Areni Youth
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 8, 2023
Suceava, Suceava
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatrul Matei Vișniec Suceava
Strada Dragoș Vodă 1
Suceava, Suceava, 720184
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Areni ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adrian Țiripa

Student Princeton
Adrian Țiripa, absolvent pasionat de astrofizică al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, care a reușit să se remarce prin admisia la prestigioasa Princeton University din Statele Unite ale Americii. Cu toate că este la începutul carierei sale academice, Adrian împărtășește deja din pasiunea sa pentru astronomie și pentru descoperirea universului cu copiii din satele județului Brăila prin intermediul proiectului său „Astronomie pentru toţi”.

Ana Udriște

Fondator Avocatoo
Co-fondator JURIO, fondator U-legal și a îndrăgitului concept Avocatoo.ro, clasat în topul primelor trei site‑uri cu profil juridic din România. În anul 2017, Ana a fost inclusă în lista Forbes Romania 30 under 30 și în topul New Europe 100: eastern Europe’s emerging technology stars de către Financial Times.

Andreea Druță

Antreprenor / Lapterra
La doar 20 de ani, Andreea și-a început propriul business cu prăjituri sub brandul Lapterra, alături de mama sa. Ea a fost inspirată de prăjiturile mamei sale, încă de când era copil, și a început să facă prăjituri acasă de la vârsta de 18 ani. Andreea Druță este un exemplu de tânără antreprenoare care a reușit să-și transforme pasiunea pentru prăjituri într-un business de succes și care încurajează tinerii să-și urmeze visurile și să facă ceea ce iubesc cu adevărat.

Bragovski | Vlad Braga

Fotograf / Bragovski
Vlad este un fotograf pasionat care a descoperit libertatea exprimării artistice în timpul liceului. Ca student la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai, el și-a găsit chemarea în fotografia stradală. Influențat de diverse genuri de artă și fotografi de renume mondial, Vlad își propune să folosească fotografia pentru a reduce decalajele dintre oameni, trezind recunoștință și compasiune.

Inesa Schmidt

CMO Voidship
O tânără ambițioasă, membră a listei 2022 Forbes 30 under 30, care s-a specializat în afaceri internaționale și economie. În prezent, Inesa este CMO la VOIDSHIP, un start-up inovator din domeniul aerospațial.

KABLAT | Denis Bolborea

Vocal Loop Artist
Denis Bolborea este un muzician talentat și creativ, specializat în beatbox și looping vocal. Acesta a participat la numeroase festivaluri de jazz și a colaborat cu artiști de renume, precum Răzvan Suma, Adrian Despot și Damian Drăghici. În proiectul său independent KABLAT, Denis creează muzică live prin intermediul tehnicilor de beatbox și looping vocal, aducând o abordare inovatoare și captivantă asupra muzicii.

Selly | Andrei Șelaru

Content Creator
Selly este cel mai cunoscut vlogger din România, are 3.2 milioane de abonați pe canalul său de YouTube și peste 1 miliard de vizualizări. Cântăreț, actor și co-producător de filme, Andrei Șelaru a infiintat in 2019 compania Selly Media Network. Selly este de asemenea co-fondator si actionar al Festivalului Beach, Please! — cel mai mare festival de muzica urbana din Romania si sud-estul Europei.

Organizing team

Stefan
Derscariu

Suceava, Romania
Organizer

Ciubotari
Tudor

Suceava, Romania
Co-organizer