IzmirUniversityofEconomics
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 28, 2023
Izmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxIzmirUniversityofEconomics
Teleferik Mahallesi, Sakarya Caddesi, No:156, Balçova/İzmir
Izmir, İzmir, 35330
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Izmir­Universityof­Economics events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andaç Yeşilyurt

Nutritionist
22 Nisan 1983 yılında Hollanda’da dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Ankara’da tamamlamış, ardından 2008 yılında Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılından beri İzmir Alsancak’da kendi ofisinde beslenme ve mutfak konusunda danışmanlık yapmaktadır. Kendini geliştirmek için California’ya giderek Dünyanın en iyi aşçılık okullarından biri olan ‘Culinary Institute of America’ da sağlıklı mutfaklar kursuna katılmıştır. Bu konudaki deneyimlerini kendi ofisinin içinde özel olarak planladığı mutfakta çekimler yaparak Youtube kanalında paylaşmaktadır. Mesleğine duyduğu sevgi ile sürekli yenilikler ve araştırmalar peşinde koşmaya devam etmektedir.

Aysu Türkoğlu

Ultra Marathon Sportswoman
2 Mayıs 2001 tarihinde Bodrum’da dünyaya geldi.2019 yılında Bodrum Fen Bilimleri Lisesinden mezun oldu. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünde 3. Sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.Yüzmeye ablasından örnek alıp, ilk olarak 7 yaşında Bodrum Spor Yüzme Kulübü’nde başladı.14 yaşında da yüzmenin açık su branşıyla devam etti.Genel olarak 5-7,5-10 kilometrelik mesafelerde yarışmaktadır.İlk katılmış olduğu uluslararası Aquamasters yüzme yarışmasında 6 Km’lik parkurda kadınlar klasman 1.si oldu. 2022 Temmuz ayının 29’u 30’a bağlayan gecesinde İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizini 16 saat 28 dakika ve 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu.

Cumhur Coşkun Küçüközmen

BASİFED Chief Economist
Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Küçüközmen iş yaşamına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda başladı (1986). Jean Monnet bursuyla gittiği Loughborough Üniversitesi’nden Avrupa İktisadı ve Finans üzerine yüksek lisans derecesini “Mevduat Sigortası” konulu tezi ile aldı (1996). TCMB nezdinde faaliyet gösteren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda görev yaptı (1996-1997). TCMB’den araştırma bursu kazanarak 1997 yılında gittiği Exeter Üniversitesi’nden “Hisse Senedi Getirilerinin Dağılımı ve Riske Maruz Değere (Var) Etkileri” konulu teziyle doktora derecesini aldı (2000). BDDK’da Risk Yönetimi Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı (2000-2005).

Gülnihal Eren

Dentist/ Influencer
8 Haziran 1984 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde tamamlamıştır. Bir dönem Amerika Birleşik Devletleri’nde akademik çalışmalar yaptı ve Boston’da yaşamını sürdürdü. 2012 yılında doktorasını tamamladı. 2018 yılında doçent oldu. Diş eti hastalıkları alanında eşi ile birlikte klinik işletmektedir. Kendisi aynı zamanda sosyal medya içerik üreticisidir. Birbirinden farklı içerikleriyle binlerce kişilik kitlesine ulaşmaktadır.

Korzay Koçak

Mentalist
Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk eğitimi almıştır. Ayrıca, Rapid Hypnosis Igor Ledochowski, JHA Modern Hypnosis Training ve James Tripp Hypnosis Training Toronto gibi hipnoz eğitimlerine katılmıştır. Uzun yıllar boyunca mentalizm sanatı üzerinde çalışmalar yapan bir profesyoneldir. İkna, manipülasyon ve beden dili konularında derinlemesine araştırmalar yapmıştır. Bugün, insanların zihinlerinde yarattığı etki üzerine gerçeküstü eylemler sunmaktadır. Mental masking konusunda uzmanlaşmış olan Korzay Koçak, insanları huzurlu yaşamaktan geri tutan her türlü engeli ortadan kaldırmak için rehberlik yapmaktadır.

Selin Gürol

Clarinet Artist
1990 yılında İstanbul’da doğan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası klarinet sanatçısı Selin Gürol, klarinetin “güler yüzlü, başarılı genç kuşak temsilcisi” ve “ilham perisi” olarak anılmaktadır. Aynı zamanda dünyanın önde gelen klarinet markaları olan “Henri Selmer Paris” ve “Vandoren Paris”in sponsorluğu altında resmi sanatçıları olup, “TEDx MEFUniversity 2022” performans sanatçılarından biridir. Lise eğitimini 2009 yılında burslu olarak Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları’nda Selen Özyıldırım’ın sınıfında, lisans eğitimini 2013 yılında Nice Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Michel Lethiec’in sınıfında tamamlamıştır. Akademik çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda doktora yaparak devam etmektedir.

Taylan Kümeli

Nutrition and Dietetics Specialist
1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden dereceyle mezun oldu. 1986 - 88 yılları arasıda ODTÜ Gıda Mühendisliği fakültesinde “Gıda Katkı Maddelerinin İnsan Sağlığına Etkileri” adlı çalışmasıyla uzman diyetisyen ünvanını aldı. 1999 yılına kadar yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli hastaneler, kurumlarda uzman diyetisyen olarak görev yaparken akademik kariyeriyle ilgili eğitimine devam etti.2000 yılının Ağustos ayında TKTaylight Beslenme ve Danışmanlık Merkezini kurdu. Klinik diyetisyenliği çalışmalarını sürdürürken; Sentez Diyeti - 1/2, Hayatın Sağlıklı Yanı, Kadınlık Yolculuğunda Beslenme, 0 - 18 yaş beslenmesi, Lezzetin İnanılmaz Hafifliği, Taylan Kümeli’den Püf Lokmaları, Taytay’ın Beslenme Çantası kitaplarını yazdı. Hali hazırda 13 bölümlük “Taylan Kümeli’den Püf Lokmaları” Bein Gurme TV Kanalında yayınlanmaktadır.

Tolga Akış

Founder&CCO
13 Ağustos 1984 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı ve ardından medyada iş hayatına başladı.Çeşitli reklam ajanslarında uzun yıllar görev yaptı. 2017 yılında kendi dijital ajansı olan Hypers.co ‘yu kurdu. Reklam alanında başarılı çalışmalar yapan Akış, birçok ünlü isimle birlikte çalışıyor. 2022 yılında Ankara ve Bursa ‘da düzenlenen TEDx konuşmalarına katılmış ve yaptığı konuşmalarla izleyicinin beğenisini toplamıştır.

Organizing team

Petek
Eryürek

İzmir , Turkey
Organizer

Belenay Ece
Aksoy

İzmir, Turkey
Co-organizer
  • Aysun AKBULUT
    Production
  • Begüm Demirdöven
    Partnerships/Sponsorship
  • Beste Çakır
    Production
  • Burak Yalçın
    Operations
  • Buse Atabay
    Team member
  • Ceyhun Yurtkul
    Production
  • damla gültekin
    Production
  • Deniz Odabaşı
    Team member
  • Deniz Tavas
    Production
  • Ece Sarımustafa
    Production
  • egehan altıncan
    Production
  • Ekin Sahin
    Production
  • Gonca Yıldız
    Production
  • Hayri Melih Kurşun
    Production
  • İlayda Aykılıç
    Production
  • İrem Deniz Çelikkale
    Production
  • Mehmet Erkin Ayyıldız
    Production
  • Melisa Aktar
    Production
  • Minel Akkan
    Production
  • Nehir Küçük
    Team member
  • Öykü Aykut
    Team member
  • Saygın Seval
    Production
  • Selin Çimen
    Marketing/Communications
  • Şeyhmus Tan
    Partnerships/Sponsorship
  • Teoman Köktürk
    Team member
  • Yaren Gökçen Güdük
    Team member
  • Zeynep Özbüyük
    Production
  • Zeynep Üstünoğlu
    Team member