Budapest
x = independently organized TED event

Theme: MI és MI - A jövő már ma elkezdődött

This event occurred on
September 28, 2023
Budapest, Budapest
Hungary

A digitalizáció és a mesterséges intelligencia szerepe egyre inkább növekszik a világunkban, és a jövő már ma elkezdődött ebben az értelemben. Az üzleti világban, az oktatásban, a gyógyászatban és más területeken is egyre nagyobb szerepet kapnak az automatizálási és digitalizációs megoldások. A mesterséges intelligencia használata segíthet a hatékonyság és az innováció növelésében, de ugyanakkor fontos a technológiai fejlődés és a humán értékek egyensúlyának fenntartása is.

A jövő felé vezető úton fontos, hogy a digitális technológiák és a mesterséges intelligencia irányításában az emberi szempontok legyenek a középpontban. A jövő sikerét ma kell megterveznünk és ez azon múlik, hogy megértsük és alkalmazni tudjuk az MI fejlesztésének környezeti és társadalmi hatásait.

Workshop
Paulay Ede u. 16
Budapest, Budapest, 1061
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrea Joós

International Business School, Chief Communications Officer
Kommunikációs vezető, aki pályája során előbb a média, majd az oktatás területén tapasztalt és tanult rengeteget, hála mentorainak valamint saját hibáinak és kudarcainak. Dolgozott a hazai médiában tudománykommunikátorként, televízióban, rádióban, podcastban szerkesztőként és műsorvezetőként is. Bőséges tanári, tréneri és előadói tapasztalattal rendelkezik a kommunikáció, az oktatásmódszertan területein, valamint a tudománynépszerűsítés és az alternatív oktatás gyakorlataiban. Jelenleg az IBS-en Chief Communications Officer-ként segíti az intézmény külső és belső kommunikációját.

Ferenc Pohly

Product owner, Leopoly
A Magyar Narancs egykori újságírója az elmúlt húsz évben az online üzlet minden területén dolgozott: éveken át foglalkozott digitális stratégiával, webfejlesztéssel, tartalomgyártással, digitális marketingkommunikációval és startupokkal egyaránt. Vele indult az ős-Origo, a 197.hu, a VS.hu, az első hazai internet reklámok. Az utóbbi években digitális üzletek tanácsadója, MI startup vezető, podcaster (Meti Heteor, csúnyarosszmajom, Láncreakció), ma pedig VR és 3D fejlesztések irányítója.

Gergely Kovács

VIKI – Védelmi Innovációs Kutatóintézet – XR kutató
Kovács Gergely 2022-ben szerzett abszolutóriumot a Katonai Műszaki Doktori Iskolán, kutatási területe az immerzív XR technológiák, 20 éves tapasztalattal rendelkezik digitális projektek vezetésében, ebből 10 évet az MR/VR területén töltött. Több kormányzati projektben is dolgozott digitális fejlesztéseken, kutatási területei az MR/VR technológiák, köztük a virtuális ökoszisztémák működése és az XR lehetőségei a védelmi szférában. Munkája mellett felsőoktatási intézményekben tart előadásokat az XR technológia alkalmazásának lehetőségeiről és nagyvállalatok vezetőit készíti fel a legújabb digitális trendekből.

Imre Porkoláb

Védelmi innovacióért felelős miniszteri biztos
Hazai katonai felsőfokú tanulmányait követően a 270 éves múlttal rendelkező Sandhurst-i Királyi Katonai Akadémián végzett. 2011 júliusától az USA-ban, a NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságon teljesített szolgálatot, a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozott, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartotta a kapcsolatot. Amerikai tartózkodása alatt elvégezte a Harvard Egyetem felsővezetői tanfolyamát, illetve a Stanford Egyetem szervezeti innováció szakát. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő küldetés alapú vezetést –, a V.U.C.A. környezetben sikeres változásmenedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja.

Levente Szabados

Frankfurt School of Finance and Management Docens, Neuron Solutions Vezető tanácsadó
Gépi tanulási szakemberként és technológiai igazgatóként szerzett tapasztalatain alapulva Levente nemzetközi egyetemi és magánoktatási környezetben tanítja, technológiai tanácsadóként pedig gyakorlatban alkalmazza a gépi tanulás módszereit, véleményvezérként pedig széles körben próbálja felhívni a figyelmet a modern mesteréges intelligencia rendszerekben rejlő gazdasági, társadalmi és önmegismerési lehetőségekre. Bővebben: https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-ai/

Máté Dr. Kapitány-Fövény

klinikai szakpszichológus, adjunktus
Több mint tíz éve foglalkozik szenvedélybetegekkel, mind a terápiás ellátás, mind az addiktológiai kutatás területén. Hazai és külföldi egyetemeken tart addiktológiai témájú kurzusokat. Emellett újszerű, játékalapú prevenciós programok kidolgozását vezeti. Tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének, illetve a Magyar Addiktológiai Társaság elnökségének. A Kentaur a terminálban című novelláskötet, A terapeuta esetei sorozat Függőben – Az alkoholizmus lélektana, az Ezerarcú függőség, valamint a Holnap című kötetek szerzője

Peter Weiler

Képzőművész
Weiler Péter a rendszerváltás generációjának művésze. Munkái egyszerre táplálkoznak a szocialista múlt és az internetre épülő kapitalista világunk abszurd egyvelegéből. Weiler művészetének központi eleme a történetmesélés, a valóság és a képzelet kibogozhatatlan összefonódása adja a képek sajátos hangulatát. Weiler képeiben a hiány és a magány, a lemaradó részletek, a történetből hiányzó elemek és szereplők legalább annyira fontosak, mint a megjelenített tartalom. Weiler 2021-ben szerezte meg MFA mesterdiplomáját a New York-i School of Visual Arts Egyetemen. Jelenleg doktorandusz a MOME DLA multimédia művészet szakon. Kutatási területe az emberi kreativitás a Mesterséges Intelligencia árnyékában.

Sándor Erdős

OncoVR alapító, gyermekpszichiáter szakorvosjelölt
Mindig is érdekelt a technológia és a videojátékok világa. Orvostanhallgatóként mindig foglalkoztatott a kérdés, hogy a technológia iránt érzett szenvedélyemet és a leendő hivatásomat hogyan tudom értékteremtésre felhasználni. Így született meg 2017-ben az OncoVR program, amelynek célja, hogy kórházi kezelés alatt álló, főként daganatos gyermekek mentális egészségét támogassa virtuális valóság (VR) segítségével. 2020-ban készült el az OncoVR kalandjáték, amely egy kifejezetten kórházi felhasználásra készült szoftver. Klinikai kutatásokat végzünk, hogy jobban megismerhessük a VR gyermekek lelki egészségre gyakorolt hatását, valamint pszichológusokkal dolgozunk együtt, hogy egy napon az egészségügyi ellátás részeként tekinthessük a virtuális valóságra. Az OncoVR fiatal egészségügyi szakemberekből álló csapatának missziója, hogy a virtuális valóság egy napon receptre felírható digitális terápia legyen.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer

Alexandra
Haragos

Budapest, Hungary
Co-organizer
  • Krisztina Szörnyi
    Curation