Baneasa
x = independently organized TED event

Theme: The Naked Trruth

This event occurred on
October 7, 2023
Bucharest, București
Romania

The Naked Truth is the theme selected for the third edition of TEDxBaneasa and it has the role to place us face to face with reality, beyond fake news, filters, apologies and unrealistic expectations or unreachable objectives that hold us back.
We have a wide array of topics, some more delicate, other emotional, other technical because we need tools to find out our own truth and we need to let ourselves inspired by the stories and the reality of others. As for our previous editions, we aim for our speakers to provide as many AHA moments as possible and to stir the necessary courage so one can move a step further wherever necessary, personally or professionally.

Șoseaua București-Ploiești 42D
Bucharest, București, 061443
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Baneasa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alexandra Coravu

“Mă consider o persoană norocoasă: de când mă știu, am avut șansa de a întâlni oameni-far, care mi-au deschis inima și mintea, fiindu-mi sprijin în evoluția mea. Ei m-au inspirat să-mi găsesc misiunea: la rândul meu, astăzi le sunt sprijin oamenilor, de la mic, la mare, în călătoria lor de dezvoltare. Prin coaching, training, mentoring sau ca speaker, susțin oamenii să își descopere și să își manifeste potențialul maxim. Iar să mă aflu pe scena TEDx, în calitate de vorbitor, este un vis devenit realitate mai repede decât speram. Este, totodată, o onoare și o responsabilitate. Ceea ce vă promit este că îmi voi deschide inima în fața voastră, împărtășindu-vă unul din adevărurile care pe mine m-a eliberat, ajutându-mă să fac încă un salt în evoluția mea. Un adevăr care cred că vă poate fi sprijin și vouă, în călătoria voastră de dezvoltare.”

Alina Comănescu

Alina este Expert în comunicare, cu peste 15 ani de experiență internațională în sectoarele public și privat. Fondatoarea Asociației Sănătate pentru Comunitate; navigator de pacienți ocologici, patient expert și patient advocate. Timp de peste 5 ani a participat activ la inițiativele și activitățile promovate de grupurile de lucru ale Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer (ECPC) – vezică urinară și cancere rare, furnizând contribuția Europei de Est și a României. Fost membru al consiliului de administrație al Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer. Membru al Grupului de experți al pacienților și al Comitetului Independent de Monitorizare a Datelor din cadrul European Organisation for Research and Treatment of Cancer. Membru al Panelului de Leadership Global al Fight Cancer Global. Actual membru al consiliului de administrație al Digestive Cancers Europe. Membru Novartis Breast Cancer Global Oncology Patient Insights Panel. Cercetător în cadrul proiectului PREFER finanțat de Innovative Medicines Initiative (IMI). Membru al boardului de experți din cadrul Innovative Health Initiative (IHI). Coordonatoarea Acțiunii HPV România, pilot în cadrul proiectului european HPV Action Network coordonat de European Cancer Organization.

Andrada Vincze

Andrada Vincze este doctor în psihologie și specialist în psihologie sportivă aplicată. Ea lucrează cu sportivi, antrenori și părinți în diferite formate. O categorie importantă din clienții săi o constituie sportivii de performanță de toate vârstele, incluzând un număr substanțial desportivi din loturile olimpice sau din primele ligi din întreaga Europă. De asemenea, între 2017 și 2018 a fost psihologul Echipei Naționale de Fotbal – Tineret a României. Andrada este și fondator la Happy Champions (https://happy-champions.com/ro) o platformă prin care livrează ateliere părinților sportivilor pentru a facilita performanța și bunăstarea sportivilor. Andrada a fost o sportivă de performanță și membră a echipei naționale de tenis de masă în anii ei de juniori. Ulterior, a obținut o dublă diplomă de licență, în educație fizică și sport și în psihologie. Îmbinare acestor două domenii este ceea ce-i aduce multă bucurie. Ceea ce iubește în slujba ei sunt schimbările pozitive mici, dar vizibile; lucrurile mărunte pe care ieri nu le-au stăpânit oamenii cu care lucrează, dar care acum sunt la locul lor. Ea îmbină munca sa practică cu cercetarea pentru a realiza cele mai eficiente intervenții.

Bogdan Stamatin

Bogdan este manager cultural. În prezent conduce Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. Înainte, a fondat și coordonat timp de șase ediții festivalul de film comparativ Câmpulung Film Fest. A lucrat șase ani ca fotoreporter în presa bucureșteană și a început ca designer grafic. A locuit și studiat în Spania, Danemarca, Franța și India. Când a plecat la 18 ani din Câmpulung, și-a jurat să nu se mai întoarcă niciodată. Astăzi e cetățean de onoare al orașului.

Damian Alexandru Anfile

Damian Anfile, după formare teolog, după gust pasionat de istorie și colecționar de cunoștințe. Deși încă destul de viu, îmi fac veacul prin curtea cea mare a baronului Bellu din București, unde caut noi și noi povești despre cei foarte mulți care s-au strâns acolo. Le mai caut urmele și prin oraș, în umbre ale caselor vechi, file de memorii și amintiri ale altora. În general, caut să aflu și învăț cum să caut. Iar ca să-mi treacă de urât, îmi place să privesc vinul roșu în pahar prin fumul narghilelei, de preferat la un taifas cu dichis.

Laurențiu Caramete

Fiind pasionat de spațiu și de misterele lui încă de mic, a urmat un traseu pe un profil real în școală, obținând o licență în matematică-fizică la Universitatea din Petroșani, a continuat cu un master la Facultatea de Fizică a Universității București (Fizica atomului, nucleului, particulelor elementare, astrofizică și aplicații), apoi și-a luat doctoratul în astrofizică la Universitatea din Bonn, Germania, absolvind mai apoi și școala doctorală a institutul Max-Planck for Radioastronomy din Bonn. Întors în România, s-a angajat la Institutul de Științe Spațiale din Măgurele unde lucrează și în prezent, continuând să își dezvolte și diversifice pasiunea pentru spațiu. A participat și coordonat numeroase proiecte naționale și internaționale,participând la experimente și misiuni spațiale. În prezent coordonează eforturile de participare la misiunea spațială LISA, una dintre cele mai mari misiuni ale Agenției Spațiale Europene. Echipa condusă de el s-a calificat in finala Galei Cercetării Românești, Ediția I (2023), organizata de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării la Ateneul Român.

Luca Știrbăț

A început mai întâi cu pasiune pentru calculatoare și programare, participând la olimpiada internațională de robotică în Indonesia în clasa a 7-a. Ulterior, pasiunea pentru tehnologie s-a transformat în pasiune pentru start-ups, primul produs la care a lucrat fiind o vestă de semnalizare LED pentru bicicliști. Ușor-ușor, a construit un start-up studio, Creative Motion, unde 30 de tineri GenZ lucrează împreună la startup-uri cu impact în societate. Printre clienții lor se numără Bonas, Redbull, Romanian Business Leaders și Neversea. Acum un an, organizația lor a preluat și unul din cele mai mari acceleratoare de business din Polonia, ReaktorX, pe care l-au scalat pe toată regiunea Europei Centrale și de Est. Prin programul de accelerare, cunoscut și ca eurovisionul startup-urilor, Luca și echipa lui ajută fondatorii de start-ups din toată regiunea să valideze ideile de business și să ridice runde de finanțare pentru extindere globală. A absolvit The Entrepreneurship Academy în 2022, la 23 de ani, și îi place foarte mult să gătească și să trăiască povești unice prin filme, jocuri și cărți. Animația are un loc special în inima lui, cu operele lui Hayao Miyazaki, Genndy Tartakovsky și Chuck Jones.

Maria Halmaghi

Maria Halmaghi are 23 de ani și a absolvit anul trecut facultatea la Vienna University of Economics and Business (WU Wien). In prezent, este interesată de ecosistemul de start-up-uri local si lucreaza ca si Marketing Specialist la Aqurate, un start-up românesc, unde în cuvintele ei “cresc și învăț cu fiecare zi ce trece – exact cum mi-am imaginat locul ideal pentru un tânăr curios”. Pe parcursul studiilor, Maria și-a dat seama de pasiunea ei pentru limbile străine iar până în prezent a studiat 4 limbi străine și este într-un stadiu incipient cu cea de-a 5-a. În opinia ei, nu trebuie sa fii perfectionist atunci când înveți o limbă străină, ci să te concentrezi pe fluiditatea conversațională, astfel încât să poți interacționa cât mai repede și ușor cu oamenii.

Nicoleta Mariana Orlea

Este specialist și trainer în Fundraising și Comunicare, actual Director de Fundraising și Comunicare pentru Autism Voice , cea mai mare organizație de specialitate dedicată copiilor și tinerilor cu tulburări de spectru autist din România. Este Professional Fellow al programului GLCAP al Dep. De Stat al SUA pentru Educație și Cultură, TOP 25 Inovatori Sociali ai anului 2022 de Ashoka România, nominalizată în cadrul (JCI) “Ten Outstanding Young Persons of 2020” la categoria “Child protection, Peace and Human Rights”, autoare de cărți și moderator de podcast. Și-a început munca în fundraising întâi ca mamă, strângând fonduri pentru propriul copil afectat, apoi strângând fonduri pentru copiii din cadrul programelor Autism Voice, și nu numai.

Paul Cimpoieru

Nu sunt om de știință (deși aș fi putut fi). Nu sunt un filosof (deși nu aș fi putut fi). Nu sunt un influencer sau o “porta-voce” în societate. Sunt PAUL CIMPOIERU. Actor. Regizor. Performer. Fiu. Tată. Iubit. Om. Om cu căderi. Om cu suișuri. Cu încăpățânări. Cu vise. Cu ne-renunțări. Și vreau să vă mărturisesc experiența mea despre MIRACOLUL vieții la firul ierbii, așa cum îl trăiesc eu ca un om normal, banal, as “a common people”.”

Silviu Toma

Silviu Toma este expert în conducere defensivă și vine pe 7 octombrie să ne povestească mai în detaliu despre acest subiect. Iată de ce merită să vii să-l asculți: – Fondator Romania Driving Experience – școala cu cea mai complexă structură de conducere defensivă din România; – Fondator Asociația Zero Accidente – care are ca scop educarea șoferilor din România, oferindu-le celor fără posibilități cursuri gratuite de condus defensiv; – Fondator Driving HERO Race – cel mai mare festival din Romania destinat șoferilor amatori – lansare 2024; – Instructor certificat internațional BMW; – Instructor condus defensiv și sportiv; – Absolvent academia de drift MYWAY Hungary – advanced level; – Absolvent școala de drift Driving Academy Greece – performance level.

Simona Mitrea

Simona este fondatoarea Romanian Gifted School, prima școală (primară, gimnaziu, liceu) și grădiniță din România dedicată copiilor cu abilități înalte. Are o experiență de peste 12 ani ca trainer în psihopedagogia copiilor cu abilități înalte și a rulat ateliere și programe de formare pentru elevi, părinți și profesori, din școli și licee. Totodată, Simona este doctorand al Facultății de Psihologie și Științele Educației, domeniul Științele Educației, cu tema „Programe pentru copii cu abilități înalte – accelerare și dezvoltare holistică”, prima teză de acest gen din țara noastră. Deși a urmat Academia de Studii Economice, Simona Mitrea a dat curs înclinațiilor sale pedagogice pe care le-a dezvoltat încă din copilărie și, în 2011, a decis să se dedice exclusiv educației, prin inițierea de programe și teste pentru copiii cu abilități înalte. Ea a făcut astfel primul pas pe calea unui proiect ce îmbină educația cu antreprenoriatul. Acesta s-a concretizează în 2020, în plină pandemie, prin înființarea Romanian Gifted School, școala adresată copiilor cu inteligență peste medie cu vârsta între 2 și 19 ani.

Vitalie Cojocari

S-a născut în 1984 într-un sat românesc din nordul Republicii Moldova, când statul se numea Republica Socialistă Sovietică Moldovenească și făcea parte din Uniunea Sovietică. Face jurnalism de aproape 20 de ani. Are experiență în jurnalismul de ziar, radio, online, dar se declară îndrăgostit de jurnalismul de televiziune. S-a mutat în România acum 16 ani. A făcut facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării la Chișinău. Are un master în jurnalism în Producția Multimedia și Audio Video la Universitatea din București. A lucrat la PRO TV Chișinău. Apoi la PRO TV București. De câteva luni a fost cooptat în echipa Euronews România, unde prezintă știrile, face interviuri în direct la Euronews România pe cele mai importante subiecte ale zilei. Este pasionat de sport, în special de tenis. Este fanul fiicei sale de 10 ani, care a demonstrat de mică talent în acest sport. Așa că nu ratează niciun meci jucat de Natalia la concursurile Federației Române de Tenis.

Ximena Ștefan

Ximena este absolventă de master în medicina psihosomatică, psiholog clinician și mentor în programe educaționale pentru adulți, cu 13 ani experiență în antrenarea unui mindset potrivit și orientat către succes.

Organizing team

Alina
Marcu

Bucharest, Romania
Organizer

Cristina
Dumitriu (Ursu)

Bucharest, Romania
Co-organizer