YeniYolSchools
x = independently organized TED event

Theme: Kırılma noktası

This event occurred on
June 10, 2023
Eskişehir, Eskişehir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxYeniYolSchools
Hasan Polatkan Kültür Merkezi
Eskişehir, Eskişehir, 26000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yeni­Yol­Schools events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Fulya Genç

Balıkesir doğumlu Fulya Genç Türkiye 50.si olarak kazandığı Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Uluslararası firmalarda pazarlama alanında çalıştıktan sonra, kariyerine Yeni Zelanda’da 1 senelik bir iş deneyimi ekledi. Bu süreçte çikolata hayalini gerçekleştirmek için “Bean to Bar Çikolata” yapımı eğitimi aldı.2017’de Türkiye’nin bean to bar çikolata öncülerinden olmak üzere yola çıktı ve Aroha Çikolata’yı kurdu.

Kamil Kaplan

Sanatçı
1985 Kadirli doğumlu sanatçı, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladıktan sonra 2007 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünden 2012 yılında mezun oldu. Konservatuvar yıllarında Çetin Kıranbay ve Tuncay Kurtoğlu’nun şan sınıflarında yer aldı. Alessandto Cedrone, İbrahim Yazıcı ve Artem Makarov ile ansamble çalışmaları yaptı. 2014-2015 sanat sezonunda bünyesine katıldığı Ankara Devlet Opera ve Balesinde birçok konser, çocuk oyunu, sahne ve opera eserinde görev aldı.

Masis Aram Gözbek

Koro Şefi
Sanatçı, 1987 İstanbul doğumludur ve Türkiye Ermenileri'ndendir.[2] Çok küçük yaştan itibaren müzikle ilgilenmeye ve enstrüman çalmaya başladı. Orta öğrenimini İstanbul’da Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde yaptı.[3] 2004 yılında, Radyo Boğaziçi'nin düzenlediği, “Battle of the Bands” yarışmasında birinci, 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda üçüncü oldu.[4] 2005-2007 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda yer aldı. Dante'nin Son Günü isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi.[4][5] 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandı. 2 yıl BÜMK Caz Korosu'nda şarkı söyledikten sonra 2007 yılından 2011 yılına kadar koronun şefliğini üstlendi. 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden ayrılarak Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları, Kompozisyon Bölümü’nde okumaya başladı.[6] Şu anda MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nde eğitimini sürdürmektedir.

Muhammed Eymen Şahin

Ampute Manken
1994 Eskişehir dogumluyum. 3 yaşında geçirdiğim bir kaza sebebi ile sol bacağımı kaybettim. İlk okul ve ortaokul çağlarında basketbol egitimine baslayıp yıllarca tekerlekli sandalye ile basketbol alanında süperlig ve 1.lig takımlarında 13 sene boyunca sporcu kariyerime devam ettim. Gençlik Merkezi Tiyatro ve Sahne Sanatlarında 'Sarıkamış' ve 'Çanakkale' oyunlarında rol aldım. Kamera önü oyunculuğuna profesyonel olarak devam etmekteyim. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ile birlikte hayat hikayemi konu alan 'Parkeden Podyuma' isimli kısa film ile çeşitli film festivallerine katılım sağlamış bulunmaktayız. İlk işim olan BluTV de ki “Çıplak” dizisi 2 .sezonunda oyuncu olarak yer aldım. 3 .sezonunda yer almaya devam edeceğim. Moda Tasarımcısı Hakan Akkaya' nın FW19-20 Marie Antoniette ve 13. İthib Kumaş Tasarım Yarışması defilelerinde de podyumda yer alarak Türkiye'nin İlk ampute manken" ünvanına sahip oldum. Onur ve gurur duyacağım bu yol için de savaş vermekteyim..

Nezih Orhon

Prof. Dr. E. Nezih Orhon is the former dean and professor at the School of Communication Sciences at Anadolu University in Eskisehir, Turkey. Dr. Orhon completed his two master’s degrees in Turkey and in the USA; also gained his Ph.D. in Turkey. Besides his administrative responsibilities (chair of Cinema and television Department), he is teaching “Television Journalism”, “Production and Directing”, and “Cultural Diversity and Communication”. At the same time, he initiated European Union projects, which some of them are currently running. For instance, one of them is called “RAISD”, a Horizon2020 project. On behalf of professional experiences, Dr. Orhon worked for CNN International in Washington, DC and in Turkey; NBC News in Turkey besides his other professional experiences in The Netherlands, Colombia, Germany, and France. He is particularly focusing on vulnerable groups and related communication, media, and film work. Also, he is the program maker and presenter of a nationwide radio show called “Human Relations” on NTV Radio. Prof. Orhon authored and co-authored national and international books, book chapters, and research articles; at the same time, he took part in numerous national and international conferences. Prof. Orhon took part and held roles for UN Women, ILO, UNFPA, UNDP, IOM, and European Delegation in Turkey.

Organizing team

Mustafa
YILMAZER

Eskişehir, Turkey
Organizer

Oğuzhan
CAN

Eskişehir, Turkey
Co-organizer
  • Ahmet Fatih Altınok
    Operations
  • Ayşen Onbul Yilmazer
    Operations
  • Dilek YILMAZER
    Operations
  • Merve Yörükçü
    Curation
  • Nihal Şimşek
    Operations