Youth@VizyonKoleji
x = independently organized TED event

Theme: ŞİFA / CURE

This event occurred on
December 10, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bahçeşehir Vizyon Koleji
Bahçeşehir 2. Kısım
Deniz Cad. Yenibahar Sok. No:1 Başakşehir
Istanbul, İstanbul, 34488
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Vizyon­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aslı Elif Tanuğur Samancı

Yüksek Gıda Mühendisi
Türkiye’nin ilk ve tek yerli propolis üreticisi BEEO’nun kurucularından, ulusal ve uluslararası 51 farklı ödüle layık görülmüş bir kadın girişimcidir. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra 17 yıl boyunca arı ürünleri sektöründe Ar-Ge ve Kalite Direktörü olarak görev yapmıştır. Yüksek lisans öğrenimini İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitenin İşletme Fakültesinde MBA eğitimini gerçekleştirdi. Düzce Üniversitesi Biyoloji Bölümünde Doktora eğitimini tamamladı. Propolis ve arı sütünün şifasını tüm annelere ulaştırma hayaliyle yola çıktı ve girişimci olmaya karar verdi. Türkiye’de ilk kez “Sözleşmeli Arıcılık” modeli ile üretmek ve propolis proses yöntemini geliştirerek insan tüketimine uygun hale getirmek için eşi Ziraat Yüksek Mühendisi Taylan Samancı ve Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu ile 2013 yılında firmasını kurdu. Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Burcu Karadağ

Neyzen
İlkokuldan sonra İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. “Ney”, Türk Musikisi Solfej ve Nazariyat, Batı Musıkisi dersleri aldı. Çalgı Eğitim Yüksek Bölümüne girdi. Yüksek lisansını Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türk Müziği Konservatuarlarında, 4 yıllık Lisans Ney Eğitimi Üzerine Bir Öneri” teziyle tamamladı. 1996 yılında “ebru” sanatını öğrenmeye başladı. 1998-2012 yılları arasında Caferağa Medresesi’nde ney dersleri verdi, birçok öğrenci yetiştirdi. 2013 yılında bir kadın ney icracısı tarafından yayınlanmış ilk albüm olma özelliği taşıyan NEYZEN adlı albümü yayınlandı. 2013 yılında ‘MEŞKTE NEY EĞİTİMİ’ adlı kitabı yayınlandı. ‘Ney in Ethno Jazz’ albümünü yayınladı. Karadağ’a ait projenin ilk ürünü olan ‘Ney In Ethno Jazz’; Anadolu’nun farklı yörelerine ait köklü melodileri modern caz tınılarıyla buluşturuyor. Sanatçı, Haliç Üniversitesi’nde Ney öğretim üyesi görevine, yeni çalışmalarına ve ebru çalışmalarına devam ediyor.

Öznur Cüre

Paralimpik Milli Okçu
1 Ekim 1997'de İstanbul'da doğdu. 17 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci oldu. Millî okçu Bahattin Hekimoğlu'nun daveti ile Okçular Vakfı'nda okçuluğa başladı. Çek Cumhuriyeti’nin Novo Mesto kentinde düzenlenen Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası’nda elde ettiği dereceyle Tokyo 2020 Yaz Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı kazandı. 2020 Yaz Paralimpik Oyunları'nda bireysel bileşik açık ve karma takım bileşik etkinliklerinde yarıştı; takım açık kategorisinde gümüş madalya kazandı. 2021 yılında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde yapılan 7. Fazza Uluslararası Para Okçuluk Turnuvası'nda dördüncü oldu. Dubai'de gerçekleşen 2022 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda takım arkadaşı Sevgi Yorulmaz ile birlikte Makaralı Yay Kadın Çiftler kategorisi yarıştı. Sıralama atışları sonucunda 1344 puanla dünya rekorunu kıran takım, altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Sanem Yıldız

Askıda Ne Var? ve Kampüste Ne Var? Genel Müdürü
Sosyal girişimciliğin önemli isimlerinden Sanem Yıldız, Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce İşletme ve Ekonomi Bölümlerinde çift anadalını, Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksek lisansını derece ile tamamlamıştır. 10 yıldır üniversite öğrencilerinin hayatına dokunan ve Forbes tarafından "İnternette Çığır Açan 50 Girişim"den birisi seçilen Askıda Ne Var & Kampüste Ne Var sosyal girişimlerinin; On The Move Gençlik Ajansı’nın genel müdürü ve partneri olarak kariyerine devam etmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi'nde part-time öğretim görevlisi olarak yüksek lisans programlarında sosyal pazarlama dersi vermektedir. Gençlik iletişimi, girişimcilik, sosyal marka ve değer pazarlaması alanlarında stratejik danışmanlık yapmakta ve her yıl büyük konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Medya Araştırmaları Merkezi'nin Genel Kurulu, TurkishWIN'in Vizyon Kurulu, Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği Denetleme Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürmektedir.

Sencer Solakoğlu

Çiftçi, TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı
1974 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sencer Solakoğlu orta ve liste eğitimini İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Amerika’da “University of the Pacific” üniversitesinde iktisat bölümünü bitirmiş, akademik kariyerini Psikoloji davranış bilimleri konusunda aynı üniversitede 2003 yılına kadar devam etmiştir. 2003 yılında kesin dönüş yaptıktan sonra 2009 yılında ülkenin en önemli eksiği ve ihtiyacı olarak gördüğü tarım ve hayvancılık konusunda yatırım yapma kararı almıştır. Bu hedefle 2009 yılında süt üretmek üzere Avrupa’nın örnek çiftliklerinden biri olarak kabul edilen Feyz Çiftliğini kurmuştur. Feyz Çiftliği 2300 hayvan varlığı, 1200 sağmalında ortalama 40kg süt verimi, 6000 dekar alanda kesif ve kaba yem üretimiyle tam entegrasyonu tarladan sofraya sağlayabilen örnek bir aile işletmesidir. Solakoğlu aynı zamanda, Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır yetiştiricileri Derneğinin (TÜSEDAD) başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Tufan Kıymaz

Akademisyen, Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Tufan Kıymaz, Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesidir. Akademik çalışmaları zihin felsefesinde bilincin bilimsel açıklamasının imkanı ve iyi oluş felsefesinde çağdaş Stoacı erdem etiği konularına odaklanan Dr. Kıymaz, ayrıca Bilkent Üniversitesi Öğretim ve Öğrenim Destek Merkezi bünyesinde öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik öz-gelişim odaklı çalışmalar yürütmektedir.

Ümit Aktaş

Fitoterapi, MSc, Akupunktur, MD, Doktor, Yazar
1970 doğumlu olan Dr. Ümit Aktaş, Türkiye’de Fitoterapi uzmanı olarak eğitim alan ilk Tıp doktorlarından bir tanesidir. Tıp Fakültesi eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Akupunktur Uzmanlık eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Fitoterapi Yüksek Lisans eğitimini ise Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamlamıştır. Dr. Ümit Aktaş İstanbul’da kendi kliniğinde hasta kabul etmektedir. Dr. Ümit Aktaş, İlaçsız Yaşam, Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi, Mutluluk Kürleri, Diyabet ve Zayıflama Kürleri, Mutluluk Kürleri 2, Yaşam Sevinci ve Koronadan Korunmak Mümkün adlı kitapların yazarıdır.

Yasemin Meriç Kazdal

Klinik psikolog, Psikoterapist, Yazar
1981 yılında doğdu. Başarı bursu ile girdiği Bilgi Üniversitesinde Psikoloji ve Tarih bölümlerinde çift ana dal eğitimi aldı. Klinik Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini tamamladı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniğinde saha çalışmalarını tamamladı. İngiltere Southampton Hastanesinde yetişkin ve çocuklarla çalıştı. Çok sayıda meslek içi eğitimi aldı.2006 yılında Yorum Psikoterapi Merkezlerini kurdu ve halen bu merkezlerde yetişkin ve çocuklarla psikoterapi yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda uzmanlık alanı ile ilgili içerik üretimi ve danışmanlığı yapıyor, kurumlara eğitimler düzenliyor, üniversitelerde psikoterapi uygulamalarıyla ilgili dersler veriyor. “Döngüyü Kırmak” ve “Sakin Ebeveynlik” yaklaşımlarının yaratıcısıdır. Bu alanlarda 10 yılı aşkın süredir çok sayıda eğitim düzenlenmiş ve birikimlerini Sakin Ebeveyn isimli kitabıyla okurlarına aktarmıştır.

Organizing team

Nazan
Çakarel Yurdakul

Istanbul, Turkey
Organizer

Ayşenur
Herkesecan

İstanbul, Turkey
Co-organizer