Nagykanizsa
x = independently organized TED event

Theme: 3. TEDxNagykanizsa 2023. - Üzenet a Földről

This event occurred on
September 15, 2023
Nagykanizsa, Zala
Hungary

HU - Immár 3. alkalommal rendezzük meg, a korábban hatalmas sikert aratott TEDxNagykanizsa rendezvényt. A TEDx előadásokhoz híven helyi kötődésű, szerteágazó és fontos gondolatokat közlünk ezen a színpadon. Az idei címünk éppen ezért: "Üzenet a Fölrdől" nevet kapta. Később több információt is meg fogsz itt találni előadókról és kapcsolódó rendezvényekről.

ENG - We are organizing the TEDxNagykanizsa event for the 3rd time, which has previously been a huge success. Consistent with TEDx talks, we will share locally relevant, diverse, and important ideas on this stage. That's why our theme this year is "Message from the Earth". You will find more information about speakers and related events later on.

Pannon Egyetem Nagykanizsa
Zrínyi Miklós u. 18.
Nagykanizsa, Zala, 8800
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Nagykanizsa events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dr. Rashef Aref

Dr. Rashed Aref Született 1970.12.07 Általános orvosi diploma, PTE, 1997 Magyar ált. sebészeti szakvizsga, 2002 Magyar szívsebészeti Szakvizsga, 2005 Európai szív-mellkas szakvizsga, 2016 PhD tudományos fokozat, 2018 Jelenleg a Zala Vármegyei Szent Rafael Szívsebészeti Osztály vezetője, a Pécs Tudomány egyetem kihelyezett szívsebészeti tanszékének vezetője. A magyar és az európai szívsebészeti társaság tagja. A Magyar szívsebészeti társáség vezetőségének tagja Vallom, hogy a gyógyítási tevékenység nem csak arra terjed, ami a felelősségünk, hanem azontúl mindent meg kell tenni, amit megtehetünk az emberek egészsége érdekében. A legjobb gyógyítás a megelőzésben, hiszen még a gyógyításnak is szövődményei vannak. Véleményem szerint az értékalapú egészségügy koncepciónak helye kell, hogy legyen a magyar egészségügyben.

Ibolya Molnár

Klinikai Szakpszichológus

János Lehota

Szakmai életutam két hivatalos pillérre támaszkodik, melyek keretet adnak, és számtalan nem-hivatalosra, amelyekért érdemes élni. 14 évig egyetemi adjunktus voltam a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán bölcseleti és turisztikai tématerületeken, majd polgármesteri kabinetvezető lettem; e keretek lehetőségek az oktatás-kutatásra, a városmarketing, rendezvény- és közösségszervező kihívások megélésére. A keretek kitöltése és áttörése azonban az utazásban, utazásszervezésben, idegenvezetésben, művészeti-irodalmi előadásokban és nyilvános beszélgetésekben ölt testet, ahol felszínre törhet és színt kaphat a bináris gondolkodás mögött rejlő számtalan árnyalat. Hiszek ezen árnyalatok vetélkedő dinamikájában, az egymást átfedő művészeti és tudományterületek játékában, ahol feje tetejére állhat egy kicsit a világ, és kiderülhet, hogy mi minden hat egymásra. E hatások és kapcsolódások ott rejlenek a jelenségek áttetsző felszínén, csak némi kapargatást követően meg kell tanulni olvasni őket. Mindez azonban végtelenített tanulási folyamatot követel, a gondolathatárokon való átkelés, átutazás megélését, az ott szerzett tapasztalatok befogadását. És, elsősorban, a közösségi életben való szervező részvételt, mert minden valódi kapcsolódás és életárnyalat a közösségekben teremtődik meg, azokat tükrözi vissza és ott csapódik le igazán.

Orsolya H. Horváth

Turisztikai és marketing szakértő
Idegenforgalmi és régiófejlesztő szakközgazdász, alkalmi digitális nomád, lakóautó mániás útkereső. Közel húsz éves tapasztalattal rendelkezik marketing, turisztikai és programszervezési területeken, amelyek elsősorban desztinációs szemléletű turizmusfejlesztésre, kommunikációra és az ágazati szereplők közötti együttműködés erősítésére, a minőség javítására irányultak. 2022 januárjában egy éles kanyarral letért a bejáratott karrierútról. Az ügyvezetői ill. főtanácsadói „kosztümös” állását a szabadúszó digitális nomádok lakóautós életére cserélte. Egy év alatt párjával bejárták Spanyolországot, Portugáliát és Marokkót, egy 25 éves lakóautóban lakva, dolgozva, élve. Az utazás neki nem csak a munkája és hivatása, hanem a hobbija és az életstílusa is egyben.

Roland Markó

Szerencsés vagyok, hiszen azt az életutat járhattam be, amit gyermekként megálmodtam magamnak. Szerencsés vagyok, hogy beutazhattam a Földet, hogy idegen népeket és kultúrákat ismerhettem meg. Az utazás még nem ért véget, most már célom is van vele.

Organizing team

Kristof
Ladanyi

Nagykanizsa, Hungary
Organizer