Reus
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 29, 2023
Reus, Tarragona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatre Bartrina
Plaça del teatre, 1
Reus, Tarragona (ca), 43201
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Reus events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aleix Roig

Màster MBA per EADA Business School i Màster en Gestió i Direcció de Centres Educatius per la Universitat de Barcelona, soci fundador de la consultora en astroturisme MIZAR XPERIENCE, impulsor i responsable del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. També és membre de la Junta Executiva de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. Divulgador-científic amb més de vint anys d’experiència en projectes de recerca i educatius en col·laboració amb l’Institut d’Astrofísica de Canàries, l’Agència Espacial Europea i la NASA. A més de guia astronòmic acreditat per la Fundació Starlight (on també treballa com a auditor i professor als cursos de Monitors i Guies Starlight), és un astrofotògraf i astrònom amateur amb imatges publicades per la NASA i National Geographic. Ha estat guardonat amb el 3r premi del públic del prestigiós concurs internacional Astronomy Photographer of the Year 2022 organitzat pel Royal Observatory Greenwich de Londres i va obtenir el Premi internacional Starlight en astroturisme i protecció del cel fosc.

Astrid Torrente

Violinista reusenca enamorada del seu instrument des dels set anys, va estudiar música al conservatori de Reus i a continuació l’especialitat de violí al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló. Tot i que va combinar la música amb la docència, actualment la seva vida professional la dedica únicament a la música. Ha compartit moments amb grans violinistes com Vasko Vassilev, Pierre Homage o Vicente Huerta. Però també destaca per les seves habilitats per interpretar David Guetta, David Bisbal o Calvin Harris en tota mena d’escenaris. Fins i tot, ha posat banda sonora al popular reality First Dates, a Aruseros de la Sexta i al talent reality show la Gran Vetllada de TV3 on va ser guanyadora.

Daniel Olivares

Enginyer informàtic i especialista en digitalització de processos, actual CEO de Studiogenesis i fundador de bons.cat i innparkapp.com, entre molts altres productes. Actual expert fundador de KnowUrbanNet (associació enfocada al món de les Smart Cities), membre del Clúster TIC Tarragona SUD i antic docent a la Universitat Rovira Virgili. La passió del Daniel pel desenvolupament i la transformació digital l’han portat a comptar amb un equip de més de 25 persones repartit per diversos països. Studiogenesis va néixer el 1998, especialitzant-se principalment en desenvolupaments tecnològics. Amb el pas del temps, Studiogenesis i el Daniel han anat evolucionant fins a ser, avui en dia, una consultora amb visió local, però impactant en l’àmbit internacional en diversos països com Xile o Suècia.

David Garcia i Rubert

Doctor en Història, especialitat Arqueologia, per la Universitat de Barcelona, on dona classes. També ha estat professor a la Universitat Oberta de Catalunya i a la Universidad Nacional de Chimborazo (Riobamba, Equador). La seva recerca dins del GRAP (Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica) de la Universitat de Barcelona està orientada a l’estudi integral del període protohistòric a l’àrea de l’actual Catalunya, nord del País Valencià i comarques properes del Baix Aragó. Ha desenvolupat diversos projectes i estudis en relació amb contextos tant de la primera edat del Ferro com dels diversos períodes de la Cultura Ibèrica, però ha acabat centrant el seu interès en l’anàlisi del poblament d’aquests períodes a les terres de l’Ebre i sobretot del Sénia, on hi ha dut a terme més d’una trentena de campanyes d’excavació. Destaca el seu interès per l’estudi dels sistemes d’integració sociopolítica de les comunitats protohistòriques a través de l’aplicació de principis teòrics i metodològics propis de l’Antropologia Social en la interpretació del registre arqueològic.

Emilio Palomares

Va néixer a València on va estudiar biologia i posteriorment va fer el doctorat a la Universitat Politècnica de València. Va obtenir una beca postdoctoral (Marie Curie) que el va portar a Londres i després un contracte (Ramón y Cajal) amb el qual va tornar a València. L’any 2006 s’estableix al centre ICIQ (Tarragona) per a treballar en “punts quàntics” per a dispositius de conversió d’energia, gràcies a la prestigiosa ajuda ERC. En l’actualitat és el director de l’ICIQ. El seu grup de recerca té experiència en la síntesi de materials i molècules amb propietats òptiques i elèctriques, així com en la caracterització de reaccions de transferència de càrrega interfacial en dispositius complets. Coautor de més de 200 articles científics revisats, ha estat reconegut amb diversos premis i amb la Càtedra ICREA el 2009.

Gemma Hernandez

La Gemma va estudiar Traducció i Interpretació a la UAB i va tenir l’oportunitat de treballar com a estilista de moda durant anys. A més de ser socia de la marca NUMON, és també creadora de la marca de joieria vintage La Collarina.

Joan Jordi Solé

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Tot i que va néixer a Barcelona, va créixer a Cambrils mentre conreava avellaners a la Febró amb la seva família d’agricultors. Va començar el seu recorregut professional en el sector ferroviari, però aviat va destacar per la seva emprenedoria amb la creació d’empreses especialitzades en la utilització de combustible a partir de la biomassa generada pels boscos. Després del seu darrer projecte industrial, va haver de reinventar-se i va tornar als seus orígens. Ara es dedica a produir avellanes ecològiques de qualitat a la Febró.

Jordi Reche

Jordi Reche es formador y divulgador de lenguaje no verbal. Actualmente tiene una comunidad de más de dos millones de seguidores en las redes sociales y ha colaborado con diversos medios. Se dedica desde hace más de veinte años a ayudar a personas, equipos de trabajo e instituciones a mejorar su manera de comunicarse. Es autor de "Convence sin abrir la boca", publicado por Penguin Random House. Descubre más en http://www.jordireche.es

Núria Hernández

La Núria, creadora inicial de la marca, va estudiar Disseny de Moda a la BAU. Des de sempre s’ha sentit atreta pel reciclatge creatiu i la reutilització de materials. Després de treballar en diverses empreses de confecció i com a educadora social, l’any 2012 es trasllada a viure a Reus i converteix el seu projecte en una realitat.

Organizing team

Elisabet
Vilella

Reus, Spain
Organizer

julia
vilafranca molero

Reus , Spain
Co-organizer