GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: PERSPEKTİF / PERSPECTİVE

This event occurred on
October 14, 2023
Seyhan, Adana
Turkey

İtalyan Rönesansı sırasında ortaya çıkan perspektif, çizim veya resim gibi düz bir görüntüye üç boyutluymuş hissini veren uzamsal derinliktir. Nesneleri farklı açılardan görmemizi sağlayan bu uzamsal derinlik aslında farklı bakış açılarının hayatımıza kazandırdığı zenginliklerdir. Farklı bakış açıları geliştirmek, dünyayı algılama alışkanlıklarımızı değiştirmek başka seçeneklere de açık olmaktır. Olayı yeniden değerlendirip farklı açıdan bakmaya başladığımızda anlam da değişmeye başlar. Yaşadığımız zamanı değerli kılmak ve yeni fikirlere ilham kaynağı olabilmek için perspektif almak gerekir.

01BurdaPGM
Ahmet Remzi Yüreğir, Mahallesi, Erdal Acet Cd. No:1, 01130
Seyhan, Adana, 01130
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

BARIŞ SARIBAŞ

SANATÇI
Barış Sarıbaş 1979’da İzmir’de doğmuştur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümünde eğitim almıştır. 1998-2002 yılları arasında Prof. Dr. Hüsamettin Koçan Atölyesi’nden eğitim görmüş, 1999-2004 yılları arası Ekrem Kahraman’la çalışmalar yapmıştır. İlk kişisel sergisini 2002’de Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştiren sanatçı altı ödül almış, çok sayıda karma ve grup sergilerine katılmış, yurt içi ve yurt dışında workshoplara davet edilmiştir. 2004’de Moldova'da, 2005’de Amerika'da bir grup sanatçıyla çalışmalara katılmıştır. Sarıbaş’ın eserleri çoğu alanda sergilenmesi ile beraber sanatçı üretimlerine hala devam etmektedir.

DR. S. HALUK UYGUR

ALTINORAN DÜŞÜNCE VE SANAT DERNEĞİ KURUCUSU
Sebahattin Halûk Uygur (1956, Adana) fotoğrafçı, yazar, tıp doktoru, araştırmacı. Kurduğu müzeler, düzenlenmesine ön ayak olduğu sanat festivalleri ile Adana'da kent yaşamına katkı sağlamıştır. Fotoğraf ve sanat alanında çok sayıda ödüle değer görüldü; aralarında fotoğraf kitapları ve Adana'yı tanıtan kitapların yer aldığı birçok eser verdi. Uygur, 1995 yılından 2015’e kadar düzenli olarak Hürriyet, Posta, Milliyet gibi gazetelerin bölge sayfalarında gezi yazıları yazmış; "Adana Life" ve "Altınşehir Adana" isimli dergileri çıkarmıştır. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusudur. İsviçre, Romanya, Fransa, Sırbistatan, Japonya, Çin ve İran'da sergiler açtı, gösteriler gerçekleştirdi. Birçok ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmasında ve Rofife Kısa Film Yarışması'nda jüri üyesi olarak görev yaptı. Fotoğraf alanında birçok ödülün yanı sıra 2005 yılında Şinası Barutçu Kupası'nı almaya hak kazandı.

EKREM KAHRAMAN

SANATÇI, SANAT YAZARI, ŞAİR, ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI GENEL DANIŞMANI VE GENEL KOORDİNATÖRÜ
Tarsus’da (17 Ocak 1948) doğdu. Tarsus Lisesi (1968) ve İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünden (1971) mezun oldu. Ortaöğretim kurumlarında (Adana Kozan, Bandırma ve İstanbul) bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra öğretmenlikten ayrılarak (1989) hayatını tamamıyla sanatçı olarak sürdürmeye karar verdi. Yurtiçi ve yurtdışında 100’ün üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı. Ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı. 16 Resim / Sanat ödülü kazandı. UPSD (Unesco AIAP'a bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) tarafından “Yılın Onur Sanatçısı” seçildi (2016). 2. Artshow Sanat Fuarı’nda çağdaş sanata katkıları nedeniyle Mehmet Güleryüz ve Ergin İnan ile birlikte yılın sanatçısı ödülünü aldı (2019).

ERCAN TUTAL

ALTERNATİF YAŞAM DERNEĞİ KURUCUSU
ERCAN TUTAL ,completed the Bachelor of Social Sciences in the University of Tubingen- Germany in 1996. An accomplished Executive Manager, with expertise in leading the social change to close the gap between where people with disabilities are and where they should have been. Proven ability to innovate and implement social responsibility projects with local and multinational companies in Turkey. Diving is Freedom, Alternative Camp ,Dreams Academy ( İstanbul, Kaş, Kosovo , İzmir ), Social Inclusion Band , EyLAB,( Smart Accessiblity Solutions LAB ),Future Children Museum, Dreams Kitchen are ongoing projects of Alternative life Association (AYDER ). Solid experience in creating strategies and processes that enhance the integrity of socially disadvantage population into the community. Strong management and leadership skills, with ability to motivate volunteers and promote volunteerism and develop smart solutions on disability.

HÜSAMETTİN KOÇAN

BAKSI KÜLTÜR SANAT VAKFI KURUCUSU
1946 yılında Bayburt’ta doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1997-2005 yılları arasında fakültenin dekanlığını üstlendi. 1980 yılında “Türk Halk Resimleri” konulu araştırmasını tamamladı. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 1990 ve 1995 yılları arasında Derneğin başkanlığını üstlendi. Bu sürede sanatçı hakları, kamusal alanda sanat, sanatın yaygınlaşması konularında etkinlikler öncülük etti ve çok sayıda yayının üretiminde katkıda bulundu. 1991’de İstanbul Sanat Fuarı’nı ve 1993’te Genç Etkinliği kurdu. 2005 yılında kurduğu vakıfla 2010 Temmuz ayında Baksı Müzesi’ne hayat verdi. 2014 yılında TBMM Onur Ödülü’nün sahibi oldu. Baksı Müzesi nedeniyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi 2014 Yılın Müzesi Ödülü’nü aldı. “Sanat Tır” ve Sanat Çadır” gibi projelerle sanatı merkezin dışına taşıma çalışmalarını gerçekleştirdi.

ÖZLEM YALIM

ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMCISI / GAZETE KÖŞE YAZARI
ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden lisans derecesine sahip tasarımcı 20 yıllık meslek yaşamında ambalaj, ticari mekan, konut, modüler alan, sergileme, kurumsal kimlik, endüstriyel ürün, mobilya, aksesuar, etkinlik gibi pek çok farklı alanda tasarım projeleri , ürünleri ve uygulamaları gerçekleştirdi. Aralarında kurucusu olduğu Kilit Taşı Mimarlık’ın yanısıra Terminal, Koleksiyon Mobilya, Akın Holding, ORKA Grup, Pelit ve İBB’nin de bulunduğu kurumlarda tasarım yöneticiliği yaptı. Mobilya ve aydınlatma tasarımları yurt içinde ve yurt dışında, Prag, Art and Interior Exhibition, New York, ICFF etkinliklerinde davetli olarak sergilendi. Türk tasarımının ve tasarımcılarının tanıtımını amaçlayan “doT: designers of Turkey” organizasyonunu kurdu, beraberinde Fesorient, Objekült, Aquagalata projelerini oluşturdu ve sundu. Tasarımcı "Turkish Time" dergisi tarafından 2011 - 2012 yıllarında arka arkaya Türkiye'nin en yaratıcı 50 kişisi listesinde yer almıştır.

SELEN BEYTEKİN

İNŞAAT MÜHENDİSİ, MİMAR VE JAZZ MÜZİSYENİ
1987 senesinde İstanbul'da doğan Selen Beytekin 8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam'ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuar ile eş düzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müzik ile amatör olarak ilgilenirken bir yandan A Cappella korolarda söylemeye devam etti. European Voices A Cappella korosunda Viyana Konservatuarı şefi Vijay Upadhyaya ile çalıştı. Mimariye olan ilgisinden dolayı üniversitede İTÜ İnşaat Mühendisliği okudu ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift ana dala başladı. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliğini Onur Listesi'nde bitirdikten sonra Matematik Mühendisliği'ne devam etmeyip, kendi alanında yaratıcılık gereksinimi ile İTÜ'de Mimarlık okumaya başladı. Master yaparken bir yandan konser verip bir yandan da Türkiye'nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile önemli projelerde çalışmaya devam etti.

Organizing team

Hüsnü
Arda

Adana, Turkey
Organizer