Youth@KYAL
x = independently organized TED event

Theme: Peki Ya Sonra?

This event occurred on
May 10, 2023
İstanbul, İstanbul
Turkey

Hepimiz monoton hayatlarımızın basamaklarını birer birer çıkmaya devam ediyoruz. Sürekli gelişiyoruz, değişiyoruz ve yolumuzda ilerliyoruz. Peki bu yollar nereye varıyor. Geleceğin de geleceğinde ne var? Peki Ya Sonra bizi ne bekliyor?

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Caddesi No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34345
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­K­Y­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Beste Tacal Aslan

Medical Science Lecturer
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümünden mezunolduktan sonra kariyerine Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında yüksek lisans öğrencisi olarak devam etmiştir. Yüksek lisans derecesini tamamladıktan sonra, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Moleküler Tıp programından doktora derecesini tamamlamıştır. Halen Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde yüksek lisans ve lisans dersleri vermektedir. Çalışmaları, atletik performans ve sporda gen varyantları üzerine yoğunlaşmıştır. Bununla birlikte genetik varyasyonların oral ve dental hastalıkların etiyolojisi hakkında çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Murat Uçar

Traditional Turkish Arts Lecturer
Murat Uçar, hem tasarımın, hem de öz sanatın klasik ifadesini icra edebileceği Geleneksel Sanatlar bölümüne yerleşti. 1995 yılında akademiye adımını atmasından henüz iki yıl sonra kumaş, desen, tasarım ve takı alanlarında ödüller almaya başlamıştı. Öyle ki 1999 yılında mezun olduğu zaman, aldığı ödüllerle okulun tanıtılmasında büyük rol oynadığı için rektörlük özel ödülüne layık görülmüştü. Bundan henüz bir yıl sonra da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinde ders vermeye başladı.

Mustafa Mertcan

Founder of DOF Robotics
Dof Robotics; %45'i ABD, %27'si ÇİN olmak üzere 80 den fazla ülkeye ihracat yapan, eğlence, lojistik ve üretim endüstrilerine yönelik robotik sistemler üreten bir teknoloji şirketidir. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Dof Robotics'in temelleri 2006 yılında benim tarafımdan atılmıştır. Marvel, Universal Studios gibi dünyaca ünlü firmalarla işbirliği bulunan firmanın, aralarında CES Las Vegas, IAAPA Orlando gibi fuarlardan birçok ödülü bulunmaktadır.

Organizing team

Gül Peri
Candan Aksan

İstanbul, Turkey
Organizer

Onur
Arslan

Co-organizer
  • Ayşe Nazlı ÇETINKAYA
    Operations
  • Elif Atalay
    Marketing/Communications
  • Furkan Başak
    Production
  • Gökçe Elmas Emir
    Curation
  • inci naz demir
    Operations
  • Işıl Gedikli
    Partnerships/Sponsorship
  • Mehmet Demir
    Operations
  • Mina Karslı
    Operations
  • Nihan Başaslan
    Marketing/Communications
  • Nur Başak Çataklı
    Team member
  • Öykü Naz Azak
    Post production
  • Zeynep Ece Ecevit
    Operations