Canakkale
x = independently organized TED event

Theme: Ayağa Kalk! / Stand Up!

This event occurred on
June 10, 2023
çanakkale, Çanakkale
Turkey

Ayaklarım çok büyük değil ama her şey ilk adımımla başladı. İleri doğru sakin, kararlı, tek bir adım. Ve öylece değiştim. Bedenim dört bir yöne doğru uzadı. İnce ellerim dünyanın öbür ucuna kadar uzandı, kollarım sardı yerküreyi, kucakladı.Ağladım,Üzüldüm,Koştum,Düştüm ve Sessizce hıçkırarak ama yoluma devam ettim.Yol çağırdı. Gittim. Sınadı. Hızlandım. Yavaşladım. Durdum. Bazen daireler çizdim. Tıkandığım da oldu. Düştüm. Dizlerim kanadı. Durmadım. Her adımım bir öncekinden daha güçlüydü.Her adım bir keşifti. Yeni yerler, yeni şeyler, kendim ve zamana dair. Bazen de yolları kendim yaptım. Yürüdüm ve önümde belirdi.Yollar değişti, ülkelerden geçtim, gökyüzünün rengi döndü ve anladım ki hayatın görkemi hareketin özünden kaynaklanır. Çünkü. Çünkü… Çünkü esas olan AYAĞA KALKABİLMEKTİ. Öyleyse. Haydi!

çanakkale belediyesi kültür merkezi
çanakkale merkez
çanakkale, Çanakkale, 17100
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Canakkale events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

BAKİ DUYARLAR

artist-Musician
Baki Duyarlar, 1967’de İstanbul'da doğar. İlkokul sonrası, bugünkü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 'Viyolonsel Bölümü'ne tam zamanlı olarak girer. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarının 'Bestecilik' bölümünde Adnan Saygun ve İlhan Usmanbaş'ın öğrencisi olur. Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu caz müziğinin akademik eğitimini alabilmek amacıyla 1988’de Hollanda'ya giden Duyarlar, Rotterdam Devlet Konservatuarı 'Caz Piyano' bölümüne kabul edilir. 1993 yılında Tilburg Devlet Konservatuarı Caz Piyano bölümünden mezun olduktan sonra beş yıl süre ile Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Utrecht müzik okullarında ders verir. 1997'de Türkiye'ye dönen ve birçok uluslararası projede görev alan sanatçı, kendi yazdığı müzikleri ile de ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Hollanda, İtalya, Umman, Hırvatistan, Kazakistan,Tacikistan, Portekiz gibi ülkelerin düzenlediği büyük caz festivalleri ve özel konserlerinde yer almaya devam etmektedir. 2010'da ilk albümü

BURAK HAKKI

Actor
Burak Hakkı 23 Mayıs 1972'de İstanbul'da doğar. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonometri Bölümü'nden mezun olur. 10 yıl modellik ve mankenlik yapar ve 1000'den fazla defile tanıtım ve organizasyonlarda yer alır. 16 reklam filminde oynar ve birçok yarışmada mankenlik dalında Türkiye'yi temsil eder.1994'te yapılan Best Model of Turkey yarışmasında 1. olan Burak Hakkı, 1995-2003 yılları arasında zaman zaman İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa ve İsviçre başta olmak üzere farklı ajans ve modacılarla çalışır. Turkiyenin en sevilen oyuncularından olan Burak Hakkı, üç yıl önce Çanakkale'ye yerleşerek organik tarım ile uğraşırken ilgi alanları ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

DEMET IŞIL

WRITER-INFLUENCER-YOUTUBER
Demet Işıl Yılmaz, 25 Ağustos 1988'de Fatih, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kendisi yazar, youtuberdır. Sezen Aksu, Yavuz Bingöl, Yonca Lodi, Sertap Erener, Emre Altuğ, Mezdeke gibi ünlü isimlerin prodüktörü olan Metin İlhan‘ın kızıdır. Annesi ise Mürşide Şenel‘dir. Annesi ve babasının ayrılığı ardından Antalya’ya taşınır; ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya Kolejinde tamamlar. Ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümünü bitirir. Kariyerine 2005 yılında Kanal D‘de Seda Sayan ve Esra Ceyhan‘ın programlarında konuk asistanı olarak başlar. Sonrasında ATV‘de Seyfi Dursunoğlu'nun Huysuz’la Görücü Usulü adlı programında aynı görevde çalışır. Kariyerindeki başarısını 2017 yılına gelindiğinde, MynetLifestyle Genel Yayın Yönetmeni olarak taçlandırır.2018'de kendi youtube kanalı ile tekrar iş hayatına geri döner. Youtube kanalında anne olmasından sonra anneçocuk içerikleriyle, izleyici karşısına çıkar.Kısa sürede bu içerikleriyleyoutube’da da tanınmaya başlar.

DİLARA KARABAY

Tourism Professional- WOMAN entrepreneur
İlk,orta ve lise eğitimini Şişli Terakki Lisesinde tamamlar. İTÜ' deki eğitimini yarıda bırakıp evlenir ve 2 çocuk sahibi olur. Sonra Akademi İstanbul'da 'Mücevher Tasarımı' okur. 2000'de Kapalıçarşı'da çalışmaya başlar. 2001'de kendi markasını kurar ve 2003'te ilk dükkanını açar. 2014'te DK Design'ı kurar. 9 Mayıs 2016'da Ahmetçe'deki eve gelerek ağustos ayında Simurg Inn'i açar ve onu Simurg Sea ve Simurg Shop takip eder.

Jessica May

Actrist
.5 Aralık 1993'te Brezilya'nın Paranacity şehrinde öğretmen bir anneden ve çiftçi bir babadan dünyaya gelmiştir. Annesi Maria Aparecida May ve babası Rogerio Drociunas'tır. Rogerio adında bir erkek kardeşi vardır. 15 yaşında çiftliğinden ayrılarak Sao Paulo şehrine yerleşmiş ve modellik yapmaya başlamıştır. Dizi sektörüne Türkiye'de Yeni Gelin ile başlayan May, kariyerine 2020'de Maria ile Mustafa ve 2022'de Yalnız Kurt dizilerini çekerek devam etmiştir. İstanbul’da düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week defilesinde kampanya yüzü olmuş, 2018'de Paris Hilton ve ünlü Türk modellerle Dosso Dossi Fashion Show defilesinde model olarak yer almıştır. 30 Haziran 2018'de fotoğrafçı Hüseyin Kara ile Brezilya’da evlenmiş, 2022'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hem Brezilya hem de Türkiye vatandaşı olmuştur.Jessica May Otizm Farkındalık Günü'nde 'Onların Gözünden' projesi kapsamında otizmli çocuklara poz vererek otizm derneklerine destek olmuştur.

MUNIF AKALIN

Cellist
Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelen müzisyenlerden olan Akalın, çok yönlü bir müzisyen olarak beceri ve yeteneği ile ön plana çıkar. Solist ve Şef olarak Türkiye dışında Amerika, Almanya, İtalya, Gürcistan ve Yunanistan'da konserler verir Misha Dacic, Ruşen Güneş, Cihat Aşkın, Halit Turgay,Tuncay Yılmaz, Pelin Halkacı Akın, Ercan Irmak, Deniz Yetim, Alican Süner, Özgecan Günöz, Burcu Soysev, Burcu Hancı,Teyfik Rodos ve Hasan Alptekin gibi solistlere eşlik eder. Solist ve Şef olarak Mersin Üniversitesi Akademik Orkestrası ve Konservatuvar Orkestrası dışında, İzmir Devlet senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ve İstanbul Oda Orkestrası ile konserler verir. Mersin Akademik Oda Orkestrası ile Hasan Ferit Alnar,Nevit Kodallı, Turgay Erdener ve Server Acim'in eserlerinin olduğu bir cd’si de bulunur.

OĞUZ OTAY

DJ-Tourism Professional
35 yıllık bir beyaz yakalı.Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında, finans, seyahat, turizm ve enerji sektörlerinin önde gelen şirketlerinde yönetici olarak görev aldı.Bu görevini halen yabancı bir enerji şirketinde sürdürüyor.Profesyonel yaşamı dışında seyahat, kent kültürü, semt tarihi, gastronomi tarihi, insan ve bina hikayeleri peşinde koşuyor. Bu konulardaki çalışmalarını kendi yarattığı "Gezmek Yetmez" markası altında meraklılarla paylaşıyor. Özellikle, www.gezmekyetmez.com adlı internet sayfası ve @gezmekyetmez adlı instagram hesabı vasıtasıyla ürettiği dijital içerikler sayesinde geniş kitlelere ulaşıyor.Digital mecra dışında Türkiye'nin en prestijli radyolarından olan Kafa Radyo'da aynı isim ve içerikli seyahat, yaşam ve kültür programları yapıyor, birbirinden ilginç konukları programında ağırlıyor.Tüm bunların yanında zaman zaman aynı konularda kaleme aldığı yazıları Türkiye'nin önde gelen seyahat ve tarih dergilerinde yayımlanıyor.

SEVDİL YILDIRIM

entrepreneur-ceo- manager
1988-1999 yılları arasında Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK) Piyasa Düzenleme ve Gözetim Dairesi, Denetim Dairesi, Araştırma ve Geliştirme Dairesi ile Uluslararası Menkul Kıymet ve Borsalar Komisyonları Birliği IOSCO kurul/komisyonlarında ve OECD çalışmalarında görev yapmıştır.1999-2009 dönemi arasında Yapı Kredi Yatırım, Turkish Yatırım ve BGC Partnersda genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Yıldırım, sonrasında Yıldız Holding Kurumsal Finansman ve Sermaye Piyasaları Finans Koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Türkiye’de Borsada işlem görebilen en büyük girişim sermayesi yatırım ortaklığını (Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı) kurar.Genel Müdür Yardımcısı ve Yatırım Komitesi Üyesi olarak görev yapar.

Tamer Bektaş

Musician-Instructor
Tamer Bektaş, 1976'da doğar.1999'da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitirir.Erzurum Atatürk Üniversitesinin ardından 2004'te Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde asistanlığa devam eder. "Elektronik Org Eğitimi" adlı bir kitabı olan sanatçı 2016'da 9. Ulusal Eczacıbaşı Bestecilik Yarışması'nda "Havada Bulut Yok" isimli eseriyle finale kalmıştır.2017 Uluslararası İpekyolu Müzik Konferansı kapsamında "Kıbrıs Konulu Çocuk Şarkıları Yarışması"nda mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

Organizing team

MERYEM
TOPARLAK

Çanakkale, Turkey
Organizer

Yahya
DOĞAN

ÇANAKKALE, Turkey
Co-organizer
  • Ada Gezik
    Team member
  • Akın Ege Çolak
    Team member
  • Ali Ertuğrul Kılınç
    Team member
  • Ayberk ŞAHİNER
    Team member
  • Ayşe Yücel Yiğitbaş
    Team member
  • Baran Altan
    Curation
  • Baran Yavuz
    Team member
  • Batu Karpuzoğlu
    Post production
  • Bora Bostancı
    Team member
  • Cem Ulusoy
    Team member
  • Cemre Altınışık
    Team member
  • Cemre Coşkun
    Team member
  • Damla Hesapcı
    Team member
  • Deniz Okumuş
    Team member
  • Deniz TASKIN
    Team member
  • Duru Mert
    Team member
  • Duygu Gür
    Operations
  • Efe Güler
    Team member
  • Efe Kalay
    Team member
  • Elif Kutluay
    Team member
  • Eren Güngör
    Team member
  • Eylül Kanar
    Team member
  • Eylül Berra Bol
    Team member
  • Feyza Nur Türk
    Team member
  • Gökhan Topbaş
    Post production
  • İmge Pelin YILMAZ
    Partnerships/Sponsorship
  • Kahraman Uzan
    Curation
  • Kerem Tuna Avcı
    Production
  • Melis Küçük
    Team member
  • Mirac OLCEKCI
    Team member
  • Nehir Demirci
    Team member
  • Nisa Berre KIZILOK
    Team member
  • Nur Elif Battal
    Team member
  • Salih Kahrıman
    Team member
  • Saliha İrem Aydın
    Operations
  • Seçil Müge Hancıoğlu Ateş
    Marketing/Communications
  • Sevde Naz Sonkaya
    Team member
  • Şevval Kaymak
    Team member
  • Simge Bilgin
    Team member
  • SUDE ALKAN
    Team member
  • Tuğçe Doğa Gül
    Team member
  • Yaprak Nisa Akay
    Team member
  • Yiğit Kuşçu
    Production
  • Zeynep Şahin
    Team member
  • Zeynep Arabacı
    Team member
  • Zeynep Ceren Aras
    Partnerships/Sponsorship