İzmir Atatürk Lisesi Youth
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 10, 2023
İzmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

DESEM 15 Temmuz Şehitler Salonu
Alsancak, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, Cumhuriyet Blv No:144, 35210 Konak/İzmir
İzmir, İzmir, 35000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dxİzmir ­Atatürk ­Lisesi ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Kutay ERYİĞİT

Mühendis ve pazarlama danışmanı olan Ali Kutay Eryiğit, pazarlama dünyasına yaratıcı ve yenilikçi çözümler getiren CULMAR modelinin kurucusudur. Perspektifini stratejik düşünme ve titiz değerlendirme üzerine kurmuştur. Yüksek öğrenimini Middlesex University London'da tamamlamıştır ve orada bağımsız araştırmacılık yapmaktadır. Aynı zamanda Harvard Business Review'de çeşitli konular üzerine yazılar yazan bir yazardır.

Burcu OLGUNER

Burcu Olguner, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı mezunudur. 2007’den beri İzmir Devlet Opera ve Balesi kadrolu bale sanatçısı ve baş balerin olarak hala görevini sürdürmektedir. İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerini olan Olguner, “Kuğu Gölü”, “Fındıkkıran”, “Notre Dame’ın Kamburu” ve “Carmen” gibi dünyaca ünlü birçok eseri başrolde başarıyla sergilemiştir. Rusya ve Bulgaristan Uluslararası Bale Yarışmaları, Güney Kore Uluslararası Tango Yarışması, İstanbul Uluslararası Bale Yarışması ve daha nice katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda sayısız başarı elde etmiştir. Ayrıca 2010 yılında Andante Müzik Dergisi Klasik Bale Ödülleri’nde “Yılın Kadın Sanatçısı” seçilmiştir. Almanya, Japonya, Macaristan başta olmak üzere birçok ülkede düzenlenen festivallerde ve gala gecelerinde ülkemizi temsil etmiştir.

Can YURDAKUL

Can Yurdakul, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Kariyerine İsviçre'deki Novartis merkezinde başlayan Yurdakul, Warwick Üniversitesi'nde Mühendislik alanında yüksek lisans yapmıştır. Yurdakul, 2010 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Unilever'da mühendis olarak işe başlamış ve daha sonra çeşitli markalarda marka müdürü olarak çalışmıştır. Buradaki görevinin ardından Yurdakul, yaratıcı sektöre olan tutkusunun peşinden gitmeye karar vermiş ve bugün 50'den fazla yerli ve küresel markaya reklam ve dijital pazarlama hizmeti sunan "STANDBY" Reklam Ajansı'nın kurucu ortağı olmuştur. Yurdakul, dönüşümü kariyerinin temel taşı haline getirmiş ve üç ülkede faaliyet gösteren dünyanın ilk yaratıcı teknoloji ajansı "ME"yi kurmuştur. "ME"yi de bu dönüşüm hikâyesinin bir parçası olarak görmekte ve sektöre yenilikçi yaklaşımlar kazandırmaktadır. Yurdakul, "ME"yi Web 3.0, yapay zeka ve geleceğin teknolojileri için yaratıcı, ekonomik ve ekolojik projeler üretme konusunda lider olarak görmektedir. "Yenilikçi yaklaşımlarımızla pazarlama dünyasının dönüşümüne rehberlik etmeyi, pazarlama ve iletişim hikayelerini aktif yaşamaya, anlatmaktan tasarlamaya dönüştürmeyi hedefliyoruz." diyen Yurdakul, ME için vizyonunu "En sevdiğimiz şeyi yapıyoruz, geleceği tasarlıyoruz." sözleriyle özetlemektedir. Kurumsal kariyeri ve reklamcılık sektöründeki deneyimlerinden yola çıkan Yurdakul; kişisel gelişim, değişim yönetimi ve pazarlama teknolojileri gibi çeşitli alanlarda danışmanlık ve koçluk programları sunmakta ve değişen dünyaya yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Doç. Dr. Dicle YURDAKUL

Dicle Yurdakul; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) danışmanı, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi ve sürdürülebilirlik ve pazarlama alanlarında hizmet veren bir danışmanlık girişimi olan "WE.Q. Consulting"in kurucusu ve yönetici ortağıdır. Aynı zamanda Altınbaş Üniversitesi bünyesinde pazarlama araştırmaları ve davranışsal araştırmalar yürütmek üzere kurulmuş olan INOVA Araştırma Merkezi ve INOVA Nörobilim Laboratuvarı’nın kurucusu ve direktörüdür. İzmir Ekonomi Üniversitesi ve University of Texas'ta Pazarlama alanında yürüttüğü doktora çalışmalarını tamamlamasının ardından iki yıl süreyle Koç Üniversitesi'nde "Post-Doc" çalışmalarına devam eden Yurdakul, akademik kariyeri süresince İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ecole de Management de Normandie, University of Texas, University of Rhode Island, Koç Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi gibi pek çok farklı üniversitede dersler vermiş ve araştırma ekiplerinde yer almıştır. Pazarlama, sürdürülebilirlik ve davranış bilimleri alanlarında çok sayıda makalesi ve yayını bulunmaktadır. 2014 yılından bu yana UNDP IICPSD (Istanbul International Center for Private Sector in Development) bünyesinde yürütülen sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı projelerde danışmanlık ve proje yürütücülüğü görevlerini üstlenmektedir. "WE.Q. Consulting" bünyesinde Microsoft, Google ve Facebook’un da aralarında bulunduğu teknoloji devleri ile "TECH4GOOD" ve "Future of Work" alanlarında araştırmalar ve projeler yürütmekte, bu alanlarda eğitimler vermektedir. Aynı zamanda sivil toplum alanında proje yürütücülüğü ve eğitmenlik başta olmak üzere farklı görevler üstlenmekte, Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye Kurumsal Sorumluk Derneği ve Yarın İçin Şimdi derneklerinde yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

Doç. Dr. Hasan Ali DAL

1979 İzmir doğumlu olan Hasan Ali Dal, ilk ve ortaöğretimini de İzmir'de tamamlamasının ardından Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır ve ardından aynı bölümde Yüksek Lisans eğitimine başlamış, yazdığı "Çok Hızlı Dönen Tek Yıldız" başlıklı tez ile "Yüksek Astronom" unvanını almıştır. Doktora eğitimini yine Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde 18 ayrı projede yürütücü olan Hasan Ali Dal, kendi alanında "Doçentlik" unvanı almış olup 2016 yılından bu yana Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Erdem GÜLEN

Bir girişimci ve stratejik finans yöneticisi olan Erdem Gülen, Ankara'lıdır ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunudur. Kurumsal şirketlerde çalışarak sürdürdüğü kariyerine yaklaşık son sekiz senedir birçok teknoloji girişiminde yönetici veya ortak olarak görev alarak devam etmektedir. Girişimlerin büyümesi için özellikle finans ve yatırım, organizasyon ve strateji konularında rol almaktadır. Ayrıca girişimlere ve girişimcilere mentorluk yapmaktadır.

Pelin OĞUR

Pelin Oğur, lisans eğitimini Ekonomi bölümünde tamamlamış ve sonrasında Sorbonne Üniversitesi Risk Analizi ve Yönetimi bölümünü bitirmiştir. Yüksek Lisansını Finans Matematiği üzerine almıştır. Yaklaşık dokuz yıldır İtalyan bir tarım firmasında yöneticilik yapmaktadır. Burada gerçekleştirilen organik çalışmalardan ilham almış ve tarımsal faaliyetlerde çevreci sistemler geliştirmeye başlamıştır. Bu çalışmaları süregelirken Tarım üzerine lisans eğitimi almıştır ve Permakültür, Onarıcı Tarım, Sürdürülebilir Finans ve nice konuda eğitim almıştır. Aynı zamanda kurumsal firmalara iklim krizlerine karşı koyabilecekleri tarımsal projeler, raporlamalar ve tasarımlar yapan bir sosyal girişimcidir. Sivil Topluma 5 yaşında TEMA gönüllüsü olarak ağaç dikmekle başladığını belirten Pelin Oğur, yıllar içerisinde çeşitli dernek ve vakıflarda aktif olarak gönüllü olmuştur. Üniversite hayatı boyunca "çocuk hakları" üzerine aktivist çalışmalar yapmıştır. 2012 yılında İzmir’deki Mülteciler ve Sorunları üzerine yapılan projelere destek vermiş ve Avrupa Birliği projeleri yazan ekiplerde yer almıştır. 2014’ten bu yana Adım Adım gönüllü koşucusu ve antrenörü, 2022'den bu yana Adım Adım Derneği kurucu üyesi ve 2023 Dayanışma Platformu kurucu üyelerindendir. Ayrıca, Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı), TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) ve bunun yanı sıra İzmir’de yer alan birçok Sivil Toplum Kuruluşuna finansal kaynak yaratma üzerine hâlâ gönüllü olarak çalışmaktadır. Sivil toplum alanında devam ettirmekte olduğu “Tarımda Çocuk İşçiler” projesi ile erken yaştaki çocuk işçiliğine son vermek ve çocukların eğitim hakkını kazanmasını sağlamak üzerine proje yazmaktadır.

Pınar AYHAN

2000'de Eurovision Şarkı Yarışması’nda Grup S.O.S. eşliğinde, “Yorgunum Anla” adlı şarkıyla Türkiye birinciliğini kazanan sanatçı ilk kez yarı Türkçe, yarı İngilizce olarak seslendirilen bu şarkıyla ülkemizi Stockholm’de temsil etti. Başarılı müzik kariyerinin yanında TRT'de çeşitli programların sunuculuğunu üstlendi. 2008 yılında, tamamı meme kanseri hastalarından oluşan Farkındalık Korosu’nu kurarak; sanatçının, sadece sanatıyla değil sosyal sorumluluk projeleriyle de topluma yol göstermesi gerektiğine dikkat çekti. Bunlara ek olarak ZİÇEV’in Genel Kurul üyesi, ayrıca Ankara Halkla İlişkiler Derneği ve ANGİKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) üyesidir. 2020 yılında faaliyete geçen Tohumluk Vakfı’nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. "Atatürk’ün Sergi Vapuru" adlı kitabı yayına hazırlayan sanatçı okuma-araştırma ve yazma çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. 2016'da "Orada Duruverseydi Zaman", 2017'de ise "Kemâl" adlı iki belgesel-müzikal projesini hayata geçirmiştir. 2021 yılı içerisinde “Dinle Çocuk" adlı yeni müzikal gösterisini de sahnelere taşımıştır. 2019 yılından beri Başkent Üniversitesi'nde doğaçlama dersleri vermektedir.

Prof. Dr. Nevzat KAYA

1968 İzmir doğumlu olan Nevzat Kaya, ortaöğrenimini Almanya'da tamamlamasının ardından Ege Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde gerçekleştirmiştir. Doktorasını Ege Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 2013'ten beri kurucusu olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nün başkanlığını yapmaktadır. Edebiyat ve Kültürel Antropoloji üzerine çalışmalar yapan Nevzat Kaya; edebiyat, mitoloji, sinema ve benzeri kültür alanlarında eğitimler vermekte, içerikler üretmektedir.

Uzm. Dr. Ülkümen RODOPLU

Acil Hekimi, Aile Hekimliği Uzmanı ve Afet Tıbbı Uzmanı olan Ülkümen Rodoplu, hayatta kalmak ve hayat kurtarmak adına çalışmalar sürdürmektedir. Acil tıp ve ilkyardım konusunda birçok çalışması bulunan Rodoplu, WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Toplu Yaralanma Yönetimi eğitimcisidir. Ayrıca "Herkes İçin İlkyardım" adlı kitabın yazarıdır. ABD Mayo Kliniğinde Aile Hekimliği ve Acil Tıp Kliniklerinde çalışmıştır ve bu süreçte araştırmalarda da bulunmuştur. Ulusal ve Uluslararası Afet ve Acil Tıp Kongrelerinde iki yüzden fazla bildiri sunmuştur. Çok yönlü bir kişilik olan Ülkümen Rodoplu; aynı zamanda “10 Yaş Daha Genç” - Well Being Programı kurucusu, uzun mesafe koşucusu, "Sağlık İçin Egzersiz" ve "Doktor Evimizde" projelerinin yürütücüsü ve çiftçidir. Aynı zamanda sahip olduğu Youtube kanalında içerikleriyle birçok insana ulaşmaya devam etmektedir.

Organizing team

Derya
Filiz

İzmir, Turkey
Co-organizer