Belediye Fen Lisesi Youth
x = independently organized TED event

Theme: "Yarında Yaşamak"

This event occurred on
June 10, 2023
Fethiye, Muğla
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Belediye Fen Lisesi
Fethiye, Cumhuriyet, 48300 Fethiye/Muğla, Türkiye
Fethiye, Muğla, 48300
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Belediye ­Fen ­Lisesi ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Buğra Ayan

Web3 Derneği Kurucusu
Buğra Ayan 1989 yılında Erzurum’da doğmuştur. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'nde tamamlamış ve doktora çalışmasına da Gazi Üniversitesi Bilişim Enstitüsü’nde devam etmektedir. Evli olan Ayan’ın Bilge ve Gökalp isimli iki çocuğu bulunmaktadır.

Çiğdem Karaca

Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi Kurucusu
Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce öğretmenliği lisans mezunu olan Çiğdem Karaca Muğla Üniversitesi İngilizce öğretmenliği görevinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın her kademesinde İngilizce öğretmenliği yapmıştır. Fethiye Korumaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğinde 7 yıl yönetim kurulu üyeliliği yapmasının ardından 2016’dan beri başkanlığını üstlenmektedir. 2020 yılında faaliyete geçen S.S. Fethiye Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatif Kurucu Başkanlığını yapmakta. 2021 yılın başladığı feTAV yönetim kurulu üyeliğini halen devam ettirmektedir. Kadınların ve çocukların eğitimi, sosyal yaşamda etkin olmaları, geliştirilen ve sürdürülebilen yetileri ile ekonomiyi canlandırmaları ve bu sayede artan farkındalık bilinci ile yoksullukların önlenmesi hedefleriyle yerel ve ulusal çapta faaliyet göstermektedir.

Deniz Dündar

Voscreen Kurucusu | Farkındalog
Farkındalık öğrencisi ve aktarıcısı olan Deniz Dündar, ODTÜ’de lisans eğitimini tamamlamasının ardından Başkent, Yeditepe ve Bilgi Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Yolculuğuna Dream & Development, Voscreen, İnsan İnsandan Beslenir ve Vondation gibi girişimleri kurarak devam etti. 2014-2021 tarihleri arasında Voscreen yönetim kurulu başkanı olarak şirketin uluslararasılaştırma sürecini yönetmiştir. Şu an San Fethiye’de yaşamakta ve aynı zamanda birçok Startup’da Chief Awareness Officer olarak danışmanlık yapmaktadır. Mevcut görevlerine 2018 yılında Farkındaloji (Awareology) ana bilim dalı kuruluş çalışmalarını da eklemiştir. Bu çalışmalar kapsamında dünyanın ilk farkındaloğu olarak öğrenmeye, girişimciliğe ve hayata dair “Hiçbir Şey ya da Her Şey” başlıklı seminerler veriyor.

Emrah Kozan

Piksel Akademi Kurucusu - UI/UX Designer - Design Thinking
Emrah Kozan, 1986 yılında Ankara’da doğdu. Lise yıllarında bilgisayar üzerine merakı başladı ve bunun üzerine Ahi Evran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde üniversite eğitimine devam etti. Bölümünden dereceyle mezun olan Kozan, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra, kariyerine Bilge Adam Bilişim Grubu bünyesinde İstanbul’da devam etti. Bilge Adam bünyesindeki yıllarından sonra, Adobe ve Apple Certified Trainer unvanını alan Emrah Kozan, “master trainer” olarak iki yıl boyunca Adobe, Apple ve web tasarım alanlarında eğitim vermiş ve eğitmenler yetiştirmiştir. 2015 yılında Antalya’ya gelen Emrah Kozan, burada Piksel Akademi’nin kurucularından birisi olarak bilişim alanında eğitimler vermiş ve çeşitli projeler yürütmüştür.

Ercan Altuğ Yılmaz

GamFed Türkiye Temsilcisi | TOYED Kurucusu
Ercan Altuğ Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği mezunu. Dijital eğitim teknolojileri üzerine uzun yıllar Netron, Bilgeadam ve Turkcell Akademi’de çalıştı. Oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesini de bu süreçte hayata geçirdi. Gamification Meetup ve Gamification Hackathon isimli oyunlaştırma etkinliklerini düzenleyen Yılmaz, girişim merkezleri Startershub, Workinton, KWORKS, Impact Hub ve İTÜ Magnet gibi kuluçka merkezlerinde mentorluk yapıyor. Dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konularda eğitim ve seminerler veriyor, danışmanlık yapıyor.

Güntülü Yalçın

Gezgin - Fotoğrafçı - Payna Travel/Payna Ajans Kurucusu
3 Ekim 1993'te Ankara'da doğmuş ve lise öğrenimi Ankara'da tamamladıktan sonra üniversite ile birlikte dünyayı gezme merakı başlamıştır. 9 yaşından beri izcilik ile başlayıp dağcılık ile devam eden tutkusu üniversitede bir hayat biçimi haline geldi. Dünyanın birçok dağına tırmanmanın yanı sıra, Türkiye'de de özellikle Hakkari ve Şırnak bölgelerinde yer alan yüksek bazı dağlarına tırmanan ilk kişi olmayı başardı. Farklı outdoor sporlara merak salarak 2020 yılında Türkiye-Kıbrıs arasını 27 saatte kano ile geçerek Kıbrıs çıkarma limanına vardı ve rekor kırdı. Ağrı Dağı'na Melisa isimli 23 yaşında doğuştan görme engelli bir arkadaşımızı çıkararak Türkiye'nin en yüksek dağında ilk kez bir görme engellinin zirve yapmasına öncülük etti. Sosyal medya hesabından yardım projeleri yapmaya başlayarak Türkiye'nin kırktan fazla ilinin dağ köylerinde kütüphane kurulumu, bot, mont ve kitap yardımları ile Türkiye'nin en büyük bireysel yardım projesini gerçekleştirdi.

Halime Türkyılmaz

Ressam
1987 Kırşehir'de doğdu. 2005 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan 2009 yılında mezun oldu. 2008 yılında boyasız doğal mineral taşlarla geliştirdiği teknik ile resim yapmaya başladı. Birçok özel okulda görsel sanatlar öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul Moda’da açtığı Kumhane Atölyesinde eğitimler verip kum resim sergileri açtı. 2019-2020 yıllarında ünlü bir naif ressamın atölyesinde çalışmasıyla yeni bir tarza geçen sanatçı hem yağlıboya hem de kum resim eserleriyle sergiler açmaya devam etmekte. Türkiye’de sadece kendisine özgü olan bu teknikle İstanbul’da en son Taksim Metro İstasyonu'nda halka açık yürüme alanında açtığı kum resim sergisiyle dikkat çekti. Şimdilerde Yeditepe Üniversitesinde yüksek lisans programına ve İstanbul Nişantaşı’ndaki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.

Kadircan Kırkoyun

Üretken Akademi Kurucusu
Kadir Can Kırkoyun, Üretken Akademi'nin kurucu ortaklarındandır. Lise öğrencisi iken arkadaşlarıyla beraber geliştirdikleri çocuklara oyun ile kodlama eğitimi sağlayan Scode girişimiyle 450 binden fazla kullanıcıya ulaşmışlardır. Bu girişim sayesinde birçok ulusal ve uluslararası girişim programında yer alırken Mercedes-Benz Türk gibi birçok kurumdan startup ödülü kazanmışlardır. Mayıs 2018'de kurucusu olduğu Üretken Akademi girişimiyle lise ve üniversite öğrencilerinin teknoloji girişimciliği ve yazılım alanında istihdamını desteklemek adına çeşitli programlar yürütmektedirler. Şimdiye kadar 40 binden fazla kişiyi desteklemişlerdir. Üretken Akademi ile Türkiye'yi dijital ekonomi odaklı geliştirmeyi amaçlamaktadırlar.

Kayhan Karlı

YÖM Okulları Kurucusu
Öğrenme tutkunu olan Karlı kendisini öğrenme yoldaşı olarak tanımlıyor. Öğretmen eğitmeni ve eğitimcisi olarak dünya çapında 35 yılı aşkın süredir çalışan Karlı, öğretim materyalleri tasarlamak ve eğitim teknolojisini entegre etmek için öğretmenlerle birlikte çalışıyor. Ayrıca üniversitede öğretmen adaylarıyla çalışıyor, dersler veriyor.

Ramazan Berk Karataş

Girişimci Öğrenci
Fethiye Belediye Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi olan Ramazan Berk Karataş, pandemi sebebiyle lise hayatının yarısı sosyal faaliyetlerden uzak geçmesine rağmen bu dönemde kendini birçok alanda geliştirmiş ve kalan yarısını aktif ve verimli geçirmeye çalışmıştır. Okulunda ilk defa kendisinin katıldığı ve yazılımını üstlendiği mobil uygulama TÜBİTAK2204A proje yarışmasında ekibiyle önce İzmir Bölge Birincisi ardından Ankara’da Türkiye İkinciliği kazanmıştır. 12.sınıfa geçtiğinde ise çalışmalarına hız kesmeden devam etmiş Teknofest ve Tübitak projeleri üretmiştir. Okulunda ise bu seviyede projelerin üretilmesine öncülük etmiştir. R. Berk Karataş, Fethiye’de ilk defa gerçekleşecek olan ve ekibinin tamamı öğrenciler tarafından organize edilen TEDxFethiyeBFL etkinliğinin organizatörüdür. Berk Karataş aynı zamanda T3 Vakfı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nden 2022 yılında mezun olmuştur. Yaptığı çalışmalar sonucunda ApplyBau programı ile Bahçeşehir Üniversitesi’nden kabul almıştır.

Organizing team

Aysegul
Ulgen

Co-organizer
  • Ada Sarp Sahin
    Production
  • Ela Bağlıca
    Curation
  • Eren Emir Ayar
    Team member
  • Esma Öğütt
    Team member
  • Eylül Ada TEKİN
    Team member
  • Özgür Ekizoğlu
    Partnerships/Sponsorship
  • R. Berk Karatas
    Operations
  • Tuna Çalışkan
    Team member