Saint Sava National College Youth
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 23, 2023
Bucharest, București
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Saint Sava National College
Strada General H. M. Berthelot 23
Bucharest, București, 400211
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Saint ­Sava ­National ­College ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrei Avram

Avram Andrei este profesor de Istorie la Colegiul Național „Sfântul Sava”, având un doctorat în istorie cu o lucrare despre Emil Cioran intitulată "Emil Cioran – de la radicalismul politic la refuzul Istoriei". A prezentat lecturi de istorie în cadrul emisiunii Teleșcoala și a scris numeroase articole de opinie legate de educație.

Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu este Președintele Grupului Eurolines România, antreprenor în serie și business angel. A hotărât să devină antreprenor în urma cu 24 ani. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT. În cei 28 de ani de antreprenoriat în România, a parcurs toți pașii de la o firmă mică cu câțiva angajați până la un grup de companii cu 150 de milioane euro cifră de afaceri și 800 de colaboratori. A crescut alături de companii, a vândut, a cumpărat, a fuzionat, a dezvoltat o cultură organizațională bazată pe servicii de excelență și și-a dat seama, că mindset-ul său și al colaboratorilor chiar se poate schimba în bine. Sub conducerea sa, Eurolines Romania Group s-a dezvoltat continuu. În afara granițelor țării a dezvoltat afaceri în Germania și în Moldova. Grupul Eurolines este alcătuit astăzi dintr-un număr de 22 companii. A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca Președinte al Asociației Cărăușilor Particulari (ACPR), apoi ca Președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), încercând, prin proiecte colective, să ajute la evoluția industriilor reprezentate. În prezent este Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, membru al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coaliției Pentru Dezvoltarea României.

Gabriel Săndoiu

Gabriel Săndoiu a fost profesor de logică și filosofie la Colegiul Național 'Sfântul Sava' si coordonatorul Centrului de Excelenta in Filosofie. Inca din 1990, domnul profesor Gabriel Săndoiu a inspirat generații de elevi să se angajeze în căutarea cunoașterii și a înțelegerii profunde a lumii înconjurătoare. Cu pasiunea sa pentru predare si prin metodele sale ,a reușit să creeze un mediu educațional stimulant în care elevii au fost încurajați să-și dezvolte abilitățile de gândire critică și să exploreze idei complexe din istoria filosofiei. Prin pasiunea și dedicarea sa, a lăsat o amprentă durabilă asupra școlii și a continuat să influențeze gândirea elevilor și după absolvire el fiind cunoscut de toti elevii care au absolvit colegiul in ultimii 30 de ani.

Ioana Burtea

Ioana Burtea a terminat jurnalismul în Marea Britanie. Lucrează de 15 ani în presă și a scris timp de peste șapte ani la Decât o Revistă (DoR). A scris despre subiecte sociale și politice, acoperind sistemele de ordine publică, respectiv de justiție. Materialele ei despre justiție au fost nominalizate de două ori în cadrul Premiilor Superscrieri, în 2018 și 2019. În 2021, a câștigat Premiul I la Premiile Superscrieri, categoria Portret, pentru eseul „Vorbesc. Ca să nu știu doar eu.”.

Mircea Geoană

Mircea Geoană a devenit Secretar general adjunct NATO în octombrie 2019, fiind primul secretar general adjunct din România și primul din țările care au aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece. Mircea Geoană are o carieră de excepție atât în diplomație, cât și în politică. A ocupat funcțiile de Director în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Ambasador al României în Statele Unite, Ministru al Afacerilor Externe, Președinte în funcție al OSCE, Senator, Președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului, Președinte al Partidului Social Democrat, Președinte al Senatului României, Înalt Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice Strategice și Diplomație Publică, Președinte al Comisiei Parlamentare pentru Aderarea României la Spațiul Schengen. Domnul Geoană este un puternic susținător al integrării transatlantice și a deținut o serie de funcții internaționale, inclusiv de președinte în exercițiu al OSCE în 2001 și de reprezentant personal al președintelui în exercițiu al OSCE pentru Georgia în 2005. Este președinte și fondator al Aspen Institute România și a publicat numeroase articole despre afaceri interne și internaționale. În 2000, a fost numit Comandant al Ordinului Naţional Steaua României. A fost premiat cu Legiunea de Onoare Franceză și cu Ordinul Stella della Solidarieta.

Paulina-Alexandra Gînju

Paulina este o artistă care s-a lansat independent în industria muzicală din România cu hit-ul scris, compus, produs și înregistrat de ea în dormitor “Fetița ta de milioane”. În doar doi ani de la decizia de a renunța la cariera de psiholog și de a-și trăi visul de a face muzică, artista a reușit să transforme un gen de artă nișat într-un trend și să cânte pe scenele marilor festivaluri din țară muzica ei cu influențe electronice și balcanice. În cadrul celor două albume pe care le-a creat, "Prin Lume" și "Săraca fată bogată", Paulina își păstrează esența copilului crescut aproape de lăutari, printre casete și oameni creativi și continuă și la vârsta adultă să caute frumusețea din neconvențional.

Organizing team