SatuMare
x = independently organized TED event

Theme: #LogOUT

This event occurred on
October 1, 2023
Satu Mare, Satu Mare
Romania

De ce e important să trăim momentul oferind o îmbrățișare, în loc să trăim în lumea virtuală a Like-urilor? În ce măsură ne influențează viața de zi cu zi mediul online și timpul petrecut în lumea virtuală? Ne poate afecta relaționarea cu ceilalți faptul că din ce în ce mai multe activități le facem într-o lume paralelă cu realitatea fizică? Va înlocui inteligența artificială majoritatea activităților noastre obișnuite de zi cu zi? Încotro se îndreaptă economia noastră și cum va evolua societatea?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care invitații noștri de la ediția din acest acest an a TEDxSatuMare vor răspunde cu siguranță pe 1 octombrie 2023, în cadrul conferinței având tematica #LogOUT.

Vom avea alături de noi pe scenă speakeri care inspiră, care oferă un bun exemplu în comunitatea din care fac parte și sunt cu adevărat prezenți prin munca și devotamentul lor. Aceste personalități publice vin pentru a sprijini importanța ideii de a fi conectați unii la alții, de a ne motiva și susține reciproc și de a ne deconecta de la o lume virtuală pentru câteva momente.

Vă așteptăm la eveniment să ne deconectăm de la lumea virtuală timp de câteva ore și de a fi prezenți cu toții împreună la o conferință care aduce valoare, inspirație și generează idei fantastice pentru conectarea oamenilor între ei!

#LogOUT: Deconectează-te pentru a te reconecta la realitatea cotidiană!

Teatrul de Nord
3-5 Horea street
Satu Mare, Satu Mare, 440004
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Satu­Mare events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adrian Dragomir

Fondator Termene.ro și startAI.ro
Adrian Dragomir este fondatorul proiectelor Termene.ro și startAI.ro, partener TBF Accelerator, investitor și coordonator de grupuri de mastermind. Vede cifrele și psihologia umană ca fiind pilonii principali ai oricărui business. Este pasionat de munca cu antreprenorii și dornic să-și împărtășească experiențele și cunoștințele. Strategia dezvoltată de Adrian a poziționat Termene.ro ca lider de piață pe zona de Business Intelligence, el fiind pionier în dezvoltarea inteligenței artificiale și a tehnologiilor de tip Machine Learning/NLP pentru limba română. Adrian vine la TEDxSatuMare pentru a aborda dilema creșterii rapide a inteligenței artificiale și impactul asupra societății, deoarecce este esențial să fim conștienți și implicați în modelarea direcției în care se îndreaptă această tehnologie și să conștientizăm care este domeniul principal pe care AI nu o să îl înlocuiască: conexiunea umană.

Adriana Istrate

Antrenor de prosperitate
Adriana Istrate este antrenor de prosperitate, având o vastă experiență și mai bine de 20 de ani de muncă cu oamenii, în domenii precum cel bancar, imobiliar și managementul proiectelor. Este singura româncă care a alergat pe toate cele 7 continente, din Antarctica până la Polul Nord. Scopul ei este de a-i ajuta pe cei care apelează la ea, să-și atingă obiectivele privind împlinirea personală, indiferent dacă e vorba de activități personale sau profesionale, căci de-a lungul vieții, Adriana a învățat că fiecare dintre noi avem nevoie de atenție, validare, acceptare și contribuție. Adriana vine la TEDx Satu Mare pentru a vorbi despre modul în care lumea se îndepărtează de oamenii din jur pentru a împărți și aștepta validarea virtuală și un număr cât mai mare de like-uri. Dar ce se întâmplă atunci când utilizarea internetului nu ne mai servește așa cum ar trebui?

AG Weinberger

Compozitor, muzician
AG Weinberger este compozitor și muzician, cu o fantastică experiență de peste 35 de ani în domeniul artistic, muzical și managerial cultural atât în România, cât și în Statele Unite. AG este omul culturii, un adevărat lexicon cu experiență extinsă în toate ramurile culturale: non-profit, management cultural, muzică, producție muzicală, TV, radio, consultanță pentru înregistrări fonograme, educație muzicală și coaching. În prezent, ocupă funcția de vicepreședinte la Institutul Cultural Român, precum și cea de artist instrumentist și membru al Teatrului Evreiesc de Stat, președintele fondator al Fundației BlueSylvania și, nu în ultimul rând, fondatorul BigFoot Entertainment. La TEDxSatuMare, AG ne vorbește despre Paradoxul libertății de exprimare muzicală în contextul evolutiv actual - Mai este oare nevoie de meseria de compozitor?

Andrei Oltean

Director festival
Andrei Oltean este organizatorul primului și singurului festival de artă stradală - Sibiu International Street ART Festival (SISAF), cel mai amplu demers de acest gen la nivel național. Prin munca sa, Andrei a reușit să transforme Sibiul într-o adevărată galerie de artă pentru vizitatori, atât localnici, cât și turiști. De-a lungul anilor, Andrei a lucrat în numeroase ONG-uri și organizații culturale, ca vizionar, fundraiser, project manager, iar mai apoi devenind directorul, iar ulterior președintele Art Factory Transylvania. Andrei a venit la TEDxSatuMare să ne povestească ce înseamnă să dai #LogOUT din perspectivă artistică, în calitate de organizator de street art festival, cum putem da #LogOUT la aplicații, sisteme de operare pentru a ne putea reconecta cu mediul nostru înconjurător, cu sinele nostru. Andrei ne povestește despre arta de a trăi viața și de a savura arta stradală.

Corina Chirileasa

Psiholog clinician
Corina Chirileasa este Psiholog Clinician și Burnout Recovery Coach și a dat viața aglomerată din capitală, pe lumea mai liniștită de la sat, mutându-se într-o localitate mică din Nordul României. Fost antreprenor și jurnalist, în prezent Corina ajută oamenii să se refacă din burnout, o suferință puternic transformatoare prin care a trecut și ea pe vremea când era antreprenor. În prezent, studiază psihoterapie integrativă și psihoterapie de cuplu și familie. Corina este pasionată de traiul în natură, de animale, de grădinărit și de conectarea hrănitoare cu ceilalți. Corina a venit la TEDx Satu Mare să ne povestească despre trecerea de la activarea constantă de stres, la deconectare departe de lumea agitată, înspre reconectarea cu sine și cu ceilalți, într-o viață mai așezată și mai cu sens. După ce a trăit personal ce înseamnă burnout-ul, vorbește deschis despre experiența epuizării în podcastul ei despre burnout: Renăscut, iar pe 1 octombrie pe scena TEDxSatu Mare.

Cosmin Dărăban

Antreprenor
Cosmin Dărăban este antreprenor, CEO & Co-Founder Gomag. El este prezent în mediul online din anul 2000, fiind specializat în marketing online și eCommerce, CRO (optimizarea ratei de conversie) și tehnici de creștere a traficului și vânzărilor. De numele lui se leagă platforma Gomag, una dintre cele mai populare soluții eCommerce din România, board game-ul GoFunnel, podcast-ul Doza de eCommerce by Gomag, hub-ul de educare Academia de eCommerce și cartea eCommerce no Bull$#!t. Tot ce ai nevoie pentru a vinde online, lansată în 2019. De-a lungul anilor, alături de echipa sa, Cosmin a contribuit la creșterea a numeroase firme, iar în prezent, pe platformă se dezvoltă peste 4000 de magazine online, din toate industriile. Probabil îl cunoști și în calitate de jurat sau speaker la cele mai importante evenimente din eCommerce-ul românesc.

Dr. Răzvan Cherecheș

Coordonator UBB-Med, inovator, lider de gândire în domeniul sănătății publice
Dr. Răzvan Cherecheș este profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, un adevărat inovator și un lider de gândire în domeniul sănătății publice, care predă și schimbă paradigme în același timp. Este coordonatorul programului postuniversitar UBB-Med, care îmbină medicina bio-comportamentală cu tehnologia și inovația, dar și director al HIVE - Centrul de Inovare în Sănătate, care își propune să schimbe modul în care abordăm provocările din domeniul sănătății. Ceea ce îl face cu adevărat unic este abilitatea sa de a comunica idei complexe într-un mod accesibil și captivant. Este un trainer de vorbire în public și curatorul speakerilor la TEDx Cluj, deci știe cum să ne capteze atenția. La TEDx Satu Mare, Răzvan vine să ne inspire și să ne provoace, pentru că este omul care face legătura între lumea academică și cea a inovației.

Dr. Roxana Brătescu

Medic ginecolog
Dr. Roxana Brătescu este medic rezident obstetrică-ginecologie și inițiatoarea proiectului #corpulmeuestetemplulmeu. Sătmăreancă de origine. Și-a urmat studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, iar în prezent trăiește la Arad. Are peste 120.000 urmăritori pe rețelele de socializare, cadru folosit pentru educația Gratuită a femeilor din România privind sănătatea feminină și educația sexuală. Roxana va vorbi la TEDxSatuMare despre cât de repede evoluează lucrurile în secolul 21 și că trăim vremuri în care suntem mai conectați ca niciodată. Cu toate acestea, în mod paradoxal, această conectivitate vine adesea cu prețul interacțiunii umane autentice. Pe măsură ce ne navigăm prin viețile noastre, prin ecrane, aplicații și spații virtuale, nevoia de conexiuni semnificative devine din ce în ce mai vitală.

Máté Láng

Managing Partner, binhatch.com
Máté Láng este Managing Partner binhatch.co și are o experiență de peste 13 ani dobandită atât în corporații, cât și la 2 startupuri. În 2019 a fondat firma Binhatch (binhatch.com) pentru a sprijini organizațiile să conceapă și dezvolte produse și servicii digitale. Totodată Binhatch își propune să sprijine transformarea organizatională și modernizarea departamentelor și produselor IT proprii cu ajutorul expertizei unei echipe cu palmares de proiecte internaționale de valoare mare, la businessuri de milioane de dolari, cu o abordare focusată pe dezvoltare de produs cu excelență tehnica. Printre hobby-urile lui se numără motorsportul, CrossFitul, snowboardul, muzica și călătoriile. La TEDxSatuMare Máté vorbește despre modul în care unele comunități reușesc să nască și să crească businessuri inovatoare pe bandă rulantă, despre cum putem identifica un gol de umplut pe o piață și care este modelul de execuție care ne va costa cel mai puțin timp și bani.

Tudor Giurgiu

Regizor și scenarist
Tudor Giurgiu este fondatorul și președintele Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și al evenimentului său principal, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), precum și Academiei Europene de Film. Clujean de origine, Tudor a fost unul dintre cei 24 de lideri mondiali care au participat în 2014 la prestigiosul program Eisenhower Fellowships. Cariera sa de regizor a debutat cu filmul Legături bolnăvicioase, la rândul său câștigând numeroase premii cu filmele care-i poartă amprenta. Este producătorul sau co-producătorul a peste 50 de lungmetraje, multe dintre ele fiind premiate la importante festivaluri de film.

Organizing team

Daniel
Molnar

Satu Mare, Romania
Organizer