Tarragona
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 17, 2023
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Teatre Tarragona
Rambla Nova, 11
Tarragona, Tarragona (ca), 43003
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrea Grau

Cantant
L’Andrea t’arribarà al cor perquè a través de la música newpop explica històries que connecten amb la intensitat amb la qual vivim la vida de ben joves. Amb la veu transmet sentiments que s’entrelliguen amb la delicadesa del seu estil. Des d’una perspectiva real, profunda i sincera, descriu situacions que segurament tu també has viscut. A través de les notes i la lletra posa nom a sentiments que potser mai no t’havies adonat que existien. Actualment, juntament amb la banda d’intèrprets que l’acompanya, interpreta versions i cançons originals que ella mateixa ha compost.

Cecilia Tham

Emprenedora
La Cecilia és una futurista i emprenedora en sèrie amb 5 xerrades TEDx a les espatlles. Treballa en la intersecció de l’emprenedoria, la tecnologia, la ciència i el disseny des de Futurity Systems, l’empresa que ha fundat i de la qual n’és CEO. Es centra en resoldre problemes socials, d’alimentació, d’economia urbana i de desigualtats de gènere i racials. Té facilitat per a anticipar-se a les tendències futures gràcies a la seva capacitat d’integrar la tecnologia a la nostra vida. Pots llegir-la en publicacions com “Hackable Cities” o els seus llibres “The Future of Business”, “Future Vision 2020” i “The New Barcelona Post-Covid”. És graduada en biologia de la Universitat Emory i té un màster d’arquitectura de Harvard. A més, ha sigut membre del consell assessor del Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides X (WFPX), el Banc Interamericà de Desenvolupament i el govern de la ciutat de Barcelona.

Eleonora Viezzer

Investigadora en fusió nuclear
L’Eleonora és científica i treballa en el camp de la fusió nuclear. Segons ella, amb els àtoms que hi caben en una cullereta de cafè podríem produir la mateixa energia que si creméssim un estadi de futbol ple de carbó. La seva recerca sobre l’energia de fusió té com a objectiu resoldre la crisi energètica global i lluitar contra el canvi climàtic. Potser et sona perquè va guanyar el premi Princesa de Girona Investigació Científica 2022 per la seva tasca. És autora de més de 200 publicacions i cofundadora i codirectora del grup Plasma Science and Fusion Technology. Doctora en Física per la Universitat Ludwig-Maximilian de Munich i l’Institut Max Planck de Física de Plasma, Alemanya el 2013. Actualment, és professora titular a la Universitat de Sevilla.

Ernest Mas

Pagès
L’Ernest és cambrilenc de sempre i pagès des de la infància. Té una visió clara cap a un futur millor, tant en l’àmbit agrícola com en el planetari. Ha canviat el model d’agricultura dins i fora del territori amb Verdcamp Fruits. Codirigeix amb els seus cosins aquesta empresa familiar hortofructícola. Gràcies a la seva tasca ha guanyat els premis Pita per la innovació agroalimentària, el premi a millor productor sostenible d’Espanya pel BBVA i el Celler de Can Roca, i ha sigut finalista dels European Bee Awards. Amb un màster en agricultura ecològica de la Universitat de Barcelona, Ernest busca solucions sostenibles per a la producció d’aliments més sans i més respectuosos amb el planeta.

Javier Recuenco

Complex problem solver
El Javier és un exemple de com una persona pot aplicar els seus coneixements en la resolució de problemes en diferents àmbits empresarials i com això pot tenir un impacte important en la societat. Ha fundat les empreses Singular Solving i Singular Targeting, on aplica la personotècnia per a ajudar les empreses a superar obstacles. El pots llegir als seus llibres “Personalización” i “El pequeño libro de la Filosofía Estoica”. També el pots escoltar als programes de pòdcasts “Heavy Mental” i “Nada que ganar”. És professor en diverses institucions, incloent-hi la IUM, UNIR, CUNEF, IE, ISEM, ESIC, ISDI, INESDI, UTEL i EDAP. Ha exercit com a director acadèmic del Seminari i el Màster de Resolució de Problemes Complexos a la UNIR (Universitat de la Rioja). També ha sigut membre del Claustre d’Intel·ligència Artificial de la mateixa universitat.

Joan Anton Català

Astrònom
Potser has escoltat en Joan Anton a Catalunya Ràdio al programa de divulgació setmanal “La Terra és plana” o participant a “El Suplement”. En totes les seves col·laboracions en els mitjans de comunicació parla de la ciència de manera senzilla per acostar-la al gran públic. És pioner en utilitzar l’astronomia i l’espai com a elements inspiradors i facilitadors de discussions i formacions en l’àmbit de l’empresa. Ha escrit “Retrats d’un univers sorprenent”, “Projecte Galileu”, “100 qüestions sobre l’univers”, entre altres llibres. És divulgador científic professional, Màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València i llicenciat en Ciències Químiques, especialitat en química quàntica, per la Universitat de Barcelona.

Montse Vilà

Professora d'investigació a l'Estació Biològica de Doñana
A la Montserrat l’apassiona la conservació de la natura. Segons diuen està dins de l’1% de les investigadores mundials més influents en l’àrea de l’Ecologia. Es dedica a analitzar els impactes que generen la introducció i l’expansió de les espècies exòtiques. Com afecten aquestes invasions a la biodiversitat, els serveis ecosistèmics i el benestar humà? Ha escrit més de 210 articles científics, 40 capítols de llibre i té 7 llibres editats. Divulga el seu coneixement en diferents mitjans de comunicació, tant per al públic general com per a diferents col·lectius professionals. És doctora en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un postdoctorat a la Universitat de Califòrnia a Berkeley. Ha exercit de professora en diferents institucions, com la UAB o la Estación Biológica de Doñana (EBD-CSIC). Actualment és professora associada de la Universidad de Sevilla i professora del Programa de Doctorat de la Universidad Pablo de Olavide.

Paula Sánchez

Ballarina
Paula Sánchez és una explosió de potència i versatilitat en moviment. Et transmetrà sentiments que ni les paraules arriben a explicar. Paula és capaç de conquerir tots els reptes que se li presenten. En el món de la dansa, Paula és sinònim de fisicalitat i domini tècnic. Ha fet seva la tècnica i l’ha adaptat al seu cos fusionant la dansa contemporània amb els estils més urbans. Formada a Tarragona i passant per Barcelona ha format part de companyia jove Free Bodies, dirigida per Nico Ricchini i Nadine Gerspacher. Allí va tenir l’oportunitat de treballar amb prestigiosos coreògrafs com Danae & Dionysios, Lali Aygüade, Lisard & Clementine, Nadine Geaspacher, Jonathan Sánchez, Nico Monaco i Nico Ricchini. És artista km. 0. Des del 2015 fins a l’actualitat, Paula crea i interpreta amb la companyia La Im.Perfecta dansa, on ha participat en projectes locals de ressò internacional. A més, des de 2021, també treballa amb les companyies Skin Signals i Omnia Vanitas, a Barcelona.

Sílvia Llop

Psicòloga
La Sílvia és més feliç que mai des que va trobar el seu veritable propòsit: treballar amb persones que busquen l’amor per crear relacions de parella que valguin la pena. Abans d’això, va treballar en àrees ben diferents com el màrqueting, l’atenció al client, l’escriptura creativa i la psicoteràpia infantil. Aquest camí l’ha portat fins on és avui i l’ha enriquit personalment i professionalment. Amb una graduació en psicologia per la Universitat de Barcelona i un màster en Programació Neurolingüística (PNL), Sílvia és membre de la Federació Internacional de Coaching i Mentoring. Creu que, recuperant el control de les teves emocions, pots reforçar l’amor propi i triar millor les teves parelles. Es considera una psicòloga de l’amor que es fa moltes preguntes i sempre està buscant respostes.

Xavier Domingo

Director d'Applied Artificial Intelligence (AAI) al Centre Tecnològic Eurecat.
Abans que sortís ChatGPT, el Xavier ja en parlava, de la inteligència artificial. Fa vint anys que promou l’anàlisi de dades com a eina per millorar els processos empresarials. Xavier ha contribuït en diversos projectes de recerca, incloent-hi FRONTIER, IMPETUS, NEBULOUS, FIWARE4WATER, VITIGEOSS, SESAME, REVAMP i SIM4NEXUS. El seu treball s’ha centrat en la transferència de la tecnologia i la seva aplicació pràctica en el sector privat. La seva especialitat inclou l’ús de tecnologies de la Indústria 4.0, IoT i analítica de dades per al desenvolupament de solucions innovadores. Xavier és Diplomat en Estudis Avançats (DEA) en Intel·ligència Artificial per la Universitat de Lleida (UdL) i Enginyer en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment, dirigeix Applied Artificial Intelligence (AAI) al Centre Tecnològic Eurecat.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer

Maite
Loizate

Tarragona, Spain
Co-organizer
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Patxi Castillo
    Curation