Denizli
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 14, 2023
denizli, Denizli
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Merkezefendi Kültür ve Sanat Merkezi
Merkez Efendi, 20010 Merkezefendi/Denizli
denizli, Denizli, 20010
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Denizli events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Akasya Asıltürkmen

Akasya Asıltürkmen, 14 Nisan 1977 tarihinde İstanbul'da ailesinin ikinci çocuğu olarak doğdu. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun açtığı kursa katılan Akasya Asıltürkmen, sonrasında da Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Yan Etki Sahne, Emek Sahnesi, Bo Sahne gibi tiyatrolarda çalışmıştır. Günümüzde ise sinema, dizi ve tiyatro çalışmalarının yanı sıra profesyonel olarak reklam seslendirmesi yapmaktadır. Göztepe Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başlayan öğretmenlik macerasına da bir yandan devam etmektedir. Pana Akademi'de "Etkili ve Güzel Konuşma" dersleri ve "Kamera Önü Oyunculuk" eğitimi; Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Kamera Önü Oyunculuk" ve "Oyuncu Yönetimi" dersleri vermiştir. Ayrıca şirket eğitim programlarına katılmakta ve kendi oluşturduğu "Yaratıcılık Atölyesi" çalışmalarına devam etmektedir. Bununla birlikte dört adet yayımlanmış çocuk kitapları bulunmaktadır. Yaklaşık yedi senedir de sosyal medya mecraları için içerik üretmektedir.

ALPER KAYMAN

1988 Denizlide doğdu. İlk orta lise ve üniversite eğitimini Denizlide tamamladı. Halen Pamukkale Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Çocukluk döneminde merakla başlayan müzik hayatına aktif olarak 2006 yılı itibari ile profesyonel seviyeye taşıyıp çeşitli yerel ekiplerle çalıştı. 2012 yılı itibari ile Necati ve Saykolar müzik grubunda kurucu üye olarak başlayıp müzik kariyerine aktif olarak devam etmektedir. Bunu yanı sıra stüdyo müzisyenliği, aranjörlük, söz yazarlığı ve bestecilik yapmaktadır.

ALPHAN MANAS

Alphan Manas 30 Temmuz 1962 tarihinde İzmir’de doğdu. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. 1987 yılında New York Eyalet Üniversitesi’nden (SUNY) Üretim Yönetimi konusunda lisansüstü diplomasını almıştır. 1986 yılında Tenba‘nın New York fabrikasında Üretim Müdürü olarak çalışmıştır. 1987 yılında Fortune 500’e dahil Vicks Corp’a bağlı, Sears, K-Mart ve JC Penny gibi zincir devlere dünya çapında hazır giyim üretimi yapan Colonial Corp’un Ülke Müdürü olarak Türkiye’ye dönmüştür. 1988 şubat ayında OT-VT alanında çözümler sunan Exim’in kurucu ortağı olmuştur. Aynı zamanda şirketin 10 yıl Genel Müdürlüğünü yapmıştır. 2005 yılında Deloitte Fast 50 programı ile Türkiye’nin son beş yılda en hızlı büyüyen 39 teknoloji şirketinden biri olan Exim, aynı yıl Fast 500 EMEA programında sıralamaya katılan 500 uluslararası şirket içerisinde 185. olmuştur. 1997 sonrası Teknoloji Holding’in tüm şirketlerinin kurucu ortağı oldu. Bunların arasında dünyanın en büyük EFT-POS üreticisi Ingenico‘nun Türkiye distribütörü ve bölgesel çözüm ortağı Planet ve Üçüncü Parti Kredi Kartı/Debit Kart/EFT-POS Hizmeti veren Universal Kart Hizmetleri ve Bilişim sektörüne hizmet veren teknik servis şirketi Teknoser’de bulunmaktadır. Teknoloji Holding ile İran’da Eniac-Tech’i, Ukrayna’da Technology Ukraine ve Mısır’da Technology Egypt’i kurmuştur. Türkiye’de de yazılım şirketi Veriset’in satın alınmasında yer almıştır. Teknoloji Holding’in hem kurucu ortağı hem de Yönetim Kurulu Eş Başkanı olarak 18 yıl grubun ‘İş ve Pazar Geliştirme’ faaliyetlerini bizzat yürütmüştür. 2006 yılı şubat ayında Teknoloji Holding’de yer alan yedi şirketi bünyesine alarak ayrıldı ve merkezi Hollanda’da bulunan Brightwell Holdings BV‘yi kurdu. Brightwell Holdings BV olarak 24 şirkete yatırım yaptı. Seri ve İnovatif Girişimci olarak 10‘dan fazla sektörde çalışmaları bulunmaktadır. Yurt dışında Eclipse Aviation, Heuliez/ MIA Electric Car, Synergethic/ Tilter Electric Car, Think Electric Car ve SAAB‘ın satın alınması için teklif verdi. Synergethic/ Tilter Electric Car‘ın satın alınması sürecini yöneterek ortak olmuştur.

BARIŞ ŞANLISOY

1980 yılında Denizlide doğdu. İlk orta lise eğitimini Denizli’de tamamladı. 1993 yılında gitar çalarak müziğe başladı. 1999 yılından bu yana aktif olarak bir çok grup ve müzisyenle çalıştı 2012 yılından bu yana Necati ve Saykolar grubunda Bas Gitar çalmakta.

BERK İMAMOĞLU

Yaklaşık 15 yıllık mühendislik ve yöneticilik kariyerinin ardından 2013 yılında ortağıyla birlikte Türkiye'nin ilk sesli kitap dükkânı Seslenen Kitap’ı kurmuştur. Türkiye'de sesli kitap sektörünün öncüsü olan bu girişim, hızla büyüyerek dikkat çekici başarılara imza atmıştır. 2017 yılında, İsveç merkezli sesli kitap şirketi Storytel, Seslenen Kitap'ı satın almıştır. Berk İmamoğlu bu satın almanın bir parçası olarak Storytel Türkiye'nin ülke müdürü olarak görevini günümüzde de sürdürmektedir. Önce Seslenen Kitap ve şimdi Storytel ile Türkiye’deki sesli kitapların yaygınlaşmasını sağlayarak çalışmalarına devam etmektedir.

EVREN AYNA

1978 yılında İzmir’de gözlerini açan Evren Ayna sırasıyla; 1992’de Denizli Anadolu Lisesi’nin ortaokul bölümünden, 1995’te Maltepe Askeri Lisesi’nden, 1999’da Hava Harp Okulu Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 2. Ana Jet Üssü’nde pilotaj eğitimini tamamlamış ve 2001 yılı mart ayında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına “F5 Av Önleme Pilotu” olarak atanmıştır. 2004 yılına gelindiğinde ise Türk Yıldızları’na seçilmiş ve 2014’ün şubat ayına kadar sırasıyla; 3 numara, 5 numara, 6 numara, 7 numara, 8 numara ve 1 numara (lider) olarak uçmuştur. Türk Yıldızları ile 1500 saat üzeri ve 200’den fazla resmi gösteriye imza atmıştır. Türk Yıldızları’nın pek çok hareketinin mucidi ve gösteri paketlerinin yaratıcısı olmuştur. Bu süreç içerisinde Konya Selçuk Üniversitesi’nde “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” üzerine yüksek lisansını tamamlamıştır. 2014 yılının şubat ayında Türk Yıldızları ve Hava Kuvvetleri’nden ayrılmış ve uçuş̧ hayatına Türk Hava Yolları’nda Airbus 319/320/321 uçak tiplerinde devam etmiştir. 2017 kasım ayında tekrar Türk Hava Kuvvetleri’ne katılmış, 2. Ana Jet Üssü 121. Jet Eğitim Filosuna “Uçuş̧ Öğretmeni” olarak atanmıştır. Toplam 7000 saatlik uçuş̧ kariyerine sahip olan Evren Ayna, aktif olarak 2. Ana Jet Üssü’nde “Filo Komutanı” olarak görevine devam etmektedir.

GÜÇLÜ METE

Güçlü Mete İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur. Kariyeri boyunca Star TV’de Arka Sokak programında Mizah Programı Sunuculuğu, TRT 1’de Öğleden Önce hafta içi kuşak Programı Sunuculuğu, ATV’de Ahmet Vardar Soruyor programında kısa dönem seslendirme, Kanal D’de yayınlanan İyi Kötü Çirkin programı için Belgesel Yapımcılığı ve Sunuculuk yapmıştır. Yayın hayatının yanı sıra Best FM’de Genel Yayın Yönetmeni, Alem FM’de Haber Programı, Radyo Time’da Genel Yayın Yönetmenliği, Show Radyo’da Haber Programı, Kafa Radyo’da Genel Yayın Yönetmenliği yapmıştır. Günümüzde ise hafta içi her gün 09.00-10.00 saatleri arasında Kafa Radyo’da Kripto Odası programını hazırlayıp sunmaktadır.

NECATİ KARADAYI

1979 yılında K. Maraş Elbistan’da doğdu. İlkokul eğitimini Elbistan’da orta ve lise eğitimini daha sonra ikamet edeceği Kütahya, Tavşanlı'da tamamladı. Üniversite eğitimi için Denizli’ye gelen sanatçı burada grup arkadaşlarıyla birlikte müzik çalışmalarına başladı. 2012 yılından beri Necati ve Saykolar grubunun solistliğini yapmakta olan şarkıcı evli ve bir çocuk babası.

ÖZLEM MEKİK

Özlem Mekik, 28 Temmuz 1981'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tur Operatörlüğü ve Seyahat İşletmeciliği bölümünü bitirmiştir. 2004 yılının sonunda zincirin ilk halkası olan ve Türkiye'nin ilk "Yeni Nesil" fasıl eğlence merkezi olan Levent Ziyade Fasıl'ı kurmuştur. Levent Ziyade Fasıl, Türkiye'de o dönem kurulan ilk yeni nesil fasıl mekânı ününe sahiptir. En İyi Eğlence ve En İyi Fasıl alanlarında 6 farklı ödüle layık görülen Ziyade Fasıl, şef Özlem Mekik'in kariyerinin yükselişindeki ilk basamağı olmuştur. Sunuculuk yaptığı kanallarda verdiği tariflerin püf noktalarını derleyip oluşturduğu kitabını, 2015 yılında Alfa Yayınları aracılığıyla “Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri” ismiyle yayımlamıştır. 2018 Troya Yılı kapsamında Opet ve Çanakkale Valiliği ile birlikte Türkiye’de Antik Çağ dönem yemeklerini araştıran tek şef olan Özlem Mekik, bu çalışmanın sonucunda Antik Çağ döneminin özel bir tatlısı olan Globi’yi günümüze uyarladı ve "Çanakkale Troya Tatlısı" adıyla bu bölgeye kazandırmıştır. 2018 yılında Merkezi Brüksel'de bulunan ve uluslararası platform olan ITQI (Taste & Quality Institute), kendi bünyesinde oluşturduğu dünyanın her yerinden gelen 144 Masterchef'ten oluşan jüri üyelerinin arasında Şef Özlem Mekik'de bulunmaktadır. Türkiye'yi bu platformda temsil eden ilk ve tek kadın şef olmuştur. Özlem Mekik ekranlarda yemek programı dışında ShowTürk ve Tv8 INT ekranlarında iş insanlarına yönelik “Business Time” adlı 5 yıldır var olan programın sunuculuğunu halen yapmaktadır.

PELİN BATU

Pelin Batu 1978’de doğdu. Marymount Lisesinden mezun olduktan sonra New York Üniversitesinde Edebiyat ve Drama okumuştur. Boğaziçi Üniversitesi Tarih lisansını bitirdikten sonra yine aynı okulda Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Sinema kariyerine Ferzan Özpetek ile başladıktan sonra pek çok filmde oynamıştır. Belgesellerde görev aldı ve çeşitli televizyon programları yaptı. Arkeoloji ve çevre konularını irdeleyen “Memleket Hikayeleri” adlı bir gezi programı ve “Yüzleşme” adlı bir tartışma programı hazırlayıp sunmuştur. İlk kitabı “Glass/Cam” 2003 yılında Yapı Kredi Yayınlarından çıkmıştır. Bunu 2009 şiir ikinci kitabı “The Book of Winds” (Rüzgarlar Kitabı) yayımlanmıştır. Bu iki eseri "Resim Defteri" ve "Kayıp Şeyler Divanı" adlı kitapları takip etmiştir. Milliyet Gazetesinde Köşe Yazarlığı yapmış ve pek çok dergide makaleler yazmıştır. Hala Atlas Tarih Dergisi’nde yazıları yayımlanmaktadır. 2018 yılında daha önce dergilerde yayımlanan şiirlerini “Labirentin” başlığı altında kitaplaştırdı ve “Her Şey bir Hikaye ile Başladı” adlı mitolojik şiirleri İnkilap Yayınlarından çıkmıştır. “Hayatın Seyrini Değiştiren Kadınlar” adlı biyografik eseri 2019 yılında yayımlanmıştır. Türkiye ve çevresinde pek çok sivil toplum örgütüyle çalışıp insan hakları ve çevre meseleleri için çalışmaktadır.

SERHAT ERGÜR

1982 Denizli doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Denizli'de, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesinde tamamladı.1998 yılında başladığı müzik hayatına halen Necati ve Saykolar grubunda aktif davulcu olarak devam etmekte, ayrıca özel eğitim kurumlarında davul ve ritim armonizasyonu üzerine eğitim vermektedir.

Organizing team

esra
kasapoğlu ünlü

Denizli, Turkey
Organizer

şeref
arpacı

Co-organizer