Școala Gimnazială 197 Youth
x = independently organized TED event

Theme: Why not?

This event occurred on
May 13, 2023
Sector 6, București
Romania

TEDxȘcoala Gimnazială 197 Youth este un eveniment independent TEDx organizat de Consiliul Școlar al Elevilor Junior din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 197. Prin acest eveniment, structura își dorește să aducă în atenția elevilor pe care îi reprezintă idei noi, care să îi dezvolte atât pe plan școlar, cât și pe plan personal.

Primăria Sectorului 6
Calea Plevnei 147-149
Sector 6, București, 060013
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­DxȘcoala ­Gimnazială 197 ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bogdan Ion

Inspector principal - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Bogdana Bucsa

Psihoterapeut analist/Psiholog clinician
"Prima facultate a fost cea de Științe Economice. Am lucrat în vânzări și apoi în sistemul bancar câțiva ani, până am realizat că ceea ce mă definește este psihologia. Astfel, am luat-o de la capăt cu facultate, master, formare în psihoterapie analitică/jungiană. Mi-a plăcut întotdeauna să fiu printre oameni. Astăzi, sunt recunoscătoare că pot oferi sprijin și însoțire persoanelor în suferință sau aflate în proces de auto-cunoaștere."

Gabriel Luca

Cofondator - Asociația Tinerilor din Administrația Publică

Iulia-Maria Stanca

Legal Advisor & Activist în educație
"Activez în domeniul educației non-formale de 6 ani, iar în cel juridic de 4 ani. Cred în ideea de face ceea ce este drept - pentru sine și pentru ceilalți, astfel cum cred în puterea cuvântului #împreună. Consider că educația este cheia oricărei schimbări."

Miruna-Florentina Croitoru

Președinte - Consiliul Național al Elevilor
Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” din Drobeta-Turnu Severin, Miruna provine dintr-un consiliu județean al elevilor pe care l-a „resuscitat” odată cu venirea ei în funcția de președinte. După un mandat de vicepreședinte pentru organizarea internă, în ianuarie a fost aleasă președinte al Consiliului Național al Elevilor. Cumva, toate dificultățile pe care le-a întâmpinat la nivel județean, pentru a recapacita structura și a crește vizibilitatea acesteia, au ambiționat-o și mai mult, concomitent descoperind și care sunt problemele la nivel micro.

Monica Popescu

PR Manager - Itsy Bitsy

Olivia Vereha

VP of Product - Code for Romania / Commit Global
Sunt un fost jurnalist care într-o zi a descoperit cum se construiesc site-urile și aplicațiile. Și de la primul click pe IDF nu am mai dormit niciodată. Aș face ecrane în Figma cu plăcerea cu care bunica împletea fulare și șoșoni la gura sobei dacă mă scapi pe Internet și nu îmi dai oră de venit acasă. Sunt co-fondator și om mediu spre bun la toate la Code for Romania, de care o să mă las probabil la pensie, dacă o mai apuc. Cred că am jumulit tot trifoiul cu patru foi în copilărie de am avut noroc să îmi găsesc locul așa de bine în viață și mi-aș dori ca toată lumea să aibă bafta mea.

Robert-Alexandru Avram

External Affairs Advisor - United Nations Youth Delegate Romania
Robert este elev în clasa a XII-a în Ploiești și, pe tot parcursul liceului, s-a implicat activ în lupta pentru respectarea drepturilor elevilor și pentru creșterea calității educației, ajungând să conducă, în perioada 2022-2023, Consiliul Național al Elevilor, în calitate de președinte. În prezent, deține funcția de consilier pentru afaceri externe la Delegații de Tineret ai României la ONU. Robert consideră că tinerii sunt o adevărată forță și că este datoria societății să se asigure că vocea lor este ascultată, aceștia fiind, de fapt viitorii lideri ai comunităților lor.

Roxana Stan

Editor Gen, știri / Gen, revistă
Roxana este storyteller. Pentru că a scris cam orice îți poți imagina: de la proză și poezie, până la piese de teatru și cercetări academice, până s-a îndrăgostit de jurnalism. Pe lângă această pelerină de editor și de jurnalist la Gen, revistă și Gen, știri, jonglează și cu numerele și încearcă să creeze narațiuni coerente cu ele. Roxana a studiat comunicare la Literele bucureștene, cu infuzii franțuzești, din perioada în care a fost studentă Erasmus la Bordeaux și la Bruxelles. Ca trainer, a susținut ateliere de scriere creativă, jurnalism narativ și media literacy pentru adolescenți. A făcut parte din echipele Școala9 și Decât o Revistă. Dacă ar trebui să descrie în trei cuvinte lumea în care trăiește, ar alege fără să stea pe gânduri : crâmpei, cafea și senzație.

Organizing team

  • Radu-Matei Tudor
    Operations