ani, munca lui înseamnă Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care lucrează în a da voce romilor de pretutindeni, mereu cu gândul că România poate deveni o țară în care să ne simțim, cu toții, acasă.

Geta Ungurean

Cu peste 2000 de evenimente de neuitat organizate in toata Europa, Geta este una dintre cele mai cautate organizatoare de nunti din lume si o pioniera in domeniu. Abordarea ei ZEN a salvat de la stresul obisnuit cupluri si organizatori. Cu ZEN Day, Geta își împărtășește secretele și oferă un ghid cuprinzător pentru o nuntă Do It Yourself. Angajamentul neclintit, deschiderea și pasiunea ei au inspirat nenumărați indivizi, dintre care peste 300 s-au transformat în organizatori de nunți de succes și proprietari de afaceri.

Lucian Butnaru

Lucian este un antreprenor social la început de drum care a lansat Cofeels – prima cafenea socială din Cluj-Napoca. Pentru el, măsura succesului nu era să împlinească aşteptările altora, să atingă jaloane pe un drum tradiţional; măsura succesului era mai degrabă să se afirme într-un domeniu nou, unde poate să demonstreze că persoanele cu dizabilităţi sunt resurse valoroase, nu doar subiectul unor politici sociale. Visează să se extindă, să poată angaja şi mai multe persoane cu dizabilităţi. Lucian are un vis şi 1000 de idei, dar nu aşteaptă să se împlinească doar prin gândire pozitivă, ci lucrează la ele în fiecare zi.

Nora Niculescu

Cu o pregătire vastă în psihologie și specializată pe experiența nașterii, Nora este o inovatoare în domeniul pregătirii psiho-emoționale pentru maternitate. Fiind singurul trainer din România în educația prenatală Lamaze și unicul formator Birth Story Medicine din țara noastră, Nora a avut curajul să răstoarne abordările tradiționale, oferind un punct de vedere holistic asupra procesului nașterii. În ultimii 14 ani, peste 6000 de familii au fost îndrumate de Nora în cadrul Cuibul Berzelor, centrul ei pre și postnatal. Cu o abordare care se concentrează atât pe dimensiunea fizică, cât și pe cea emoțională a nașterii, Nora a schimbat modul în care multe familii percep și trăiesc experiența maternității. Iar comunitatea pe care a creat-o în jurul Cuibului a modelat-o și pe ea, atât ca mamă, cât și ca profesionist.

Patrick Brăila

De aproximativ 10 ani Patrick muncește la a construi comunități trans reziliente, autorități mai educate și o societate mai respectuoasă cu persoanele trans. Consideră că mai ales arta care vine din autoreprezentare are puterea de a trasa modele de viitor mai blânde. Face film, performance și teatru. Își dorește să scrie și să aibă mai mult timp pentru DJing. Răspândește ideea că o persoană trans împlinită e cel mai revoluționar act al zilelor noastre- și o aplică mult în viața de zi cu zi.

Răzvan Exarhu

Răzvan Exarhu a făcut din radio un limbaj personal. A învățat să facă asta și în bucătărie. Intră în neliniște când lucrurile merg bine și începe să caute o perspectivă nouă asupra unui context verificat. Nu s-a gândit la disruption când a devenit prima persoană publică din România, care a mărturisit public, că a trăit în depresie. Acest tip de curaj, crede el, menține lumea și oamenii în mișcare. În rest, s-a simțit influent când un localnic din Izvoru Bârzii, Mehedinți, nemulțumit că localitatea nu are apă și canalizare, doar stații de încărcare pentru mașini electrice, a folosit expresia lansată de Răzvan: Atât s-a putut!

Simona Paun

Simona este omul care nutrește visuri mari pe care ajunge sa le poarte în diferite forme, în viața proprie. Este ușor să îți dai seama că meseria de pilot este foarte rar practicată de o femeie, doar 5% dintre piloți la nivel global sunt femei. Adoră să depășească limite și să le ofere celorlalți din cunoștințele ei. În felul acesta, întreaga comunitate are de câștigat. Iar ei… îi place să trăiască într-o comunitate care funcționează. Controversată, incredibilă, te uiți la ea și vrei sa verifici dacă ai înțeles bine că ea, chiar ea, stă la manșa avionului cu care zbori spre destinația ta.

Vlad Vancia

Vlad a lucrat în grădini zoologice pentru a ajuta la reducerea stresului la animalele de acolo prin tehnici de enrichment și dresaj pozitiv. Este instructor de enrichment pentru The Shape of Enrichment, organizație internațională pentru promovarea conceptului de enrichment și a ținut mai multe workshopuri naționale și internaționale, pentru amatori și profesioniști în munca cu animale sălbatice din zoo sau animale de companie. În prezent acesta se concentrează în special pe relația om-câine și cum poate ajuta câinii sau partenerii bipezi ai acestoa în diverse contexte care produc tensiuni. Tehnicile aplicate implică jocul, curiozitatea și mâncarea pentru a învăța câinele cum să se comporte adecvat față de noi dar fără a îi afecata acestuia calitatea vieții. Anul trecut a deschis un centru interactiv de zi pentru câini (Doghub), un fel de grădiniță, unde câinii vin să se comporte așa cum au nevoie pentru a avea o bună-stare cât mai ridicată.

Organizing team

Oana
Petrus

Cluj-Napoca, Romania
Organizer