SaintMichelHSWomen
x = independently organized TED event

Theme: ŞİMDİ ya da HİÇ!

This event occurred on
November 5, 2022
Istanbul, İstanbul
Turkey

Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının lisansıyla Saint Michel Fransız Lisesi’nde gerçekleşecek TEDxSaintMichelHS, bu sene St Michel Lisesi’nde konuklarını ağırlayacak. Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED “ideas worth spreading” sloganıyla yola çıkan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyondur. 30 senelik bir geçmişi olan ve konuşmaların 18 dakikayla sınırlı olduğu TED konferanslarında bugüne kadar Bill Gates, Al Gore, Jan Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende ve Gordon Brown gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

TEDx, “Ideas worth spreading” sloganının ruhuyla, TED benzeri bir deneyimi yerel ve bağımsız olarak gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir. TEDx etkinlikleri küçük topluluklara TED Talks videolarını ve canlı konuşmaları bir arada izleme ve tartışma imkânı verir. TED Konferansları TEDx etkinliklerine birer rehber olmakla birlikte TEDx etkinlikleri bağımsız birer organizasyondur.
TEDxSaintMichelHS, TED tarafından lisanslanmış ve tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonudur.

Saint Michel French High School
Cumhuriyet, Abide-i Hürriyet Cd No:17, Şişli/İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34380
Turkey
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Saint­Michel­H­S­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşe Kulin

Yazar ve Gazeteci
Ayşe Kulin, 26 Ağustos 1941 yılında İstanbul’da doğmuştur. Arnavutköy’deki Amerikan Kız Kolejinden mezun olmuştur. London School of Economics’de sosyoloji eğitimi almıştır. Cumhuriyet, Dünya ve Güneş gazetelerinde muhabirlik yapmıştır. Çeşitli dergilerde yazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yapmıştır. Ayrıca halkla ilişkiler uzmanlığı yapmıştır. Televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcılığı, sanat yönetmeni ve senarist olarak çalışmıştır. Ayşe Kulin birçok biyografik eser ve roman kaleme almıştır. Eserleriyle en çok okunan yazarlar arasına girmeyi başarmıştır. Birçok ödülün sahibi olmuştur.

Ayşegül Yalçın Eriş

Avukat
Ayşegül Yalçın Eriş, sığınmacılar ve göçmenlere yardım etmek amacıyla bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir kurum olarak 1995 yılında Ankara’da kurulan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD-ASAM) Genel Koordinatör Yardımcısıdır. Yalçın Eriş, aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği Mülteci Hakları Çalışma Gurubu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini yürütmektedir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yalçın Eriş, ayrıca 15 yıl serbest avukatlık yapmıştır. Bu süre boyunca fikri mülkiyet hakları alanında şirketler ve insan hakları alanında bireylerle çalışan Yalçın Eriş, daha sonra SGDD-ASAM bünyesinde Koruma Departmanında avukat olarak çalışmaya başlamıştır. SGDD-ASAM’daki kariyerine Proje Koordinatörü olarak devam eden Eriş, bu süreçte “Suriyeli Mülteciler için Eğitim Kampüsü ve Entegre Koruma” projelerin koordinatörlüğünü yapmıştır. Yalçın Eriş, 2018 yılından bu yana SGDD-ASAM’da Genel Koordinatör Yardımcılığını görevini yürütmektedir.

Ece Üner

Türk haber spikeri, sunucu ve gazeteci
Özge Ece Üner 1999 yılında Koç Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimi aldı. Kariyerine, 2003 yılında gerçekleşen Irak Savaşı nedeniyle NTV'de çeviri haberler yaparak başlayan Üner, 2006 yılında Star Tv'de muhabirlik yapmaya başladı. Ardından CNN Türk, Habertürk ve Show Tv gibi birçok büyük kanalda görev alan Üner günümüzde Kanal D ekranlarında yayınlanan Ece Üner ile Susma programının sunuculuğunu yapıyor

Göknil Bigan

“Giyi World”ün kurucusu, Girişimci
Kıyafetlerin yarattığı değil, kıyafetleri yaratan kadınlar tarafınından büyütülen Göknil Bigan,Ekonomi ve İşletme okudu. Uzun yıllar Koç Grubunun farklı kurumlarında çalıştı ve farklı sektörlere dair pek çok şey öğrendi.İş hayatına verdiği ara sıradında Yeniden Biz Derneği’nin temellerini attı. Çok inandığı ve sevdiği Arter’de çalıştığı dönemde yeni bir oyun kurmaya hazır olduğunu hissetti.Tam da çocukluğundan hatırladığı gibi, kıyafetlerin değerini bilen, doğal kumaşları tercih eden, emeği önemseyen, sezonluk değil zamansız bir gardırop isteyen kadını hayal etti ve Giyi world ü kurdu.

Özden Pusat

“tutumluanne.com”un kurucusu, Girişimci
Türkiye'nin 2. el çocuk ve kadın ürünlerine yönelik pazar yeri olan; ‘Anneden anneye iyi kulanılmış ürünler mottosuyla 2013’te yola çıkan; kulanıcıların satış, alış ve bağış yaparak ürün, bilgi ve deneyim paylaştığı ;kişilere, doğaya ve ekonomiye fayda yaratan” tutumluanne.com”kurucusu.

Organizing team

Zeynep
Köran

İstanbul, Turkey
Organizer

Fatma
Binöz

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • Ece Selin Alemdar
    Curation