Gelisim College Youth
x = independently organized TED event

Theme: Geleceği Tasarlıyoruz

This event occurred on
October 13, 2023
9:00am - 2:30pm +03
(UTC +3hrs)
izmir, İzmir
Turkey

İnsan yaşamı yüzyıllardır sürekli bir değişim ve gelişim halinde. Geçmiş dönemlerde yapılan birçok teknolojik icat bu değişimin büyük bir parçası. Hızlı bir şekilde hayatımıza giren bu teknolojik icatlar hayatlarımızı hatrı sayılır bir şekilde kolaylaştırdı ve evrimleştirdi. Sağlık, ekonomi, savunma, eğitim ve medya gibi birçok alanda hayatımızın merkezine yerleştirdiğimiz teknoloji şüphesiz ki uzun bir süre bizlerle olmaya devam edecek. Peki teknolojiyi hayatımızın tam ortasına yerleştirmemiz bizleri, gençleri nasıl etkileyecek? Bugün sizlerle birlikte geleceği tasarlıyoruz.

https://youtu.be/G16-xzXd3pU?si=tdhKBtMmlhT_hmZV
https://youtu.be/-EqA7VxRoI4?si=Ol6GBdk16SqODu8W
https://youtu.be/-n74rNl3lsw?si=Q7KbSjNA6bstCpoN
https://youtu.be/eZF7dXc8ZmM?si=rDY3mW8hkA90TWeQ

Gelişim Koleji
4B 10001. Sokak izmir, İzmir, 35660 Turkey
second floor
izmir, İzmir, 35100
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gelisim ­College ­Youth events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dilruba Özcan Hocaoğlu

Karma Türkiye Kurucu Ortağı
Dilruba Özcan Hocaoğlu, lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Ana Bilim dalında tamamladıktan sonra 2. lisans eğitimini bankacılık ve sigortacılık bölümde yapmıştır. Yalnızca finans sektöründe değil medyada da aktif olarak çalışmıştır. Radyo programcılığıyla başlayan iş hayatına çeşitli televizyon programlarında sunuculuk yaparak devam etmiştir. Bu süreçte haber spikerliği, program sunuculuğu ve metin yazarlığı yapmıştır. Lisans eğitimlerinin ardından bankacılık/finans sektöründe portföy yöneticiliği ile kurumsal iş hayatına devam etmiştir. 2017 yılında profesyonel olduğu iki sektörü bir araya getirerek Reha Özcan ile dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan sesli içerik platformu Karma Türkiye’nin kurucu ortağı oldu.

Emin Evren Özcan

Doktor
Emin Evren Özcan, tüm dünyada ritim bozukluğu hastalarının kaliteli tedaviye ulaşmasını sağlayacak tanı, tedavi ve eğitim modelleri geliştirmektedir. Türkiye’ye döndüğü 2013 yılından bu yana sadece bu amaçla çalışan sayın ÖZCAN Avrupa standartlarındaki DEÜ Kalp Ritim Bozuklukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurmuştur. Avrupa Genç Elektrofizyologlar Birliği Türkiye Elçisi görevine seçilmiştir, 2017 yılından bu yana Avrupa Kalp Ritim Birliği Sertifikasyon ve Sınav Komitesinde aktif görev yapmaktadır. Her yıl yaklaşık 500 elektrofizyolojik çalışma, ablasyon ve kalp pili ameliyatı gerçekleştirmektedir. Yapay kalpli hastada ölümcül ritim bozukluğunu 'ablasyon yöntemi'yle tedavi ederek Türkiyede bir ilke izma atmış, Türk tıp tarihine geçmiştir.

Soner Yıldırım

Öğretim Teknolojileri Profesörü
Soner Yıldırım, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim dalından mezun olmuştur. Öğretim teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Michigan State Üniversitesinde tamamlarken aynı alanda doktora eğitimini de South California Üniversitesinde 1997 yılında tamamlamıştır. 1998 yılından bu yana ODTÜ Eğitim Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışan sayın YILDIRIM öğretim teknolojileri alanında birçok ulusal ve uluslararası projelere de danışman olarak katkı vermekte.

Volkan Akı

Gazeteci
Volkan Akı, 1988 yılında, Karacan Yayınları’nda ekonomi dergiciliğine adım atmıştır. Capital dergisinde Haber Müdürlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü yapmış, yine aynı dergide 4 senelik bir Yayın Yönetmenliği geçmişi de vardır. Akşam Gazetesi’nde Yayın Koordinatörlüğü ve Ekonomi sayfalarının yöneticiliğini yapan sayın AKI, aynı gazetede iş dünyası ve ekonomi üzerine köşe yazıları yazmıştır. Sabah yayınlarında ekonomi yorumculuğu ve televizyonda yayınlanan “Ekosantrik” adlı programın hem yapımcılığını hem sunuculuğunu yapmıştır. Volkan Akı 2008’den beri Stratejik İletişim Danışmanı olarak çalışmakta. 2011 yılında VodacoSocial Real Time Marketing ajansının kurucularından biri olmuş ve VodacoSocial’ın genel müdürlüğünü de üstlenmiş böylece sosyal medyada da sektörüne farklılık kazandırmıştır.

Organizing team

Gülden
Gören

Organizer
  • Aslı Akkaya
    Operations
  • Eylül Başlı
    Operations